• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šćešni spasio Arsenal!

Arsenal će noćiti sa pet bodova prednosti u odnosu na Čelsi zahvaljujući Vojčehu Šćešniju.

 Šćešni spasio Arsenal! Izvor: MONDO

Na otvaranju 9. kola Premijer lige: Kristal Palas - Arsenal 0:2 (0:0).

Ništa čudno, jer su igrali lider i pretposljednji tim na tabeli. Domaćin je doživio šesti uzastopni poraz, a gost stigao do sedme pobjede u osam kola, uz jedan remi.

Ali...

Moglo je da bude bitno drugačije i nije samo zahvaljujući Vojčehu Šćešniju. Poljski golman maestralno je reagovao dva puta u roku od jednog minuta pri vođstvu Arsnala od 1:0, kada je taj tim već imao igrača manje na terenu!

Šćešni je u 75. minutu prvo izbio preko prečke snažan udarac Džoela Vorda, a poslije kornera koji je uslijedio, Poljak je zabilježio možda i odbranu dosadašnjeg toka sezone. Jedna nemušto izbijena lopta "sjela" je pravo na nogu kapitena Palasa, Majla Jedinaka, koji je uhvatio nevjerovatan volej sa 16 metara, ali je Šćešni napravio nevjerovatnu paradu i spriječio izjednačenje.

Palas je u tom trenutku imao punu inicijatvu i nekoliko dobrih šansi, a sve poslije isključenja Mikela Artete u 65. minutu. On je ostao sam na svojoj polovini sa kolegom Maruanom Šamakom, koji je na pozajmici u Palasu i...

...jedna naizgled bezazlezno izbijena lopta sa polovine Kristal Palasa pretvorila se u gol šansu za Marokanca, koji je prihvatio povlačenje i laktanje sa Špancem, obojica su pala na travu, ali je gore prošao vezista Arsenala. Bez mnogo razmišljanja, sudija Kris Koj pokazao je Arteti direktan crveni karton jer je bio posljednji igrač ispred Šćešnija. Bila je to teška, ali ispravna odluka.

Arteta je tako postao tek drugi Arsenalov igrač u istoriji Premijer lige (Ian Rajt 1996), koji je na istom meču postigao gol i bio isključen. U 47. minutu, Alžirac Adlen Guediura suršio je rezervistu, ali odličnog mladog Nijemca Serža Gnarbija. Ni tu se Koj nije dvoumio. Pokazao je na bijelu tačku a kapiten Arsenala na ovoj utakmici, Arteta, lako savladao Julijana Speronija i postigao šesti gol sa bijele tačke računajući i prošlu sezonu - 0:1.

Kada je Šćešni uradio šta je uradio, Palas je bodren privremenim menadžerom Kitom Milenom krenuo u još jaču ofanzivu i stradao iz kontre. Aron Ramzi izlomio je rivala na lijevom krilu, poslije par driblinga sačekao da dotrči Olivije Žiru, koji se glavom sa pet metara iskupio za dva, tri velika promašaja prije toga - 0:2, uz peti gol Francuza u sezoni.

Palas je igrao otvoreno, na momente grubo i hrabro, ali nije izbjegao poraz u prvom meču poslije smjene Jana Haloveja, koji je stradao ove nedelje. I u prvom poluvremenu, Palas je mogao da postige gol, ali je Šamak sa pet metara promašio glavom idealnu loptu koju mu je poslao Jedinak!

Ramzi i Mesut Ozil igrali su lijepo u prvom poluvremenu, a Žiru promašivao, mada je i Ozil j 44. minutu mogao da postigne gol, ali je - po navici - htio da asistira.

Ovo je Palasu prvi put od marta 2001. godine da upisuje šest uzastopnih poraza. U tom nizu, postigli su dva, a primili 15 golova, od čega četiri prošlog vikenda u porazu od Fulama koji je Haloveja koštao posla.

Kristal Palas nije pobijedio Arsenal kod kuće, bez obzira koje je takmičenje u pitanju, od novembra 1979. godine, kada je bilo 1:0.

Arsenal, kao lider, ima 22 boda, dok Čelsi i Liverpul imaju 17 sa utakmicom manje. Jedini gori od Palasa (3) do daljeg ostaje Sanderlend (1).

(MONDO:Foto: Beta/AP/Sang Tan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC