• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Anćeloti ne gubi "klasike"

Kao trener Juventusa nikad nije izgubio "Derbi Italije" sa Interom, dok u francuskom "Klasiku" nema poraz sa PSŽ protiv Olimpika iz Marseja.

 Anćeloti ne gubi "klasike" Izvor: MONDO

Kada u subotu u 18 časova počne novi "El Klasiko", i Barselona i Real će na svojim klupama imati debitante - Herarda "Tatu" Martina i Karla "Karlita" Anćelotija.

Oni će osjetiti šta znači španski "klasik", ali daleko od toga da ni Argentinac, ni Italijan nisu osjetili pritisak koji nose najveći mečevi u zemljama u kojima su radili. Štaviše, obojica ulaze u "El Klasiko" bez poraza u sličnim duelima u Paragvaju, Italiji i Francuskoj.

Trener Barselone vodio je Sero Portenjo protiv Olimpije četiri puta u najvećoj utakmici u Paragvaju i ima skor 2-2-0. U Argentini, Martino nije sjedio na klupi Boke Juniors ili River Plate, pa tako u "si-viju" nema nijedan "Superklasiko". Ipak, rivalteti Platensea i Argentinos Juniorsa odnosno Kolona i Uniona nije ni nalik onom koji vlada između Boke i Rivera.

Karlo Anćeloti češće je igrao mečeve koji "ne smiju da se izgube". I oni su nama, Evropljanima, daleko bliži od derbija koji je u Paragvaju vodio Martino.

Konkretno, u Italiji, za najveći meč važi okršaj Juventusa i Intera, koji se naziva "Derbi Italije". Mnogi navijači Milana neće se složiti s tim, ali ako pitate Italijane, Juve i Inter - to je derbi!

Anćeloti, kasnije dugogodišnji u uspješni trener Milana, od 1999. do 2001. godine sa Juventusom se četiri puta sastajao sa Interom i nijednom nije izgubio. Ima tri pobjede i remi (1999/2000: 1:0 i 1:2, 2000/01: 3:1 i 2:2).

Kansije, put ga je preko Milana i Londona odveo u Pariz, gdje je Anćeloti okusio čari francuskog "Klasika", između Pari Sen Žermena i Olimpika iz Marseja. Italijan je stigao u Pariz u januaru 2012. pa je te sezone mogao da vodi Parižane samo jednom protiv najljućeg rivala i bilo je 2:1. Naredne sezone, u Marseju bilo je 2:2, a u Parizu 2:0.

(N. Janković - MONDO, Foto: Beta/AP/Daniel Ochoa de Olza)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC