• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BIH: Borac već ispao!?

Debakl Borca u Mostaru! Banjalučani deklasirani od Zrinjskog 4:0 (3:0) i praktično eliminisani već u prvom meču osmine finala Kupa BiH.

 KUP BIH: Borac već ispao!? Izvor: MONDO

Zrinjski je u utorak popodne na stadionu "Pod Bijelim brijegom" s kamatom vratio dug Borcu za prvenstveni poraz u Banjaluci (2:1)…

"Plemići" su slavili nad ekipom Dragana Jovića sa ubjedljivih 4:0 u prvoj utakmici osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine, pa će revanš na banjalučkom Gradskom stadionu za 14 dana predstavljati puku formalnost.

Oslabljeni neigranjem Borisa Raspudića i Vladana Grujića, crveno-plavi su u Mostaru već u 10. minutu primili pogodak, a strijelac za "plemiće" bio je Igor Aničić.



U 33. minutu, arbitar Muamer Bureković iz Zenice je dosudio jedanaesterac za Mostarce poslije prekršaja nad Perom Stojkićem, a siguran realizator bio je Velibor Đurić, da bi odličnu igru izabranika Branka Karačića u finišu prvog dijela trećim golom krunisao Danijel Graovac golom glavom poslije kornera.


Samo što se krenulo s centra u drugom poluvremenu, Borac je primio i četvrti gol, a strijelac je po drugi put na utakmici bio Aničić.


Bilo je još prilika za Zrinjski, ali je golman Borca Asmir Avdukić u nekoliko navrata spašavao svoju mrežu i crveno-plave još ubjedljivijeg poraza…

Sa druge strane, Banjalučani, koje je bodrilo 20-tak "Lešinara", nisu čestito pogodili ni u okvir gola domaćina iako je bilo nekoliko dalekometnih pokušaja i to tek kad su "plemići" zbog visokog rezultata malo "povukli ručnu".



Osim rezultatske katastrofe u Mostaru, banjalučki klub je u utorak dobio i novu "čestitku" od Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH vrijednu 1.500 KM zbog ponašanja navijača i paljenja pirotehničkih sredstava protiv Rudara (1:2) u krajiškom derbiju.

Zrinjski - Borac 4:0 (3:0)
/Aničić 10, 47, Đurić 33 pen, Graovac 41/

HŠK Zrinjski: Dujković, Graovac, Radeljić, Muminović (od 56. Barišić), Crnov, Pehar (od 79. Bekić), Miličević, Stojkić, Brković, I. Aničić, Đurić (od 70. Šćepanović)

FK Borac: Avdukić, Radulović, Žižović, Predragović (od 46. St. Dujaković), Grahovac, Runić, Stokić, Đelmić, Šubić, Žuržinov (od 46. S.I. Dujaković ), Žarić

Prvi meč osmine finala Kupa BiH između Viteza i Sarajeva u Travniku završen je neriješenim rezultatom 1:1.

(MONDO, foto: Bljesak.info)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC