• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Stativa u Humskoj!

Crno-bijeli pred "vječiti derbi" osvojili samo bod protiv Napretka na svom stadionu, u 10. kolu Superlige. P

 JSL: Stativa u Humskoj! Izvor: MONDO

Šampion se sapliće vrlo često ove sezone, a u subotu uveče to je ponovo učinio u Humskoj, gdje je jedva stigao do boda.

Partizan je na posljednje četiri utakmice Superlige osvojio samo pet bodova i "vječiti derbi" naredne nedelje u Ljutice Bogdana dočekuje uplašen, anemičan, bled...

Kriza igre i rezultata je evidentna. Partizan - Napredak 1:1 (0:0)!

Bod je osvojen u 88. minutu zahvaljujući "rezervisti" Predragu Luki, koji se vrlo lijepo snašao u kaznenom prostoru Kruševljana. Gosti su poveli na početku drugog poluvremena preko Nikole Trujića, bivšeg člana crno-belih.

Foto: MN Press
"Parni valjak" je promašio sve što je mogao.

Lopta je poslije šuteva igrača srpskog prvaka tri puta pogađala okvir gola, a posljednji put u osmom minutu sudijske nadoknade (pet minuta produženo drugo poluvrijeme, ali je namještanje "živog zida" trajalo tri minuta), kada je Miloš Jojić izveo "slobodnjak". Isti igrač je prije tog prekida imao još jednu idealnu šansu da donese pobjedu svom timu, ali je Nemanja Krznarić vrlo lijepom odbranom spriječio da lopta završi u mrežu.

Prečku je u prvom poluvremenu pogodio Beko Fofana, a u drugom Nemanja Kojić. Jojić nije iskoristio "jedan na jedan" sa golmanom Napretka, dok je Saša Ilić dva-tri puta bio u vrlo izglednim pozicijama da pogodi cilj.

Kada se sve to promaši, teško je upisati tri boda.

Baš kao što je bilo teško "čarapanima" da sačuvaju prednost poslije nevjerovatnih promašaja Nenada Mirosavljevića i Petra Bojića, odnosno sjajnih odbrana Vladimira Stojkovića pri vođstvu Napretka. Golman Partizana je bio sam protiv njih dvojice i uspio je da izađe kao pobjednik.

Vuk Rašović će ima puno problema oko igre svog tima pred duel sa Crvenom zvezdom, a najveći je čini se realizacija, mada ni zadnja linija, kao ni vezni red ne ulivaju povjerenje. Partizan se muči i teško stiže do prilika, a kada ih stvori lopta po pravilu ne završava u golu. Procenat iskorišćenih šansi je vrlo slab. Međutim, Rašović nema prostor da kombinuje sa napadačima jer ih na spisku ima samo dvojicu - Kojića i Fofanu.

Kraj utakmice donio je dva isključenja. Prvo je klupu morao da napusti trener Kruševljana Nenad Milovanović, pa zatim i Bojić zbog nediscipline u "živom zidu" prilikom slobodnog udarca Jojića, kada je pogodio stativu.

Partizan posliednji put na svom terenu nije pobijedio dvije utakmice za redom u sezoni 2008/09, ali sa zimskom pauzom i u razmaku od skoro tri mjeseca (6. decembar 2008. Rad 1:1 i 28. februar 2009. Crvena zvezda 1:1). Posljednji put bez zimske pauze to se dogodilo u sezoni 2007/08 (2. april 2008. Bežanija 2:2 - 5. april 2008. Crvena zvezda 1:1).

PARTIZAN: Stojković, M. Živković, Volkov, Obradović, Stanković, Đemba Đemba, Ilić, Nem. Petrović (od 50' Kojić), Jojić, Ninković (od 63' Luka), Fofana (od 74' Grbić).

NAPREDAK: Krznarić, B. Milošević, Bojić, Gavrić (od 90' Kostić), Trujić (od 74' Bajić), Cvetković, Mirosavljević, Regan, N. Milošević (od 70' Frimpong), Koković, Udovičić.


TOK UTAKMICE

KRAJ!

90+8. minut - Puna tri minuta je trajalo namještanje "živog zida", Bojić je dobio crveni karton, a Jojić pogodio stativu...

90+4. minut - Velika prilika za Jojića, Krznarić paradom spriječava gol crno-bijelih.

90+3. minut - Izmena u Napretku, Gavrić je izašao, a ušao je Kostić. Igraće se pet minuta nadoknade...

88. minut - GOOOOOOL, Predrag Luka je postigao gol za 1:1. Dobio je loptu iskosa sa desne strane u kaznenom prostoru, neočekivano je šutirao u bliži ugao i uspio je da savlada Krznarića.

84. minut - Stanković u posliednjem trenutku ispred Bajića izbacuje loptu u aut.

73. minut - Opet Kojić... Bila je to nova prilika za crno-bijele. Samo korner. Posljednja izmjena u Partizanu, Grbić menja Fofanu. Na drugoj strani, Bajić umjesto Trujića.

65. minut - Sjajna prilika za Ilića, ali opet samo korner.

63. minut - Nova izmjena u Partizanu, ušao je Luka umjesto Ninkovića.

61. minut - Šta nije iskoristio Mirosavljević, pa i Bojić. Njih dvojica su bili sami ispred Stojkovića, ali je golman Partizana oba puta sjajno reagovao. Nevjerovatni promašaji, nevjerovatne odbrane!

59. minut - Saša Ilić dobija loptu od Jojića, kapiten Partizana šutira iz prve pored gola.

53-54. minut - Prvo je Kojić povučen u kaznenom prostoru, nije bilo penala po mišljenju sudije Aleksandra Vasića, a zatim je isti igrač iz ofsajda, koji nije sviran, pogodio prečku sa dva metra!

50. minut - Rašović pravi prvu izmjenu, ulazi Kojić umesto Petrovića.

47. minut - GOOOOOOL, gosti vode! Nikola Trujić, bivši igrač Partizana, dobija upotrebljivu loptu, oslobodio se čuvara, obišao Stojkovića i pogodio mrežu!

- Počelo je drugo poluvrijeme. Nema izmjena.

Na kraju prvog poluvremena Napredak je mogao do gola, ali je Stojković, kao i na početku meča, dobro reagovao. Koković je izveo "slobodnjak". Igrači su otišli na odmor...

40. minut - I dalje je 0:0, Partizan je imao još nekoliko vrlo opasnih napada, ali je izostala završnica.

Već 15-16 minuta nema prilika u Humskoj. Partizan napada, Napredak se brani i vreba priliku iz kontre...

14. minut - Još bolja prilika za "valjak"... Jojić je izašao "jedan na jedan" sa Krznarićem, vrlo slabo je šutirao tako da je golman gostiju izašao kao pobjednik iz tog duela.

9. minut - Velika prilika za Partizan, ali samo prečka... Nikola Ninković je sve dobro uradio, driblingom se oslobodio čuvara na lijevoj strani, oštro centrirao pravo na glavu Fofani, koji pogađa okvir gola.

5. minut - Jojić stavlja na muke Krznarića, a Ninković se spetljao u odličnoj poziciji.

2. minut - Napredak prvi preti, Bojić šutira sa 17-18 metara, ali je Stojković na mjestu.

- Meč je počeo...

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC