• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Ovacije Ibrahimoviću u Briselu!

Centarfor Pari Sen Žermena postigao četiri gola na gostovanju Anderlehtu (5:0). Aplaudirali mu i domaći navijači. Sudija pokvario derbi Real - Juve.

 LŠ: Ovacije Ibrahimoviću u Briselu! Izvor: MONDO

Zlatan Ibrahimović iz nedjelje u nedjelju ne prestaje da očarava svakoga ko je bar jednom potrčao za fudbalskom loptom.

I na gostovanju Pari Sen Žermena Anderlehtu blista punim sjajem. Postigao je tri gola u prvom poluvremenu. Jedan je dao petom, a jedan "punom", sa više od 20 metara.

Impresionirao je i pristalice šampiona Belgije, pa ga je cijeli stadion pozdravio aplauzom poslije trećeg gola.

Uživajte...

Da li je on trenutno najbolji fudbaler svijeta? Biće, sigurno, onih koji će potvrdno klimnuti glavom, a biće i onih koji će dići ruku za Lionela Mesija, Kristijana Ronalda, Ćavija, Inijestu, Vejna Runija, Robina van Persija, Mesuta Ozila...

Riječ je o velikim fudbalskim znalcima, ali teško da bi neko mogao da ospori činjenicu da Zlatan Ibrahimović postiže najljepše, najefektnije golove. A oni su plod velikog fudbalskog znanja, vještine, sposobnosti, snalažljivosti.

U srijedu je do poluvremena postigao tri, a do kraja još jedan gol. Ukupno - četiri od pet Pari Sen Žermena, za 5:0!

Reprezentativac Švedske je, prije toga, na istoj utakmici, pogodio petom. Isto kao i prije nekoliko dana, a da vas ne podsjećamo na one spektakularne makazice protiv Engleske sa 20 metara...

Šampion Francuske je, sa njim na čelu, potvrdio ulogu favorita protiv Anderlehta u Briselu. Aleksandar Mitrović gledao je Ibrahimovićeve majstorije sa terena, a Luka Milivojević sa klupe domaćih.

Kao i prošlog vikenda, Edinson Kavani nokautirao je grogiranog protivnika, prije nego što je Ibrahimović postigao i svoj četvrti gol...

Zanimljivo, u Briselu je postigao svoj prvi het-trik u Ligi šampiona. Postao je prvi igrač rođen u Švedskoj koji je to uspio.

U drugom meču iste grupe, Benfika je kod kuće remizirala sa Olimpijakosom 1:1. Pirejci su bili na korak od drugog uzastopnog trijumfa u Ligi šampiona, ali ih je u završnici meča kaznio Oskar Kardozo.

Iskusni napadač iskoristio je lošu reakciju Pirejaca poslije kornera i poništio vođstvo gostiju, koje je stvorio Alehandro Domingez u 29. minutu, na asistenciju Konstantinosa Mitroglua.

Nemanja Matić igrao je za domaće od početka, dok je Filip Đuričić sjedio na klupi.

Lisabonski "orlovi" na polovini uvodnog dijela takmičenja imaju četiri osvojena boda i dva od tri predtstojeća meča igraće u gostima. Sa druge strane, Olimpijakos će sa istim brojem poena dočekati naredne dvije utakmice na Karaiskakiju.

- GRUPA D -

S obzirom na to da je prvi meč Grupe D odigran u popodnevnom terminu, uveče su na teren istrčali samo igrači Bajerna i Viktorije. I odigrali viktorije u Minhenu - 5:0.

Pep Gvardiola najavio je da se njegovi igrači neće štedjeti protiv tima iz Plzenja. Što je obećao, Bavarci su i ostvarili.

Dva kluba odigrala su dva meča u istoriji, 1971. godine, u prvom kolu Kupa pobjednika kupova. Bajern je pobijedio u prvoj rundi 1:0, a u drugom 6:1 i tako nanio najteži međunarodni poraz Viktoriji u istoriji.

Minhenski tim je u srijedu uveče bio malo blaži, pa je pobijedio samo 5:0. Sa samo jednim igračem koji je odigrao više od 10 utakmica u Ligi šampiona, Pavelom Horvatom (38), gosti nisu mogli više.

Strijelci za domaće bili su Riberi (dva puta), Alaba i Švajnštajger. Naravno, Bajern je perfektan poslije tri kola.

Prvi meč dana odigrali su CSKA i Mančester siti, u Moskvi. "Armejci" su poraženi 1:2, a strijelac gola za njih bio je Zoran Tošić.

- GRUPA A -

Bajer Leverkuzen je zakuvao situaciju u Grupi A ubjedljivom pobjedom nad dosadašnjim liderom, Šahtjorom. Četiri laka komada "farmaceuta" za sigurnu pobjedu. Da se malo našalimo - sva četiri gola Bajera su regularna, tj. lopte jesu završile u mreži.

Ono što je poznato u toj grupi jeste da je Real Sosijedad, poslije novog poraza, otpisan. Španska ekipa je poražena na Old Trafordu 0:1, mada se mora istaći da Mančester junajted nije bio toliko superioran. Bilo je prilika na obje strane, stativa...

Zahvaljujući pravom slalomu Vejna Runija i nespretnosti igrača Sosijedada Iniga Martineza u 2. minutu, Junajted je sebi kupio mir. Nisu "đavoli" oduševili igrom, često je Dejvid Mojes nervozno šetao po svom ograđenom prostoru, ljutio se na svoje fudbalere zbg nonšalantnosti, ali tri boda su upisana i prvo mjesto u grupi je tu.

- GRUPA B -

Derbi utakmica ove srijede odigrana je u Madridu. Meč Real Madrid - Juventus je, nažalost, pokvario sudija Manuel Grefe iz Njemačke (hm, šta je sa tim njemačkim sudijama?).

Pokvario, jer je isključio Đorđa Kjelinija početkom drugog poluvremena - prestrogo. Kjelini jeste krenuo rukom ka licu Kristijana Ronalda, a Portugalac je u stilu holivudskih glumaca pao kao pokošen, ali se lijepo moglo vidjeti da tu nikakvog jakog ili jačeg kontakta nije bilo. Grefe je, međutim, pokazao direktan crveni karton.

Sve se to dešavalo u drugom poluvremenu, a najzanimljivije i najvažnije u prvom. Poslije izvanredne asistencije Anhela di Marije (taj momak se poslije dolaska Gereta Bejla "sjetio" da zna da igra), Kristijano Ronaldo je majstorski doveo Real u vođstvo.

Nije prošlo dugo, Juventus je izjednačio, zahvaljujući spretnosti Fernanda Ljorentea, ali je potom Ronaldo, sa penala, nadmudrio Đanluiđija Bufona.

Sa sve tri pobjede, Real je odmakao pratiocima, a sada mu je najbliži Galatasaraj koji je u, na momente egzibicionoj igri, deklasirao Kopenhagen.

REZULTATI:

GRUPA A

Bajer Leverkuzen - Šahtjor 4:0 (1:0)
/Kisling 22', Rolfs 50' p, Sam 57', Kisling 72'/

Mančester junajted - Real Sosijedad 1:0 (1:0)
/Martinez 2' ag/

GRUPA B

Real Madrid - Juventus 2:1 (2:1)
/Ronaldo 4', 28' p - Ljorente 22'/

Galatasaraj - Kopenhagen 3:1 (3:0)
/Melo 10', Snajder 38', Drogba 45'/

GRUPA C

Anderleht - Pari Sen Žermen 0:5 (0:3)
/Ibrahimović 17', 22', 36', 62, Kavani 52'/

Benfika - Olimpijakos 1:1 (0:1)
/Kardozo 82' - Domingez 29' /

GRUPA D

CSKA Moskva - Mančester siti 1:2 (1:2)
/Tošić 32' - Aguero 34', 42'/

Bajern - Viktorija Plzenj 5:0 (2:0)
/Riberi 25' p, Alaba 37', Riberi 61', Švajnštajger 64'/

(MONDO, Beta/AP/Geert Vanden Wijngaert)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC