• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HRVATSKA: Dinamo opet smijenio trenera!

Branko Ivanković više nije trener zagrebačkog Dinama. Smijenjen poslije samo osam utakmica! Do kraja polusezone na klupi brat Zdravka Mamića - Zoran.

 HRVATSKA: Dinamo opet smijenio trenera! Izvor: MONDO

"Maksimirski šerif" Zdravko Mamić smjenjuje i postavlja trenere Dinama kao što mijenja čarape!

"Novi trener Dinama biće stranac. Svjetsko ime!", poručio je prvi čovjek "modrih" poslije eliminacije iz plej-ofa za Ligu šampiona, ljut što njegov klub neće igrati u evropskoj eliti, a samim tim je i na velikom finansijskom gubitku.

Međutim, od tog velikog imena" nije bilo ništa. Mamić je umjesto najurenog Krunoslava Jurčića, doveo ili vratio Branka Ivankovića.

Ali, ni Ivanković u svom trećem trenerskom mandatu (prvi put je bio trener 2006. a potom 2008. godine) nije izdržao mnogo. Samo osam utakmica!

"Dogovorili smo sporazumni raskid ugovora, zaključili smo da više ne možemo zajedno. Nije se dogodilo ništa posebno nego sve pomalo", kratko je izjavio Ivanković "Jutarnjem listu".

Ivanković je za ovih 30-ak dana uspio da izgubi četiri utakmice, dobije tri i da upiše jedan remi. Nakon poraza od Splita (0:1), prije nekoliko dana, Dinamo je izgubio prvo mjesto na tabeli hrvatske lige, prepustivši ga najvećem rivalu - Hajduku.

Mamić je u ponedjeljak izjavio da ne pamti ovakvu krizu u klubu i da će morati nešto da uradi prije nego što ode na dvije operacije, jer mu je, kako je rekao, zdravlje pogoršano.

"Ovo je najveća kriza Dinama od 2004. godine. Kompromitovali smo sve ciljeve za ovu sezonu osim titule prvaka", izjavio je Mamić.

Odluka uprave Dinama je da prvi tim do kraja polusezone sa klupe vodi Mamićev brat, Zoran (na slici), koji je i na funkciji sportskog direktora.

Zoran Mamić je, inače, ove sezone već bio vd trenera, u revanš utakmici plej-ofa za plasman u Ligu šampiona protiv Austrije u Beču. Nakon toga, za trenera prvog tima bio je imenovan Ivanković.

(MONDO, foto: GNK Dinamo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC