• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dug Partizana manji od pretpostavke Vučića"

Predsjednik crno-bijelih rekao je da je šampion najstabilniji klub u regionu i da je dug "višestruko manji" nego što je rekao vicepremijer Srbije.

 "Dug Partizana manji od pretpostavke Vučića" Izvor: MONDO

Aleksandar Vučić je nedavno izjavio povodom priča o privatizaciji dva najveća srpska kluba da je dug Crvene zvezde 50 miliona evra, a Partizana između 25 i 35 miliona evra.

Predsjednik Partizana Dragan Đurić izjavio je da pretpostavka prvog potpredsjednika Vlade nije tačna i da crno-bijeli duguju mnogo manje.

"Planiramo da organizujemo konferenciju za medije na kojoj ćemo detaljno govoriti o dugovanjima, a sada mogu da kažem da je dug višestruko manji nego što je pretpostavio prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić",
izjavio je za "Žurnal" Đurić.

On je naveo da će vjerovatno u petak novinari dobiti detaljan izvještaj o finansijama kluba.

"Red je da stavimo tačku na razne priče koje kruže u medijima i prikažemo pravo stanje stvari. U finansijskom izveštaju moći će da se vidi gdje je i na šta otišao svaki evro. Partizan je najstabilniji klub u regionu", dodao je prvi čovek crno-bijelih.

Predsjednik šampiona Srbije rekao je i da je izostanak Partizana iz grupne faze takmičenja u Ligi Evropa uticao na materijalnu situaciju u klubu, ali i smanjio vrijednost igrača.

Đurić je naveo i da će UEFA za učešće Partizana u evro kupovima dogodine inkasirati oko 1.200.000 evra.

On je dodao da domaći trofeji donose prihode samo pod uslovom da tim uđe u grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evropa i da klub od prihoda od sponzora, ulaznica i marketinga ne može da zatvori finansijsku konstrukciju.

"Srpska realnost je da smo osuđeni na prodaju igrača. Svake godine je sve teže dovesti sponzore. U odnosu na prethodnih pet godina - daleko teže", naveo je Đurić.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC