• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spasioci Zvezde: Šta su pričali, šta uradili

Kako su radili Zvezdini spasioci? Neka dan uoči Skupštine o radu čelnika govore njihove izjave. Pa procijenite kako je radila ova grupa ljudi...

 Spasioci Zvezde: Šta su pričali, šta uradili  Izvor: MONDO

Čas ujedinjena, čas razjedinjena Uprava Crvene zvezde pojaviće se pred članovima najvišeg tijela kluba, Skupštine, u petak u 17 časova.

Redovna ili vanredna, svejedno je.

Bez namjere da ocjenjunjemo i komentarišemo rad članova najužeg rukovodstva kluba, koje je urgentno uvedeno na adresu Ljutice Bogdana 1a prije skoro godinu dana, u društvu prvog potpredsjednika Vlade Aleksandra Vučića, donosimo vam retrospektivu onoga što je izjavljivano i najavljivano, pa sami procijenite šta je i koliko učinjeno.

Uskoro: Dragan Džajić i Nebojša Čović.

POTPREDSJEDNIK SLAVIŠA KOKEZA



02.12.2012.

Da li će Zoran Stojadinović imati presudnu ulogu u dovođenju pojačanja i prodaji igrača ove zime?

"Da, gospodin Stojadinović će, ako sve bude onako kako je planirano, voditi glavnu riječ, naravno u dogovoru sa trenerom, ko god to bio".

22.05.2013.

Da li se ingerencije Sportske komisije direktno poklapaju sa onime što bi trebalo da obavlja sportski direktor? Da li je to svojevrstan oskimoron?

"Nije. Komisija je organ koji je oformljen da bi napravio sistem koji će postojati nevezano za ime i prezime čovjeka koji obavlja neku funkciju, da li ste to vi ili ja ili neko treći. Klub ne bi trebalo da zavisi od jednog čovjeka, počevši od skautinga, Omladinske škole, pa sve od odluka vezanih za trenera, na kraju i pojačanja, odlazaka".

Zoran Stojadinović na istu temu:

"Vidio sam naslov, kažu da gubim povjerenje. To je vjerovatno zaključeno zbog toga što je formirana Sportska komisija, a ja mogu da kažem samo da pozdravljam svaku odluku kluba od koje će nam biti bolje i nemam ništa protiv njenog formiranja. Prvo, nisam sujetan da čujem bilo kakvo mišljenje. A, drugo, vidjećemo kako će to funkcionisati... Niko mi još ništa nije rekao kako bi i šta trebalo da se radi u narednom periodu".

22.05.2013.

Zbog čega predsjednik kluba Dragan Džajić nije ni u jednoj od tri oformljene komisije? Bilo je komentara da je sklonjen po strani...

"S obzirom na to da je on predsjednik, nema razloga da bude ni u jednoj komisiji. On svojim činom mora da učestvuje u dogovoru sa svim komisijama, i Sportskom i Organizacionom i Finansijskom. Svaka od komisija mora da komunicira sa Upravnim odborom, a on je predsjednik Upravnog odbora pa je tako direktno upućen u rad svake komisije".

Dragan Džajić nedavno:

"Žao mi je jedne stvari i tu sebe krivim, iskreno! Tačnije, zamjeram sebi što nisam istrajao do kraja, a to je bavljenje sportskim dijelom priče. Bez obzira na sva miješanja i petljanja, mnogo sebi zamjeram što nisam izgurao svoje do kraja".

Da li je istina da je Upravni odbor izglasao dolazak Perosa i Kueve, a da je neko nakon odluke UO stopirao taj transfer?

"Da", pričao je Kokeza.

Kako ste vi reagovali na to da je stopirana ta odluka?

"Tada kada se to dešavalo i mi smo bili u nekoj fazi međusobnog upoznavanja i ti odnosi nisu još uvijek bili dovedeni u red i bili su slabiji nego što su danas".

Procenti, ugovori, menadžeri...

24.05.2013.

"Neki igrači imaju sami procenat od svoje prodaje i to više neće biti praksa (Nenad Milijaš ima 50 odsto od naredne prodaje prim. aut). Svi koji odu iz Crvene zvezde neće moći da dobijaju procente od transfera".


On je najavio da će sportski direktor Zoran Stojadinović napraviti tri grupe igrača koji će imati određenu visinu ugovora.

"Napravićemo da na primjer, jedna grupa ima platu 60.000, druga 90.000 i treća 120.000 evra ", rekao je tada Kokeza.

Na pitanje šta ako Nenad Milijaš sa platom od 360 hiljada evra godišnje odbije da igra za trećinu te sume, rekao je...

"To je teoretski moguće, ne samo za njega već za svakog igrača, ali ćemo u tom slučaju tim igračima od juna da se zahvalimo i da ne računamo na njih. Nije realno da se o tome priča dok traje prvenstvo i ti razgovori će biti obavljeni po završetku lige. Tada ćemo znati s kim imamo dogovor, a s kim ćemo se razići".

Ne samo Milijaš, već i ostali igrači, igraju sa ugovorima iz prošle sezone. Tipski ugovori od 60, 90 i 120 hiljada evra nisu uvedeni, Milijaš je i dalje najplaćeniji sa 360, dok je Milošu Ninkoviću dat ugovor od 280 hiljada evra godišnje, Abiola Dauda i dalje igra za 200, Nikola Mijailović za 180, Nejc Pečnik dobio je 150 hiljada godišnje, itd.

28.03.2013.

Govoreći o štetnim procentima...

"Jednostavno, stav Crvene zvezde je da ubuduće ne igraju fudbaleri čiji su ugovori štetni po klub. Nijedan menadžer, ni agencija neće živjeti na grbači Crvene zvezde. Ne može da se dogodi da smo nekoga platili 400 ili 500 hiljada evra i da moramo da damo još 40 odsto od buduće prodaje igrača! To ne postoji nigdje", navodi Kokeza.

Nezvanično, Ifeani Onjilo došao je iz Javora u Crvenu zvezdu za 450 hiljada evra, a Ivanjičanima će pripasti i 30 odsto od naredne prodaje Nigerijca, koji grije klupu, a i koji u isto vrijeme pojačava konkurenciju u kojoj mladi Stefan Mihajlović ne može da dođe do izražaja.

Inače, subotički Spartak, ljetos, dobio je za Aleksandra Kovačevića 85.000 evra i 40 odsto od naredne prodaje, iako su Subotičani tražili 160.000 i 20 odsto. Šta je od ta dva povoljnije i da li se kosi sa principima za koji su se zalagali čelnici Crvene zvezde, procijenite sami.

Zoran Stojadinović, nekoliko mjeseci prije toga, o "štetnim" ugovorima poput onih koje su imali Luka Milivojević, Aleksandar Pantić, Miloš Dimitrijević, Ognjen Mudrinski, itd.

"Tri mjeseca smo proučavali ugovore koje smo zatekli u klubu i došli do zaključka da je 89 odsto ugovora prvotimaca štetno po klub. Nismo glupi pa da ne vidimo kako su ti ugovori sklapani".

Slaviša Kokeza:

"Mogu da razumijem samo one menadžere i agencije koji su otkupili ugovor nekog igrača od matičnog kluba, u njega uložili novac, procijenili da će biti dobar igrač, rizikovali i koji i dalje rizikuju. To je u redu. Ako je neko uložio 300.000 evra u igrača, pa hoće 50 ili 40 odsto učešća u transferu, to razmijem. Ali... Da je neko uložio nula evra u igrača i traži polovinu novca od prodaje? Neće moći!", povisio je ton proljetos Zvezdin operativac Kokeza.

"Već sada mogu da kažem da će svi koji pristanu na procenat od 20 odsto dobiti novac iste sekunde kada taj igrač bude prodat. Za ostale ćemo vidjeti..."


Miloš Ninković, kao potpuno slobodan igrač, bez da je njegov menadžer Fali Ramadani morao da plati za čiste papire, došao je u klub za 280 hiljada evra godišnje, a nezvanično Ramadaniju je pripala provizija od 120 hiljada evra.

Međutim, Ninkoviću će pripasti 50 odsto od svakog transfera u inostranstvo koji bude veći od 600.000 evra, što se direktno kosi sa izjavom koju smo već pomenuli:

"Svi koji odu iz Crvene zvezde neće moći da dobijaju procente od transfera".


S druge strane, Pečniku je data godišnja plata od 150 hiljada evra, a toliko je pripalo i menadžeru, koji se založio da Slovenac izvuče čiste papire iz prethodnog kluba, s tim da Zvezda odrekla i 15 odsto od njegove buduće prodaje.

Vezni fudbaler Zvezde Luis Garido, koji je zimus doveden u klub na pozajmicu, prema Kokezinim riječima, postaće igrač Zvezde ako se uplati suma između 350.000 i 400.000 evra njegovom klubu Olimpiji iz Hondurasa, dok je Abiola Dauda doveden "za džabe".

"Ako Zvezda bude htjela da plati Garidovom matičnom klubu moraće da izvoji, mislim 350.000 ili 400.000 evra i on bi tako postao 100 odsto Zvezdin igrač. Što se tiče Daude, on je doveden za nula evra, dok ima ugovor na 200.000 evra. On je sa tom sumom negdje na sredini, jer 10 do 15 igrača ima veći ugovor od njega, dok je Garidu plata 4.000 do 5.000 evra mjesečno i pitanje je da li dvojica imaju nižu platu od njega",
govorio je Kokeza o Garidu kada je došao.

"Ja sam samo radio svoj dio posla, a to znači da sam gospodinu Stojadinoviću rekao da Garido kvalitetom ne zaslužuje da bude u Crvenoj zvezdi, da nije opravdao povjerenje i evo sada vam kažem da on sigurno neće ostati u klubu", rekao je kasnije.

O broju igrača u pogonu.

"Zvezda trenutno ima 41 igrača na platnom spisku i očekujte da će biti napravljena ozbiljna analiza", potvrdio je Kokeza riječi kolege Stojadinovića, koji je za MONDO i najavio promjene u igračkom kadru u duhu "biti dobar igrač i igrač Crvene zvezde nije isto".

Raskidom ugovora otišli su Srđan Mijailović, Aleksandar Pantić, Filip Mladenović, Miloš Dimitrijević i još nekoliko mladih fudbalera za koje je Zvezda dobila obeštećenje po FIFA tablicama, nekolicini igrača istekao je ugovor, a u klub je došlo 15 novih igrača, o čijim smo obeštećenjima, platama i procentima pisali. Fond Zvezdinih igrača pod profi ugovorom i dalje je oko 40.

"Kao što sam rekao, kada uradimo analizu, onda ćemo se izjasniti o tome. Ono što mogu da vam kažem je da će Zvezda u toku prelaznog roka sigurno dobiti konkretna i ozbiljna pojačanja".

Čak su i sami prvotimci u otvorenom pismu doveli u pitanje "učinjeno u prelaznom roku".

Pred kraj prošle sezone, o okretanju mladima...

"Prioritet je da u ova dva kola igraju naša djeca, prije svih Vukan Savićević, oni u kojima leži budućnost Crvene zvezde. O tome se pričalo".

Koliko Savićević igra danas, a koliko ostala Zvezdina djeca Mihajlović, Lazić i ostali - procijenite sami.

Da li imate nagovještaja da bi, osim Nikole Mikića, Kadua Mendeša i Nikole Petkovića kojima ističe ugovor, još neko mogao da zatraži raskid istog?

"Mogu samo da kažem za one sa kojima sam lično razgovarao, a sa ostalima namjeravam da pričam u toku narednih sedam dana. Razgovarao sam sa Mudrinskim i Mladenovićem i siguran sam da njih dvojica to neće uraditi. Za ostale me pitajte kad se budem vidio sa njima..."

Filip Mladenović je kasnije podnio i dobio raskid ugovora.

Potpredsjednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Slaviša Kokeza rekao je da će protiv igrača koji javno budu govorili o svojim ugovorima ubuduće biti pokrenut disciplinski postupak.

"Što se tiče ugovora igrača, ubuduće će biti pokretan disciplinski postupak koji o tome (ugovorima) budu pričali javno. Konkretno mislim na Luku Milivojevića, koji je postavio pitanje u javnosti zašto je njegov ugovor naveden kako najštetniji u Zvezdi. Njegovo je da igra fudbal ", rekao je Kokeza na konferenciji za novinare.

Koliko su se igrači uplašili, govori i njihovo javno pismo koje je uzdrmalo sportsku javnost i klub, iz temelja.

Kad smo već kod pisma, evo šta je Kokeza govorio o kapitenu Milijašu i njegovom uticaju na svlačionicu:

"Sve što za sada mogu da kažem je da imam samo riječi hvale na račun kapitena, kada god je trebalo da nam pomogne kada su u pitanju stvari u svlačionici bio je na vrhuncu zadatka, jedan od igrača u uskom krugu koji je bio potpuno odan klubu i mnogo toga korigovao je u dogovoru sa Upravom. Imam samo pohvale za njega".

22.06.2013.

U razgovoru za MONDO, upitan da prokomentariše planove kluba u prelaznom roku, Kokeza je bio veoma iskren. I konkretan.

"Ja, konkretno, imam tri želje. Prva je Miloš Ninković, druga Dejan Stanković i treća Marko Pantelić",
rekao je Kokeza.

SPORTSKI DIREKTOR ZORAN STOJADINOVIĆ




1.12.2012.

Poslije Spartak - Partizan 2:2 i Crvena zvezda - Vojvodina 0:3.

"Ako poslije ove Radne grupe budem ostao da radim u klubu i ako mi bude dodijeljeno da selektiram ekipu, dovešću igrače koji mogu da iznesu teret igranja u tim bojama, s tim grbom. Ako ne budem uspio, ne bude bilo novca ili bilo šta, igraće naša djeca pa šta bude! Nadam se da će navijači imati sluha i podržati tako nešto, ako uopšte do toga dođe i ako na kraju krajeva ja budem taj koji će na tome raditi".

O Aleksandru Jankoviću u razmaku od dvije nedjelje:

"Svaki komentar za utakmicu sa OFK Beogradom je suvišan. Moje mišljenje po pitanju trenera bilo je poznato i ne bih se ponavljao. Međutim, plan je da bude u klubu do 1. decembra sigurno, a poslije ćemo vidjeti".

Odnosno...

"Sada će to izgledati smiješno da ja kažem, ali Radna grupa je davala punu podršku Aleksandru Jankoviću. Uletjeli smo u klub, znate i kada i šta je sve bilo, pokušali smo da zbijemo redove, viđali se, pričali, davali savjete tamo gdje smo mislili da možemo da pomognemo, ali ako vam kažem da nisam znao za ostavku kad ste me pozvali i da nemamo nijednog jedinog kandidata za Saletovog nasljednika, onda će vam biti jasno da ga zaista jesmo podržavali".

Slaviša Kokeza na istu temu: Da li je istina da je sportski direktor htio da smijeni Aleksandra Jankovića već nakon što se ekipa vratila sa priprema u Antaliji?

"Da".


Možete li nam reći nešto više o tome?

"Poslije priprema sportski direktor je imao prijedlog da zamijenimo trenera. Njegovo mišljenje je bilo da Aleksandar Janković ne može da vodi Crvenu zvezdu, a da ta Crvena zvezda bude uspješna i ostvari rezultat. To je bilo četiri, pet dana prije početka prvenstva. Onda je bilo komentara da nije dobro mijenjati trenera pred početak prvenstva, da to ne radi ozbiljan klub..."

Stojadinović o važnosti šefa struke i presudnom uticaju fizičke pripreme ekipe u periodu kada je Rikardo Sa Pintu naslijedio Aleksandra Jankovića:

"To nam stoji kao problem. Da je Sa Pintu došao prije priprema u Turskoj, uvjeren sam da bismo bili egal sa Partizanom".

O kvalitetu Zvezdinih igrača i neuspjesima u vrijeme kada je trener bio Sa Pintu:

"Ljudi koji se razumiju u ovaj posao vidjeli su šta smo imali i šta imamo. Na kraju krajeva, niko nije kriv što je tu. Svi su dovedeni i svi su vjerovatno htjeli da daju maksimum, ali postoji određeni kvalitet koji u određenim momentima dođe do izražaja. Ili ga imaš ili ga nemaš. Neko kaže da je za poraz kriva taktika, ali i ja sam igrao fudbal i niko mi nije pričao. Daš mi mogućnost da budem prvak i ako imam kvalitet, šta će mi taktika? Jedanaest igrača izađu sami i kažu 'momci, na nama je'! Šta sad, da mi je trener rekao da odigram ovako ili onako, ja bih znao? Bio bih brži ili bolji? Smiješna priča u tom pogledu ako mene pitate..."

O igračima koje je doveo u januaru 2012.

"Meni je drago što su Dauda i Garido već opravdali povjerenje. Posebno sam srećan zbog čovjeka koji je mene doveo u Zvezdu, kada je formirana Radna grupa za spas fudbalskog giganta".

24.2.2013.

"Ova Uprava, sada kada napravila veliki korak ka oslobađanju računa kluba, ima namjeru da uspostavi dinamiku isplata zarada, da momci dobijaju plate redovno. Ta primanja u narednom periodu biće manja od onih koja stoje u ugovoru, ali trebalo bi da budu redovna", rekao je Stojadinović za MONDO.

"Reći ću konkretno, u klubu smo zauzeli stav da je bolje da naši glavni igrači primaju 80, 90, 100 ili 120 hiljada evra godišnje i da im se taj novac isplaćuje, nego da na papiru imaju 200, 230, pa i 260 hiljada i da osam mjeseci ne vide ni pare. I na kraju da im se, kada stigne ponuda da napuste klub, predloži da otpišu dug... Tako se radilo ranije, ali neću sad o tome da pričam".

"Ako mene pitate, bolje da važi 'primaj manje novca, ali redovno...'"

U pismu javnosti, između ostalog, igrači su nedavno otkrili koliko su redovno primali plate. Ugovori su im ostali isti.

Hoće li se takav štedljiv stav u pregovorima odnositi samo na buduća pojačanja?

"I na njih, ali mislim da ne bi bilo loše to primjeniti i na aktuelan sastav. Ako do ovakvog dogovora dođe, a nadam se da hoće, onda će on morati da se poštuje i klub više neće imati pravo da ga ne ispuni".

Rijetko koje pojačanje dovedeno ljetos dobilo je platu manju od 100, neki imaju i više od 200.

18.3.2013.

Kada je dolazio Sa Pintu...

"Mislim da Rikardo odaje povjerenje i samopouzdanje, mislim da je trener koji je potreban Zvezdi. Ako sam pogriješio, neka ide po mojim leđima. Cilj je da se u tri mjeseca konsoliduje ekipa i napravi osnova za iduću sezonu u kojoj ćemo napasti titulu, koja je sada izuzetno daleko".

Osnova za iduću sezonu pravljena je sa novim trenerom, a ostala je samo nekolicina fudbalera nosilaca igre iz sezone 2012/13.

29.3.2013.

Kada se u javnosti poteglo pitanje zbog čega ne igraju Aleksandar Pantić, Srđan Mijailović i Ognjen Mudrinski, odnosno da li to ima veze sa njihovim "štetnim" ugovorima.

"Pitam ja vas onda zbog čega igra Luka Milivojević?", uzvratio je pitanjem Stojadinović na početku razgovora za MONDO aludirajući na to da je reprezentativac Srbije koštao Crvenu zvezdu 600.000 evra i da je klub dužan Radu još 40 odsto prihoda od naredne prodaje.

"Pa, ako je do toga, Milivojević ima najštetniji ugovor od svih prvotimaca u Crvenoj zvezdi, pa je u startnoj postavi. Svako od imena iz tima koji ste saznali izabrao je trener Sa Pintu i tu mu se niko nije miješao, niti će!"


Pantić i Mijailović otišli su raskidom ugovora, Mudrinski i Milivojević prodati.

Ipak, govoreći o tome da li se neko miješao treneru Sa Pintuu u rad i da li je Fali Ramadani tražio da Nikola Maksimović igra u "vječitom derbiju", Stojadinović je rekao...

Da li postoje pritisci na Sa Pinta oko sastavljanja tima?

"Sa moje strane nisu postojali, 'ajmo dalje..."


21.5.2013.

O povredi Darka Lazovića u derbiju, koji je nedovoljno spreman uvšten među startere, pa je poslije deset minuta igre doživio najtežu povredu u sportu - kidanje prednjih ukrštenih ligamenata koljena:

"Desio nam se veliki peh, a u tom i ekonomski , jer ne vjerujem da će neko da ga kupi ako operiše ligamente".

Lazović je kasnije bio na korak da podnese zahtjev za raskid ugovora, jer su se nagomilali dugovi prema njemu, a i klub mu nije isplatio dio duga uoči vjenčanja.

10.7.2013.

Prema Stojadinovićevim riječima, novi fudbaleri Zvezde neće prolaziti probni period u Ljutice Bogdana.

"Kakva proba? To su dokazani igrači, sa imenom i prezimenom i glupo je pričati o probi".

Teško je nabrojati igrače koji su prošlog ljeta bili na probi u Crvenoj zvezdi, ali neki od njih su Anid Travančić, Saša Jovanović, Roberts Omega, nekolicina igrača iz Brodarca koja se pojavila na pripremama u Sloveniji, Kostadin Stojanov, Ilija Glavan, itd, itd.

"Jovanović je iz Kolubare, 1994. je godište, i nisam vidio bržeg igrača, što ne znači da je dobar za Zvezdu. Travančića je doveo predsjednik Džajić. Ništa nas ne košta da probamo, a ako se pokaže da su za Zvezdu povešćemo ih na pripreme", rekao je sportski direktor Zvezde.

O igračima i njihovim problemima...

"Ko ne voli Zvezdu i ko nema srca da se izbori sa problemima, ne treba ni da igra u Zvezdi, neka ide. Ko nije spreman da se jednim dijelom žrtvuje, nije dobro došao".

12.8.2013.

Poslije poraza od Javora u Ivanjici

"Ljudi, moraju da se potroše pare za kvalitet, nema kud. Ne mislim samo na štopera, već generalno. To je možda cijena koju smo platili u nedjelju. Ne zbog neznanja, već iz najbolje namjere da se ne ponašamo rasipnički. Ali, očigledno je da ako hoćeš kvalitet, moraš da ga platiš. Tako je u fudbalu. Kao kada ideš da kupiš auto, isto priča. Nije isto 'fića' i mercedes".


Crvena zvezda je ljetos nagomilala sedmoricu, osmoricu napadača, a sezonu počela sa dvojicom mladih i neiskusnih štopera, Jovanom Krnetom i Darkom Lazićem.

Stojadinović o Krneti.

"O Krneti znamo sve i uz dužno poštovanje njima, mislim da trenutno ne mogu da budu standardni u Zvezdi... Sa igračima tog nivoa ne možemo da uđemo u sezonu. Ako mislimo da napravimo nešto ozbiljnije, onda moramo da tu dovedemo dva ozbiljna igrača. Svi vide da su nam centralni defanzivci potrebni kao hljeb".

Dogodila se eliminacija iz Evrope i poraz od Javora na startu šampionata:

"Prethodne noći nismo spavali. Svjesni smo da su nam potrebna pojačanja i uradićemo sve da to do nedjelje završimo... Ozbiljne pare su nam potrebne, a za nas su ozbiljne pare i 200.000 evra. Ako pogledate, osim malog Arauha, sve smo igrače doveli bez dinara. Nismo plaćali obeštećenja i davali smo dobre ugovore. I to je problem. Nismo mi pametniji od Barselone i Čelsija! Što plaćaju toliko? Nisam čuo da je neko doveo igrača za 'džabe' i pogodio. I u našoj ligi manji klubovi dovode igrača, za 50, 70 hiljada, ali ga plate!",
poredi i dodaje:

"Mi nismo platili ništa..."

Možda Goran Gogić iz Jagodine?

"Mislim da su nam potrebna prava pojačanja, a kad kaže prava - ne želim da potcjenjujem nikoga", rekao je Stojadinović.

Gogić je kasnije doveden u Crvenu zvezdu i danas igra u njoj.

3.10.2013.

O saradnji sa Barselonom:

"Rosel je istakao da su zainteresovani da u Beograd pošalju stručnjake iz omladinske škole, koji bi na licu mjesta mogli da se uvjere u kvalitet kojim Zvezda raspolaže",
rekao je Stojadinović i dodao:

"Barselona nam stoji na raspolaganju i kada je u pitanju usavršavanje naših kadrova, kroz odlaske Zvezdinih trenera u Barsin kamp, gdje bi pratili rad njihovih stručnjaka. Takođe, razgovarali smo i o ideji da direktor škole Barselone dođe kod nas i kroz prijedlog plana i programa rada pomogne u postavljanju temelja jedne nove, bolje Omladinske škole Crvene zvezde".

Što se tiče Mančester sitija, priča je tu nešto drugačija.

"Oni žive od rezultata i ne stvaraju, već kupuju gotove igrače. S Begiristajnom sam razgovarao o saradnji i mislim da bismo mogli da napravimo nešto u vidu pozajmica ili da im uskoro prodamo nekog igrača. Pozvao me je da dođem na neku od narednih utakmica Sitija, a on će vjerovatno biti naš gost na predstojećem derbiju s Partizanom".

Odmorite se malo, pa se spremite za retrospektivu izjava predsjednika Dragana Džajića i potpredsjednika Nebojše Čovića.

Do čitanja...

(NIkola Janković, Jovan Terzić, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC