• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dijego Košta pozvan među "svoje"

Sjajni napadač Atletiko Madrida koji može da nastzpa za reprezentaciju Brazila ili Španije, dobio je poziv selekcije iz zemlje u kojoj je rođen.

 Dijego Košta pozvan među "svoje" Izvor: MONDO

Dres Brazila ili Španije?

Na kakvim je samo "slatkim mukama" napadač Atletiko Madrida Dijego Košta!

Golgeter crveno-bijelih, koji ove sezone igra fantastično, rođen je u Lagartu, a prve fudbalske korake naučio je u Barseloni iz Sao Paula. Život ga je kasnije odveo u Portugal, gdje je prvi profesionalni ugovor potpisao sa Bragom 2006. godine.

Samo godinu dana kasnije postao je igrač Atletiko Madrida, ali je zbog čestih pozajmica na prvi nastup u crveno-bijelom dresu čekao do 2010. godine.

Ove sezone Dijego Košta je postigao 12 golova u isto toliko utakmica (u svim takmičenjima), a dodatnu pažnju na sebe skrenuo je našavši se u centru spora fudbalskih saveza Španije i Brazila.

Pošto ima špansko državljanstvo, obje zemlje bi da ga vide u svojim reprezentacijama, ali su Brazilci već reagovali uputivši u četvrtak uveče zvaničan poziv Košti da obuče dres zemlje u kojoj je rođen u prijateljskim mečevima sa Hondurasom i Čileom u novembru ove godine (da, petostruki svjetski prvaci neće, ipak, igrati protiv "orlova" u tom terminu iako je bilo priče o tome).


FS Brazila je na svom zvaničnom sajtu objavio da je poslao svu potrebnu dokumentaciju Svjetskoj fudbalskoj federaciji, pa očekuju da Košta zaigra u žutom dresu.

Ostaje još da vidimo da li će 25-godišnji napadač odlučiti da igra za zemlju u kojoj je rođen ili mu je u međuvremenu Španija postala draža.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Gonzalo Arroyo Moreno)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC