• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skupština Zvezde: Dug oko 45 miliona evra

U toku je Skupština Crvene zvezde. Džajić: "Oslonićemo se na Zvezdinu školu". Čović: "Dug je 44,7 miliona evra". Stojadinović: "Imamo najbolji tim".

 Skupština Zvezde: Dug oko 45 miliona evra Izvor: MONDO

Od burno najavljene, riječima: "Ovako više ne može" do jedne sasvim mirne, protokolarne sjednice Skupštine FK Crvena zvezda, nalik onima u vrijeme samoupravljanja.

Najviše tijelo FK Crvena zvezda zasjedalo je u petak u potpuno redovnim okolnostima nekoliko mjeseci nakon što je, prema Statutu kluba, sjednica Skupštine trebalo da bude održana.

Nekako, najjači utisak, pored toga što je potpredsjednik kluba Nebojša Čović iznio stanje duga i otkrio da jedna godina košta oko 15 miliona evra izdvaja se i nastup veterana, koji su članove uprave zamolili da ubuduće ne zbunjuju javnost nastupima poslije svađa na Upravnom odboru.

"Iako vjerujemo u ovu upravu i moć vezivanja koju ima Dragan Džajić, smeta nam što postoji previše 'slobodnih strelaca' u upravi kluba, pa vas molimo da ubuduće poslije zasjedanja UO izlazite u javnost sa saopštenjima, a ne da svako kaže šta hoće pa da onda to sve sklopljeno u jednu cjelinu izgleda kao potpuni haos. Tako bar djeluje nama sa strane kada čitamo novine"
, riječi su Igora Trutina, jednog od veterana kluba, koji su, inače, dali punu podršku Džajiću.

Replicirao je Čović, koji je pozvao i veterane, ali i članove Savjeta kluba da aktivinije učestvuju u radu rukovodećih organa Crvene zvezde.

"Vidim da su se ljudi sistematski pripremali za Skupštinu, ali ne vidim zašto i veterani i Savjet ne bi sjeli sa nama za sto kada se održava sjednica UO. Ovo ovako kada se priča o planovima i programima sve to me nekako podsjeća na vrijeme prije realsocijalizma. Nije da nemamo rezultata i da nismo smanjili dugove...", rekao je Čović.

Upravo je dug bila centralna tema sjednice Skupštine.

Nebojša Čović je saopštio da je na današnji dan dug 44.717.998 evra, sportski direktor Zoran Stojadinović u uvjerenju je da Zvezda "ima najbolji tim", a predsjednik Dragan Džajić je poručio da će se lično angažovati da omladinska škola kluba radi bolje i da bude pravi oslonac.

"Zatekli smo 48 miliona evra duga. Za godinu dana regulisali smo 14 miliona, ali, prispjele obaveze, na koje smo mogli ili nismo mogli da utičemo, iznose 15 miliona evra. Riječ je u periodu od novembra prošle godine. Od tih novih obaveza je isfinansirano četiri miliona. Dakle, na današnji dan dug je 44.717.998 evra"
, saopštio je Čović.

Sportski direktor Zoran Stojadinović veruje da crveno-bijeli imaju najbolji tim u zemlji i da će se potruditi da u zimskom prelaznom roku dovede kvalitetnog defanzivca.

"Mislim i vjerujem da treba da budemo prvi. Sudite nam na kraju sezone a otići ću ako to ne ispunimo. Imamo najbolji tim. Nismo uspjeli na ljeto da angažujemo dobrog odbrambenog igrača, a ako uspijemo da ga angažujemo na zimu, imaćemo stvarno dobar tim. A i ovako smo najbolji", rekao je Stojadinović.

Predsjednik Zvezde Dragan Džajić se osvrnuo na omladinsku školu. On kaže da put ka ozdravljenju kluba vodi najprije od konsolidacije te škole i naglasio da će se lično angažovati u njenom radu u narednom periodu.

"Zvezda je uvijek imala izuzetne ljude, ima ih i danas. Ni politička funkcija, čak ni najviša državnička, nisu ih udaljili od Zvezde, već naprotiv, njihova strast i privrženost sve nas u klubu podstiču na nova pregnuća, a sve njih, na ponos Zvezde, čine još većim. Beskrajno smo im zahvalni", rekao je Džajić i nastavio:

"Nikad nećemo dozvoliti nikome da se naslađuje nad Zvezdinom eventualnom neslogom, jer je nikad u klubu ne smije biti..."

Prema riječima Džajića, svako ko bude nosio Zvezdin dres mora da se odnosi prema klubu kao prema svetinji.

"Do dresa Zvezdinog prvotimca mora se stizati velikim talentom i velikim znanjem, velikom odanošću klubu. Zvezdini stručnjaci svih kategorija moraju da prate sve trendove u domaćem i svjetskom fudbalu", poručio je Džajić.

(Predrag Vujić, Nikola Janković, Jovan Terzić - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC