• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnički opet "smjenjuje" trenera Zvezde?

Veliki derbi u Nišu, gdje će cijeli "Čair" biti crven i bijel. Prije toga, u Beogradu, Partizan protiv Napretka na čijim mečevima "padaju" golovi.

 Radnički opet "smjenjuje" trenera Zvezde? Izvor: MONDO

Radnički je prošlog proljeća, tačnije 17. marta, pobjedom nad Crvenom zvezdom od 2:1 praktično smijenio tadašnjeg trenera Aleksandra Jankovića.

Ove jeseni, tačnije u subotu od 19 časova, Nišlije imaju priliku ponovo da "zakuvaju čorbu" crveno-bijelima iz Beograda, čiji je i aktuelni šef struke Slaviša Stojanović potrošio skoro sve kredite kod Uprave i navijača.

Stoga, fudbalerima Crvene zvezde neće biti nimalo lako na "Čairu", protiv srpskih kraljeva remija. Tim Dragoljuba Bekvalca u prethodnih devet utakmica čak pet puta je remizirao, od čega su posljednje četiri utakmice završene rezultatom 1:1, što kod kuće, što na strani.

Sa jednim porazom u sezoni, na gostovanju OFK Beogradu, i remijem kod kuće sa Partizanom, Nišlije će pokušati da budu i treći uzastopni domaćin Crvenoj zvezdi koji je zabilježio pobjedu. Sve suprotno željeće crveno-bijeli koji su buran period okončali u četvrtak sastankom između Uprave kluba i starijih igrača.

Nakon što su jedni drugima rekli šta imaju, Nenad Milijaš, Miloš Ninković, Dragan Mrđa, Nikola Mijailović i Boban Bajković s jedne, odnosno Dragan Džajić, Nebojša Čović, Slaviša Kokeza, Ivica Tončev i Zoran Stojadinović s druge strane, ali ovog puta u zatvorenoj prostoriji, svi u Ljutice Bogdana očekuju bolje igre i rezultate.

To je posebno važno ovog vikenda, jer sljedećeg Crvenu zvezdu očekuje "vječiti derbi" s Partizanom.

Crvena zvezda nijednom ove sezone nije odigrala 0:0, Radnički već ima tri isključenja u devet utakmica: Sead Hadžibulić, Miloš Živković i Vladan Pavlović. Bekvalčev tim moraće da poradi na kontroli temperamenta, jer će atmosfera koju će Meraklije i Delije napraviti u Nišu biti svakako vrela.

I jedni i drugi, pred izlazak na teren, znaće rezultat iz Beograda, koji bi po prirodi stvari trebalo više da zanima goste.

U 17 časova u Humskoj sastaju se Partizan i Napredak.

Perfektan start šampiona Srbije na svom terenu prekinuo je Javor u prošlom kolu, koji je došao po 0:0 i otišao kući s bodom. I Kruševljani bi bili presrećni s takvim ishodom, ali oni su pomalo drugačiji tim, koji je na gostovanjima ove sezone igrao utakmice sa najmanje dva, a najviše pet golova u mrežama.

Od poraza u Novom Sadu od Vojvodine i remija sa Javorom, tim Vuka Rašovića oporavio se prije sedam dana kada je na teškom gostovanju u Jagodini bio ubjedljiv i pobijedio 3:0, što je momentalno donijelo osmijehe među crno-bijele. Oni neće smjeti da razmišljaju o problemima koji prate klub (priča o dugovima i o problemu sa stadionom) i koji nisu mali, jer ih već za sedam dana očekuje gostovanje u Ljutice Bogdana.

Nije isto ići u komšiluk sa aktuelna četiri ili manje bodova.

Partizan je u prethodnih pet mečeva kod kuće postigao 14 golova i primio pet. Napredak ima kvaliteta i igrače koji mogu da ugroze Vladimira Stojkovića i u Humskoj. Ukoliko se Nenad Milovanović ne odluči za bunker, mogla bi to da bude veoma zanimljiva i neizvjesna utakmica.

Jednu stvar ne bi trebalo očekivati, a to je da Partizan pobijedi 10:1 kao što je bilo 29. novembra 1992. godine. To je do danas ostao rekord i jednih i drugih.

U Užicu - derbi Zapada: Sloboda - Javor.

Od povratka Slobode u elitu, ova dva kluba držala su busiju u prva četiri duela kada su dolazili kečevi, a onda su prošle sezone komšije dva puta remizirale. U Ivanjici bilo je 1:1, u Užicu 2:2.

Nijednom nije bilo da nije bilo golova, pa to treba očekivati i ovog puta, dok se domaćin penje, a gost pada na tabeli. Bioritmovi timova Ljubiše Stamenkovića i Bogića Bogićevića ne poklapaju se. Prvi su loše počeli sezonu, pa zaređali pobjede, drugi obrnuto.

U međuvremenu su se Sloboda i Javor mimoišli na tabeli što dodaje ulje na vatru pred ovaj derbi. Sloboda neće htjeti da prekine pozitivnu seriju, Javor svakako neće željeti da nastavi lošu.

Uprava Ivanjičana je tokom nedjelje odbila ponuđenu ostavku Bogićevića, koji je osjetio moralnu obavezu da se povuče poslije serije poraza koja je kulminirala pobjedom fenjeraša Rada u Ivanjici prije sedam dana. Bio je to dobar potez, čini se, jer je i Sloboda "istrpjela" Stamenkovića kada nije bilo rezultata, pa je krenulo na bolje.

Vojvodina je pobijedila Partizan, pa po starom dobrom običaju, koji važi godinama unazad, zabrljala odmah poslije podviga. Nekad se čini da bi Voša bila šampion u ligi sastavljenoj od još dva tima, Zvezde i Partizana.

Poslije poraza od Slobode na "Karađorđu", trener Marko Nikolić istakao je da "neki neće skoro vidjeti dres", pa će biti zanimljivo vidjeti kako će Vojvodina izgledati protiv tima koji čas igra dobro, čas loše, ali ipak malo češće loše pa je preblizu zone ispadanja.

OFK Beograd je prije sedam dana na Karaburmi izgubio od kragujevačkog Radničkog rezultatom 2:3 i ne bi bilo dobro da tim Zlatka Krmpotića na dvije uzastopne utakmice kod kuće osvoji "krompir".

U malom gradskom derbiju Čukarički će ugostiti Voždovac i to bi trebalo da bude lijepa utakmica, u kojoj se sastaju dva tima koja igraju dopadljiv fudbal. Do sada više uspjeha imao je Čukarički, ali daleko od toga da Voždovčani nemaju šansi na Brdu.

Štaviše, jer je tim Nenada Lalatovića prije sedam dana na krovu tržnog centra izgubio od Spartaka. Ni Čukarički nije pobijedio. Ostao je bez dva boda u finišu utakmice u Pećincima, gdje je Donji Srem nekako izjednačio na 1:1.

Čuka na svom stadionu ove sezone nema poraz (2-2-0), dala je samo tri, a nije primila nijedan gol! Da li je vrijeme da se zatrese i ta mreža?

PAROVI 10. KOLA:

U subotu:

Novi Pazar - Donji Srem (14.30)
OFK Beograd - Vojvodina
Rad - Jagodina
Radnički 1923 - Spartak
Partizan - Napredak (17.00)
Čukarički - Voždovac (18.00)
Sloboda - Javor
Radnički Niš - Crvena zvezda (19.00)

TABELA:
1. Partizan 20
2. Čukarički 18
3. Crvena zvezda 16
4. Vojvodina 16
5. Radnički Niš 14
6. Spartak 13
7. Napredak 12
8. Jagodina 12
9. Novi Pazar 11
10. Sloboda 10
11. Voždovac 10
12. OFK Beograd 10
13. Radnički 1923 10
14. Javor 9
15. Donji Srem 7
16. Rad 7

(N. Janković - MONDO, foto: Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC