• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li se Junajted ogriješio o Tošića?

Duel moskovskog CSKA i Mančester sitija podsjetio englesku javnost na srpskog reprezentativca i njegov kratki boravak u ekipi Aleksa Fergusona.

 Da li se Junajted ogriješio o Tošića? Izvor: MONDO

Navijači Mančester junajteda neće dugo pamtiti boravak Zorana Tošića na Old trafordu.

Bivši igrač Banata i Partizana, a sada jedan od nosilaca igre ruskog CSKA, samo je pet puta nastupio za Mančester junajted. Nijednom od početka utakmice.

Od Engleske do Rusije put ga je vodio i preko Kelna, gdje je igrao polusezonu kao pozajmljeni igrač "đavola". Potom se vratio na Ostrvo, gdje je, nezadovoljan minutažom, odlučio da se spakuje i napusti klub.

U dresu "armejaca" stekao je punu afirmaciju, na kontinentalnom nivou. Odigrao je u njemu 113 utakmica, postigao 20 golova i uvjerio sve koliko zna sa loptom.

Duel Tošićevog aktuelnog kluba i Mančester sitija u Ligi šampiona (srijeda, 18.00), podsjetio je engleske novinare da za ruski tim igra igrač koji je svojevremeno trenirao i pomalo nastupao u Junajtedu. Kratko i neslavno.

"Mogla bi da se vodi rasprava o tome da li je (Zoran Tošić) dokazao Fergusonu da je pogriješio"
, konstatuje londonski "Dejli mejl" u članku posvećenu momku rođenom u Zrenjaninu, 1987. godine.

"Bio je novajlija, sa blistavom reputacijom, kreiranom odličnom igrom na krilu i u završnici. Ferguson je platio Partizanu sedam miliona funti da bi ga u januaru 2009. odveo na Old traford.

Poslije 18 mjeseci teških po samopouzdanje ofanzivnog veziste, otputovao je u CSKA iz Moskve, nakon pet ulazaka sa klupe u Junajtedu i bez ijednog starta... Brzo se dokazao u Premijer ligi Rusije i postao drag navijačima uništavanjem najljućih rivala kluba".

Pored izazova u domaćoj ligi, u kojoj je CSKA trenutno šesti, "armejce" u srijedu očekuje izuzetno važna utakmica protiv Mančester sitija. Oba tima su izjednačena na tabeli Grupe D, sa po tri osvojena boda. Prvi je Bajern, sa šest, a posljednja Viktorija Plzenj.

U danima prije meča sa Sitijem, kao ni u ranijim intervjuima, Tošić ističe da nije zažalio zbog odlaska u Junajted.

"Postizao sam gol u praktično svakoj utakmici za Partizan dok me je Junajted zvao. Pretpostavljao sam da ću tako nastaviti i kada pređem u Mančester. Naravno, otišao sam tamo sa velikom nadom. Bilo je veoma uzbudljivo kada sam došao u klub i zaista sreo Ser Aleksa. Odrastao sam kao navijač Junajteda, tako da je bilo nevjerovatno raditi za čovjeka koji je donio toliko uspjeha klubu", rekao je "Bambi".

Ipak, engleska svakodnevnica nije mu bila onakva kakvu je zamislio.

"Postoji velika razlika između Superlige Srbije i Premijer lige. Uskoro sam shvatio da nisam potpuno spreman da napravim korak više. Ser Aleks mi je sve vrijeme govorio da imam kvalitet i da je samo potrebno da radim na tome. Ipak, htio sam da igram..."

"Zato sam iskoristio priliku i otišao šest mjeseci na pozajmicu u Keln. Prošlo je odlično. Iskreno sam očekivao da će mi biti pružena šansa kada se vratim u Junajted. To se, ipak, nije dogodilo. Preko volje, donio sam zaključak da bi bilo bolje za mene da potražim novi početak na drugom mjestu", prisjetio se reprezentativac Srbije.

Poslije svega, ističe da veoma cijeni Aleksa Fergusona. Sa vremenske distance, preispituje se da li je možda mogao i drugačije da postupi, da bude strpljiviji...

"Moj odnos sa Ser Aleksom je bio dobar i cijenio sam to što je uvijek odvajao vrijeme da razgovara sa mnom i objašnjava mi stvari. Možda, kada se osvrnem, nije trebalo da tako brzo odlučim da odem iz kluba. Možda je trebalo da provedem malo više vremena u dokazivanju treneru da zaslužujem mjesto u timu. Čak i sada, zatičem sebe da razmišljam o tom periodu i 'vrtim film' iznova i iznova...".

"Junajted i ogroman broj njegovih navijača, nikada nisu vidjeli veštinu Tošićevog driblinga i njegovo 'oko za gol'. Ti kvaliteti su ga promovisali u jednog od najopasnijih napadača Premijer lige Rusije", konstatuje Dejli mejl.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Alex Livesey)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC