• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đukić: Valensijo, dosta skromnosti

"Ovaj klub uvijek mora da napada titule, ne da bude zadovoljan zauzimanjem druge, treće ili četvrte pozicije", ističe trener "slijepih miševa".

 Đukić: Valensijo, dosta skromnosti Izvor: MONDO

Iako pogled na tabelu ne uliva optimizam navijačima Valensije, trener tog kluba ne gubi optimizam. Štaviše, ističe da svi u klubu moraju da nauče da se bore sa pritiskom.

Tenzija, loša forma ili nešto treće, tek igrači Miroslava Đukića počeli su sezonu ispod očekivanja. U prvih devet kola osvojili su samo 13 bodova i zauzimaju osmu poziciju. Lider Primere, Barselona, sakupila je već 25.

Uprkos nezavidnoj situaciji, srpski stručnjak smatra da cilj Valensije uvijek mora da bude osvajanje trofeja. Pa i u ovogodišnjem prvenstvu.

"Moramo da živimo sa pritiskom. Valensija uvijek mora da napada titule. Moramo da budemo zahtjevni, moramo da budemo tim za osvajanje trofeja", rekao je Đukić u razgovoru sa španskim novinarima.

"Titula vrijedi više nego osvajanje drugog ili četvrtog mjesta. Osvojiti titulu znači da ste završili prvi. To je najvažnije, pa čak i ako drugo mjesto u Primeri donosi (direktan) plasman u Ligu šampiona".

Pored Primere, Đukićev tim ove sezone igra i u Ligi Evrope. U četvrtak ga očekuje duel sa Sent Galenom, a šef stručnog štaba insistira:

"Ovaj tim će biti sve bolji. Trenutno smo u normalnom procesu i težimo ka tome da igramo prema mojim zamislima. Nikada ne znamo kakav će biti rezultat utakmice, ali znamo da će biti uspona i padova. Takva je situacija. Težimo tome da produžimo momente svoje dobre igra. To je proces koji ne može biti završen danas za sutra", opominje Đukić.

"Slijepi miševi" izgubili su prošlog vikenda od Real Sosijedada (1:2) na svom terenu, a u kolu prije toga remizirali u Bilbaou sa Atletikom (1:1). Predstojeći prvenstveni meč odigraće protiv Viljaerala, u nedjelju.

(MONDO, foto: Beta/AP/Scott A. Miller)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC