• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kup BiH: Branilac trofeja lako sa Radnikom

Široki Brijeg, Željezničar, Olimpik, Čelik i Velež sa prednošću dočekuju revanš mečeve osmine finala Kupa BiH 6. novembra.

 Kup BiH: Branilac trofeja lako sa Radnikom Izvor: MONDO

Branilac trofeja jednom nogom već je u četvrtfinalu. Fudbaleri Širokog Brijega u prvih 45 minuta napravili su nedostižnu prednost za goste iz Bijeljine.

Brazilac Vagner već u osmom minutu doveo je Širokobriježane u vođstvo. Nakon pola časa igre Radnik preko Ristića stiže do izjednačenja, ali su domaći do kraja prvog poluvremena postigao još tri gola. Prvo Zakarić u 35. minutu ponovo donio prednost Hercegovcima, a pet minuta kasnije Vagner postiže svoj drugi pogodak za 3:1. Minut prije odlaska na odmor sjani Brazilac je svojim trećim golom doveo Široki Brijeg do prednosti 4:1. Nakon goleade u prvom, gledaoci nisu vidjeli niti jedan pogodak u drugom dijelu igre, pa je na kraju ostalo 4:1.

Željezničar je pogotkom Hasanovića u 40. minutu stigao do prednosti u duelu sa Slavijom koji je odigran u Istočnom Sarajevu. Prošlogodišnji finalista u 90. minutu preko Hodžića povisio je na 2:0 i tako je došao nadomak plasmana među osam najboljih ekipa u najmasovnijem bh. takmičenju.

Mladost iz Velike Obarske vodila je nakon prvog poluvremena u Maglaju protiv Natrona sa 1:0 (Komarčević, 17. minut), ali su domaći fudbaleri uspjeli u nastavku preko Pašića da izjednače u 52. minutu.

Sarajevski Olimpik na "Otoci" je lako savladao Grude sa 2:0 golovima Bibića i Regoje, a još ubjedljiviji je bio Čelik na svom terenu protiv Bratstva iz Gračanice. Bilo je 4:0 za Zeničane. Domaćim je posao bio olakšan od 7. minuta, kada je golman Bratstva Zukić zbog igranja rukom van svog šesnaesterca zaradio isključenje.

Jedini prvoligaš iz Republike Srpske Sloboda iz Mrkonjić Grada imaće nemoguć zadatak u revanšu. Mrkonjićani su na svojim "Lukama" poraženi od Veleža 1:3, pa im je samo teoretska šansa ostala za prolaz u četvrtfinale. Gosti su već u petom minutu poveli preko Okića, ali je Radoja početkom drugog dijela igre poravnao na 1:1. Ipak, premijerligaš iz Mostara u nastavku je postigao još dva gola preko Maletića i Jusufbašića, a Radoja je svojim drugim pogotkom u finišu meča postavio konačnih 2:3.

Revanš mečevi na programu su za 14 dana.

Rezultati prvih utakmica osmine finala Kupa BiH:

Široki Brijeg - Radnik 4:1 (4:1)
/Vagner 8, 40, 44, Zakarić 35 - Ristić 30, pen/

Slavija - Željezničar 0:2 (0:1)
/Hasanović 40, Hodžić 90/

Natron - Mladost 1:1 (0:1)
/Pašić 52 - Komarčević 17/

Olimpik - Grude 2:0 (1:0)
/Bibić 39, Regoje 53/

Čelik - Bratstvo 4:0 (2:0)
/Gojković 16, Bajraktarević 41, Mešanović 68 83/

Sloboda (MG) - Velež 2:3 (0:1)
/Radoja 47, 90 - Okić 5, Maletić 66, Jusufbašić 87/

Juče:
Zrinjski - Borac 4:0 (3:0)
/Aničić 10, 47, Đurić 33 pen, Graovac 41/

Vitez - Sarajevo 1:1 (1:0)
/Pranjković 19 pen - Todorović 60/

(MONDO, foto: SportSport)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC