• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Pobjeda Borusije u Londonu (VIDEO)

"Pakao" u "Grupi smrti". Poslije tri kola Borusija, Arsenal i Napoli imaju po šest bodova. Remi Milana i Barselone, silni Čelsi, igrao se Kosta.

 LŠ: Pobjeda Borusije u Londonu (VIDEO) Izvor: MONDO

Fudbaleri Arsenala, dok se šepure sa prvog mjesta u Premijer ligi, imaće mnogo problema da izbore plasman u drugu fazu Lige šampiona.

Oni su doživjeli prvi poraz u "Grupi smrti", u kojoj je Olimpik Marsej od ovog utorka praktično eliminisan, ali u kojoj Arsenal, Borusija Dortmund i Napoli imaju po šest bodova.

Djeluje izjednačeno, ali... U najgoroj poziciji su igrači Arsena Vengera koji u drugom krugu gostuju i u Dortmundu i u Napulju.

Ove večeri, nisu imali sreće kod 1:1 kada je Santi Kazorla pogodio raklje, pa su doživjeli surovu kaznu od Roberta Levandovskog u 82. minutu:

U ljepotici večeri, utakmici u kojoj su briljirala oba tima, poslije dvije greške kod prva dva gola presudio je kontranapad gostiju: Arsenal - Borusija Dortmund 1:2 (1:1).

U isto vrijeme, Napoli je zabilježio tek drugu pobjedu na posljednjih šest gostovanja u evro-kupovima, ali "đavolski važnu". Olimpik Marsej i treći put je napustio borilište poražen, drugi put na svom "Velodromu" - 1:2 (0:1).

Bila je to šesta pobjeda trenera Napolija Rafaela Beniteza u isto toliko susreta sa Marsejom.

Istorijski gledano, derbi večeri igran je u Milanu, gdje su se sastali sedmostruki i četvorostruki prvak Evrope. Bilo je šansi na obje strane, ali je na kraju završeno:

Milan - Barselona 1:1 (1:1), uz golove Robinja i Lionela Mesija u prvom poluvremenu.

Arsen Venger, koji je sjedeo na svom mjestu kraj terena, i Jirgen Klop, koji je zbog suspenzije gledao meč iz VIP lože "Emirata", riješili su da se onako sočno, uličarski pobiju na terenu, bez previše taktiziranja, bez čekanja, spuštenih gardova!

Samo tako znaju i da igraju ova dva sjajna tima, koji plijene lucidnošću i talentom.

Bolje je počela Borusija, koja je odlično koristila prostor iza Mikela Artete i zbunjenog Džeka Vilšera, koji cijele sezone igra toplo-hladno. Ipak, Aron Ramzi bio je taj koji je "zeznuo" stvar kod prvog gola gostiju. Petljao je na ivici šesnaesterca, sa leđa mu je loptu uzeo Marko Rojs, proslijedio do Levandovskog, ovaj odmah upsolio Henrika Mhtarijana kojem sa 16 metara nije bilo teško da savlada Vojčeša Šćešnija.

Puf - 0:1, očas posla, a igrao se 16. minut. VIDEO

Dobrih 15, 20 minuta potom Borusija je i dalje bila opasnija, a izgledalo je da je toliko vremena bilo potrebno Arsenalu da se opasulji.

Izjednačenje je stiglo poslije, takođe, greške odbrane. Ovog puta, poslije centaršuta Bakarija Sanje sa desnog krila, zabrljali su Srbin Neven Subotić i golman Borusije Roman Vajdenfeler. Htjela su obojica na loptu, a stigao je niko, pa je Olivijeu Žiruu ostalo samo da ukuca loptu u praznu mrežu - 1:1.

VIDEO

Paklen tempo iz prvog poluvremena opao je u nastavku, a to je prvi prepoznao Venger, pa je ubacio Santija Kazorlu, koji je podigao ritam u drugom dijelu drugog poluvremena. Borusiji je, čini se, u tom trenutku "igrao" i remi, pa se vicešampion Evrope disciplinovano povukao i postavio pokretljivu zonu u kojoj se na trenutak otvorila rupa, odakle je Kazorla poslao fantastičan šut, ali je pogodio - raklje!

Nisu se stišali ni uzdasi na "Emirejtsu", a zagalamila je grupa od nekoliko hiljada bučnih navijača Borusije.

Nedaleko od mjesta na kojem je prije nekoliko mjeseci poražena u finalu Lige šampiona od Bajerna iz Minhena, Borusija je stigla do vrijedne pobjede kojom je vratila "brejk" na strani, poslije startnog poraza od Napolija u Italiji. Brza kontra, centaršut sa desne strane i rutinska egzekucija Levandovskog!

Poljak nije umio da pogriješi oči u oči sa Poljakom - 1:2!

VIDEO

ARSENAL: Šćešni - Sanja, Mertesaker, Košelni, Gibs - Arteta, Vilšer - Ramzi, Ozil, Rosicki - Žiru.

DORTMUND: Vajdenfeler - Groskrojc, Subotić, Humels, Šmelcer - Bender, Sahin - Blaščikovski, Mhitarjan, Rojs - Levandovski.

Sada Arsenal mora da pronađe brejk na strani, ako se pobjeda nad Olimpikom kod kuće već "računa".

U to vrijeme u Marseju, u nešto slabijoj utakmici po kvalitetu, Napoli je odigrao "talijanski", taktički, zatvoreno kada je trebalo, a onda brzo, konkretno i oštro u napadu. Dvije "mrtve" kontre nije realizovao nedovoljno oporavljeni Gonzalo Iguain, koji je mogao da bude tragičar, ali nije bilo drame.

Napoli je jednostavno bio bolji tim, pa su to dokazali Hoze Kaljehon i Duvan Zapata u finišu za 0:2.

VIDEO

Jeste Andre Ajev smanjio u nadoknadi na 1:2, ali je ostalo premalo vremena za još jedan "Droit Au But", pravo na gol - 0/3 za Francuze. Benitez je morao da dobije ovu utakmicu, poslije glatkog poraza u Londonu i to je uradio. On zna kako se prolazi grupna faza Lige šampiona, jer je to svojevremeno redovno radio sa Liverpulom.

Štaviše, osvajao je ovo takmičenje i sada je na njemu da Napoliju podari pobjede na strani, jer one na San Paolu nisu dovoljne za veliki rezulat u Evropi.

MARSEJ: Mandanda - Fani, Dijavara, N'Kolo, Morel - Romao, Šejru, Paje, Valbuena - A. Ajev, Žinjak.

NAPOLI: Rejna - Mađo, Fernandez, Albiol, Armero - Behrami, Inler, Kaljehon, Hamšik, Mertens - Iguain.

U Gelzenkirhenu - izjednačenje!

Prije utakmice bilo je 6-3 u bodovima za Šalke, sada je 6-6, ali ubjedljivo.

Murinjov Čelsi došao je po pobjedu koja će poništiti poraz u Londonu od Bazela sa starta Lige šampiona i to je učinjeno efektno. Fernando Tores načeo je domaćina već u 5. minutu golom glavom, poslije asistencije takođe glavom Branislava Ivanovića, a kada se Šalke otvorio, uslijedila je kazna - 0:3 na kraju!

Uz još jedan gol Toresa i onda kontru Tores/Eden Azar protiv Tima Hildebranda, koju je završio Belgijanac.

Šalke i dalje čeka pobjedu nad Čelsijem, a četvrti pokušaj imaće u Londonu, gdje su prošli put, 2007. godine, poraženi 2:0.

ŠALKE: Hildebrand - Učida, Havedes, Matip, Aogo - Nojštater, Džons, Klemens, Mejer - Draksler, Boateng.

ČELSI: Čeh - Ivanović, Kejhil, Teri, Aspilikueta - Ramireš, Lampard - Azar, Oskar, Širle - Tores.

Čelsiju na ruku ide i drugi rezultat iz grupe, s obzirom na to da je Bazel ostao bez "viđene" pobjede u Bukureštu protiv Steaue. Dugo su Švajcarci lomili domaćina, poveli 1:0, ali onda odlučili da se brane protiv prežaljenog protivnika i bili kažnjeni golom u finišu meča - 1:1.

STEAUA: Tatarusanu - Georgijevski, Sukala, Gardos, Latovlevići - Burčeanu, Pintili - Popa, Stančiju, Tanase - Pjovaćari.

BAZEL: Zomer - Foser, Šar, Ivanov, Safari - Marcelo Diaz, Serej Dije, F. Frej - Salah, Štoker, Štreler.


Atletiko Madrid je nastavio sa fantastičnim rezultatima ove sezone i dominacijom u grupi G.

Crveno-bijeli su opravdali ulogu favorita u Beču i lagano, s 3:0 savladali Austriju.

Dvostruki strijelac bio je Dijego Kosta (20. i 53. minut), ali je vodeći pogodak djelo Raula Garsije, poslije brze akcije u 8. minutu koju je započeo Koke ubacivanjem lopte u prostor za Felipea. Uslijedilo je dodavanje po zemlji koje je Garsiju "spojilo sa golom" i omogućilo mu da lako ubaci loptu u nebranjenu mrežu.

Ipak, od sva tri gola posebno se istakao drugi u meču, a prvi Dijega Koste. Brazilac, za kojeg se sve češće priča da će obući dres Španije, vukao je loptu od polovine igrališta, lijepo se oslobodio čuvara i onda udarcem po zemlji matirao golmana.

VIDEO

Što se tiče derbija 3. kola kada je reč o Grupi G, Zenit je kao gost savladao Porto 1:0, ali mnogo, mnogo teže nego što je to moglo da se dogodi.

Porto je već od 6. minuta igrao sa igračem manje zbog nevjerovatne gluposti Meksikanca Ektora Erera.

VIDEO

Ipak, Hulk koji se vratio na mjesto uspjeha i stadion Dragao, nije uspio da realizuje nekoliko sjajnih prilika koje je imao. Šta više, domaćin je bio bliži pogotku sa dvije pogođene prečke (Lućo Gonzales 23. i Silvestre Varela 79. minut).

A kada već nije uspio da zatrese mrežu nekadašnjeg kluba, Hulk je asistirao. U 85. minutu odlično je pronašao Aleksandera Keržakova, a rezervni fudbaler Zenita bio precizan za gol odluke i četvrti bod kluba iz Sankt Peterburga.

Milan i Barselona sastali su se sedmi put u posljednje tri godine i opet priredili publici izuzetno uzbudljiv meč.

Obje ekipe su od početka igrale otvoreno, pa su već u prvom poluvremenu viđena dva gola i nekoliko odličnih prilika.

Poveli su "roso-neri" već u 8. minutu poslije greške Maskerana i asistencije Kake za Robinja. Bila je to akcija dvojice bivših igrača Real Madrida za vođstvo Milana protiv Barselone. Samo nekoliko trenutaka ranije opravdano je poništen pogodak Muntarija zbog ofsajd pozicije.

VIDEO

Prednost, međutim, nije dugo trajala. Svojim 63. golom u Ligi šampiona, a šestim protiv Milana, na 1:1 izjednačio je Lionel Mesi. Pogotku je prethodila oduzeta lopta Andresa Inijeste na sredini terena i odlična asistencija, ali treba istaći i da je Mesi uprkos nešto lošijem prijemu lopte izdržao duel sa Kevinom Konstantom i onda je po zemlji poslao u ugao Amelijinog gola.

VIDEO

Iako se u drugom poluvremenu mreže nisu opet tresle, obje ekipe imaju za čim da žale. Mnogo više Barselona, poslije propuštene prilike Adrijana u 72. minutu, kada ga je Mesi sjajno pronašao na ivici peterca domaćeg tima, ali je Brazilac očajno zahvatio loptu, pa je ona umjesto u gol otišla daleko, daleko od njega.

Fantastičnu šansu za domaći tim u drugom poluvremenu propustio je Robinjo, kojem je u 53. minutu lopta prošla kroz noge!? poslije ubacivanja Muntarija, iako je bio sam pred Barsinim golom! Taj potez kao da je dotukao indisponiranog Brazilca, koji se poslije postignutog pogotka nije mnogo primjećivao, pa ga je nešto kasnije na terenu zamijenio "roviti" Mario Baloteli.

Zanimljivo, Barseloni je ovo bio četvrti uzastopni meč u kojem su nosili žuto-crveni dres u boji katalonske zastave, a u kojem nisu pobijedili. Prethodno su ga oblačili protiv Bajerna (0:2), Atletiko Madrida (1:1) i Osasune (0:0), a kada će opet – vidjećemo...

Utakmica u Milanu poklopila se kao 81. u Ligi šampiona za dvojicu asova – Lionela Mesija i Rikarda Kaku. Kada se gleda učinak, Brazilac ima dvije pobede više (46), a Argentinac je postigao mnogo više golova (63-28).

Remi na San Siru najbolje su iskoristili igrači Seltika, koji su posle dva poraza uspjeli da savladaju Ajaks u Glazgovu – 2:1.

Domaćin se tako vratio u igru, dok je mladi tim iz Amsterdama ostao na samo jednom bodu (osvojenom protiv Milana), ali i bez pobjede na gostovanjima ove sezone, bilo da se radi o Ligi šampiona ili utakmicama u prvenstvu Holandije.

Iako bez povrijeđenog plejmejkera Krisa Komonsa i suspendovanog kapitena Skota Brauna, Seltik je od starta krenuo silovito, a poveo je u posljednjim trenucima prvog poluvremena, golom Džejmsa Foresta iz penala.

Tragičar ove utakmice bio Ajaksov strijelac u remiju sa Milanom, 20-godišnji štoper Stefano Densvil. Prvo je skrivio jedanaesterac, a potom ga je u 54. minutu, poslije šuta Barama Kajala, pogodila lopta i prevarila golmana Kilesena.

Na 2:1 u nadoknadi utakmice prelijepim golom smanjio je Austrijanac Lase Šene, ali tada je već bilo kasno da "kopljanici" izbjegnu poraz.

Sa meča u Glazgovu treba pomenuti i crveni karton Izraelcu Niru Bitonu koji je poslije samo nekoliko minuta u igri morao van terena zbog oštrog starta. Bilo je to drugo uzastopno isključenje za Seltik, pošto je u prošlom kolu kapiten Braun dobio, takođe direktan, crveni karton zbog šutiranja Nejmara.

REZULTATI 3. KOLA:

GRUPA E

Šalke - Čelsi 0:3 (0:1)
/Tores 5, 68, Azar 89/

Steaua - Bazel 1:1 (0:0)
/Tatu 88 - Dijaz 48/

TABELA: Čelsi 6, Šalke 6, Bazel 4, Steaua 1.

GRUPA F

Arsenal - Borusija Dortmund 1:2 (1:1)
/Žiru 41 - Mhitarijan 16, Levandovski 82/

Marsej - Napoli 1:2 (0:1)
/A. Ajev 87 - Kaljehon 42, Zapata 67/

TABELA: Arsenal 6, Borusija Dortmund 6, Napoli 6, Marsej 0.

GRUPA G

Austrija Beč - Atletiko Madrid 0:3 (0:2)
/Raul Garsija 8, Dijego Kosta 20, 53/

Porto - Zenit 0:1 (0:1)
/Keržakov 86/

TABELA: Atletiko M. 9, Zenit 4, Porto 3, Austrija 1.

GRUPA H

Milan - Barselona 1:1 (1:1)
/Robinjo 9 - Mesi 23/

Seltik - Ajaks 2:1 (1:0)
/Forest pen 45, Kajal 54 - Šene 90+3/

TABELA: Barselona 7, Milan 5, Seltik 3, Ajaks 1.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Mike Hewitt)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC