• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novo "Rimsko carstvo" - 10 miliona evra

Rukovodstvo Rome, lidera Serije A, najavilo da će nagraditi igrače i funkcionere sa 10 miliona ako osvoje titulu! Neće svi dobiti isti iznos.

 Novo "Rimsko carstvo" - 10 miliona evra Izvor: MONDO

Blistavi početak sezone fudbalera Rome učinio je i njihove snove o osvajanju titule ostvarivim. "Vučica" je čeka od 2001. godine.

Sa skorom od osam pobjeda u uvodnih osam kola, Rimljani su podgrijali nadu navijača da bi četvrti šampionski pehar mogao da narednog ljeta dođe u klupsku trofejnu salu. I ne nadaju se tome samo navijači.

Na čelu sa predsjednikom Džejmsom Palotom, čelnici Rome najavili su da će za osvajanje titule isplatiti bonuse igračima u ukupnom iznosu od 10 miliona evra!

Prema unaprijed postignutom dogovoru, pojedini igrači (ne svi!) podijeliće međusobno 4,81 milion evra za osvajanje titule i još 4,9 sa plasman u Ligu šampiona.

Novac će biti podijeljen igračima koji su u svoje ugovore uvrstili klauzule o isplaćivanju nagrada. Primjera radi, golman Morgan De Sanktis mogao bi da dobije 200.000 evra, a Vasilis Torosidis ništa.

Ako ekipa završi sezonu među tri najbolje plasirane u Seriji A, i neki zvaničnici Rome biće nagrađeni. Izvrši direktor Italo Zanzi dobiće 300.000 evra bruto, a generalni, Mauro Baldisoni, polovinu tog iznosa.

Sudeći prema trenutnim rezultatima "vučice", nagrade bi lako mogle da budu uplaćene na račun igrača i funkcionera kluba.

Roma je ove sezone JEDINA u Evropi ostvarila osam pobjeda u isto toliko prvenstvenih kola i ima najbolju odbranu na kontinentu. Primila je samo JEDAN gol i postigla 22.

U narednom kolu igraće protiv Udinezea, u gostima.

TABELA SERIJE A: Roma 24, Napoli 19, Juventus 19, Verona 16, Inter 15, Fiorentina 15, Atalanta 12, Milan 11, Lacio 11, Torino 10, Udineze 10, Kaljari 10, Parma 9, Livorno 8, Đenova 8, Sampdorija 6, Katanija 5, Sasuolo 5, Kjevo 4, Bolonja 3.

(MONDO, Foto: Beta/AP/Gregorio Borgia)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC