• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Robinjo ljut na Real, Pavličenko Totenhemov

Za sada, potvrđen je samo transfer Romana Pavličenka u Totenhem i Tijaga Nevesa u Hamburg. Na čekanju Robinjo, Berbatov, Di Mikele...

 Robinjo ljut na Real, Pavličenko Totenhemov Izvor: MONDO

Prelazni rok u većini evropskih liga završava se u nedelju, 31. avgusta. Tačno u podne, ljudi iz Real Madrida trebalo je da objave da li Robinjo konačno prelazi u Čelsi ili ne.

To se, medjutim, nije dogodilo, ali je Brazilac održao održao konferenciju za novinare na kojoj je poručio da pošto-poto želi dres londonskih "plavca".

"Situacija se nije promenila. Želim da odem iz Reala i potpišem za Čelsi. Samo o Čelsiju i razmišljam. Od maja pokušavam da obnovim ugovor sa Realom, ali uprava nije razmišljala o tome.", poručio je Robinjo i dodao:

"Bili su ubedjeni da će dovesti Kristijana Ronalda, a sada kada je sve propalo ne žele da me puste da odem".

Trener Madridjana Bernd Šuster nije poveo Brazilca u Korunju, gde će njegov tim početi odbranu titule u Primeri.

Šuster je naveo da je Robinja izostavio iz tima zato što nije koncentrisan na Real, ali je istakao da bi ga rado ponovo video u ekipi.

Robinjo, medjutim, nije bio zadovoljan objašnjenjem.

"Predsednik Ramon Kalderon rekao je da će mi dozvoliti da odem, ako stigne dobra ponuda, a Čelsi se zaista potrudio. Rekao sam svima da želim da odem. Ako ostanem, neću odbiti da igram za Real. Ipak, Šusterova je odgovornost, ako odluči da zadrži nezadovoljnog igrača", rekao je dvadesetčetvorogodišnji napadač.

Španski mediji su izvestili da je Čelsi za Robinja ponudio 35 miliona evra, dok Real traži 40 miliona. Transfer je, medjutim, otežan odbijanjem Davida Vilje i Santija Kazorle da dodju u Real kao zamene za Robinja.

U nedelju je i zvanično potvrdjen prelazak Romana Pavličenka iz moskovskog Spartaka u Totenhem, za 14 miliona funti. Menadžer "petlova" Huande Ramos bio je prezadovoljan ovakvim ishodom, a mogao bi da bude i Bugarin Dmitar Berbatov.

Naime, on već dve sezone svim silama pokušava da ode iz Totenhema i predje u Mančester junajted. Kada je ovog leta klub napustio drugi startni napadač, Robi Kin (prešao u Liverpul), Berbatov je bio očajan, ali se posle dolaska Pavličenka pojavila informacija da bi mogao na "Old Traford" za novac i desnog beka Frejzera Kempbela.

Ferguson će verovatno prihvatiti takav posao.

Poslednjeg dana prelaznog roka aktivan je bio i Hamburger, koji je angažovao Tijaga Neveša. Brazilac je potpisao petogodišnji ugovor, a transfer od devet miliona evra je najveći u istoriji kluba.

U ovom prelaznom roku Hamburger je na dovodjenje pojačanja potrošio 28 miliona evra, više nego bilo koji drugi bundesligaš.

Na zvaničnom predstavljanju, 23-godišnji Tijago je rekao da je dolazak u Hamburger bio njegov izbor, jer je imao bolje ponude i od madridskog Atletika i od svog dosadašnjeg kluba Fluminensea.

"Mogao sam da igram za veću platu, ali dolazak u Hamburger i Bundesligu za mene je bio izazov i zbog toga sam ovde", rekao je Tijago.

Hamburger je ovog leta već kupio Marsela Jansena, Aleksa Silvu i Mladena Petrića, a novac za te transfere obezbedio je od prodaje Rafaela van der Varta Realu za 16 miliona i Vinsenta Kompnija Mančester Sitiju za osam miliona evra.

Kaka je najavio da će se vratiti na teren narednog vikenda, a još jedna zvezda koja se oporavlja od operacije, Kristijano Ronaldo poručio je da će igrati protiv Boltona krajem septembra.

Everton je poslednjeg dana prelaznog roka poslao ponudu švedskom Helsinborgu za veterana Henrika Larsona. Klub sa "Gudisona", koji je pozajmio Zvezdinog odbeglog vezistu Segunda Kastilja, voljan je da plati 500.000 funti za 35-godišnjeg legendarnog napadača.

Iako je njegovo neslaganje sa trenerom Rome Lućanom Spaletijem bio razlog zbog kojeg transfer nije realizovan, Davide Di Mikele bi ipak mogao "u minut do 12" da napusti Torino i preseli se u Rim. Di Mikele i Spaleti bili su na ratnoj nozi u Udinezeu, ali je iskusni napadač (32) voljan da savije rogove da bi igrao Ligu šampiona.

Koji će se od ovih transfera realizovati, biće poznato u narednih 12 sati.


(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC