• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizane, otkud dug!?

Prvi put uprava Partizana priznala da ima dug. Opet samo saopštenje, a ne susret sa novinarima.

 Partizane, otkud dug!? Izvor: MONDO

Iako je predsjednik Dragan Đurić više puta rekao da će organizovati konferenciju za novinare, na kojoj će govoriti i o poslovanju kluba (na primjer: na kraju prošle sezone ili prije nekoliko dana), to se nije dogodilo.

Umjesto susreta sa predstavnicima medija, FK Partizan je objavio da duguje 5,2 miliona evra, što je zapravo bilo reagovanje na izjavu prvog potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, koji je prije nekoliko dana između ostalog rekao i da je dug Partizana "30 ili 25 ili 20 miliona evra...".

Letimičnim pogledom na šturu tabelu koju je Partizan objavio uz saopštenje lako se da uočiti nekoliko stvari, kojih nema u izvještaju.

Najprije, otkud dug, kada predsjednik crno-bijelih konstantno govori da klub uvijek posluje u plusu. Doduše, u saopštenju piše da se očekuje da 2013. godinu klub pozitivno zatvori finansijsku godinu.

Dalje, nema riječi o prodaji Lazara Markovića, a upravo je Đurić više puta naglasio da je Partizan "cijelu 2012. godinu živio od prodaje" reprezentativca Srbije. Partizan je, da podsjetimo prodao Markovića izraelskoj menadžerskoj agenciji Pinija Zahavija za sedam miliona evra (to je zvaničan podatak), a potom je Marković dalje prodan lisabonskoj Benfiki za 10 miliona evra.

U tabeli o poslovanju u saopštenju Partizana za 2012. godinu piše da je ukupan prihod od transfera u toj godini bio 486 miliona dinara, a da je "najveći ostvareni transfer bio onaj Nikole Aksentijevića - 1,8 miliona evra".

Dakle, gdje je tu Marković?

Dalje, u saopštenju ništa ne piše o dugu na osnovu poreza, a ove godine je objavljeno da crno-bijeli duguju oko 600 miliona dinara.

Posebnu pažnju privlači rečenica da je od 2008. do danas Partizan izdvajao "po dva miliona evra za pojačanja".

U minulom prelaznom roku, ljeta 2013. godine, Partizan je platio SAMO jednog igrača (Ismaela Beka Fofanu), a svi ostali su dovedeni kao slobodni igrači, bez obeštećenja ili na pozajmicu (na primjer, Petar Grbić, Nikola Aksentijević, Filip Malbašić...).

Naravno, svi oni primaju platu, ali to je druga stvar.

U tabeli nisu prikazani ni podaci o premijama igračima za osvojene titule, ulazak u Ligu Evropa i slično, nema podataka o tome koliko klub daje novca za rentiranje stanova i koliki je tu dug, a nema ni specifikacije o tome koliko je novca Partizan dobio od transfera, a koliki je bio procenat menadžera i da li se i njima nešto duguje...

(Predrag Vujić . MONDO, Foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC