• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Zvezda "pomilovala" Partizan

Fudbaleri Crvene zveze još jednom nisu iskoristili kiks Partizana. Crveno-bijeli blijedi u Nišu, Radnički vodio, na kraju završeno 1:1.

 JSL: Zvezda "pomilovala" Partizan Izvor: MONDO

 Naredne subote očekuje nas "vječiti derbi" srpskog fudbala.

Utakmica u kojoj se sastaju najveći i najtrofejniji srpski klubovi trebalo bi da je svetkovina našeg fudbala, ali na šta li će ličiti 145. ligaški duel Crvene zvezde i Partizana?

Po onome što gledamo ove sezone, a posebno po partijama koje su pružili ove subote, biće tužno...

Partizan je u 10. kolu Jelen Superlige odigrao 1:1 u Humskoj sa Napretkom, a Crvena zvezda isto toliko u Nišu protiv Radničkog.

I jedni i drugi mogu da budu zadovoljni osvojenim bodom poštu su gubili.

Radnički je na "Čairu" poveo već u 8. minutu preko Seada Hadžibulića. Iskusni napadač iskoristio je statičnu reakciju Jovana Krnete i udarcem glavom - bez da je skočio, u mrežu je poslao loptu poslije centaršuta Branka Pauljevića sa desne strane.

Iako bi trebalo da su ove sezone već navikli da "jure" prednost rivala, crveno-bijelima je trebalo mnogo vremena da se oporave od tog pogotka.

Sve do sudijske nadoknade prvog poluvremena delovali su bezidejno i bezopasno, ali je onda nastupio trenutak inspiracije Miloša Ninkovića i sjajna lopta u prostor za Abiolu Daudu, koji je bio brži od defanzivaca Radničkog i šutem po zemlji u dalji ugao poslao loptu pored istrčalog Aleksandra Kesića.

Po povratku sa odmora činilo se da je Slaviša Stojanović uspio da trgne svoje igrače, koji su zaigrali mnogo ofanzivnije. Ipak, samo se činilo...

Crvena zvezda ponovo nije iskoristila kiks Partizana, mada je ovaj put prošla bolje nego kada su crno-bijeli odigrali 0:0 sa Javorom. Zvezda je poslije te utakmice poražena od Čukaričkog, a sada je uzela barem bod.

Iskusni Dragoljub Bekvalac postavio je igrače Radničkog da u drugom poluvremenu igraju "na kontru", što su domaći fudbaleri dobro činili. Čvrstom odbranom držali su gostujuće fudbalere daleko od svog gola, a brzim napadima nisu dozvoljavali crveno-bijelima da stvore pritisak.

Uslijedio je period igre bez šansi, sve do finiša utakmice kada je nekoliko puta bilo napeto pred golom Nišlija.

Prvo u 86. minutu kada je Dauda promašio loptu poslije centaršuta Kasalice, onda u 87. kada je sudija Miodrag Gogić poništio pogodak Gorana Gogića zbog ofsajda u kojem se nalazio Dauda, a od kojeg se lopta odbila do veziste gostiju i na kraju dva puta u nadoknadi.

Dauda je opet imao šansu, možda i najbolju u meču, ali mu je Kesić odlično "ušao u šut". Pokušao je zatim i Arauho sa distance, ali je lopta prošla nekoliko milimetara pored gola.

Pomenuti poništen pogodak Gogića sigurno će izazvati dosta bure, međutim, gledajući snimak te akcije čini se da je Dauda bio u nedozvoljenoj poziciji. Vidjećemo šta će reći zvaničnici...

Dakle, uoči velikog derbija srpskog fudbala, Crvena zvezda zaostaje četiri boda za vodećim Partizanom i trenutno je četvrta na tabeli.

Utakmici su prethodili incidenti u Nišu, ali je na stadionu bila odlična atmosfera.
VIDEO

RADNIČKI: Kesić, Pavlović, Živković, Bulatović, Pauljević, Kolarević, A. Jovanović, P. Jovanović (60. I. Jovanović), Stojanović (82. Milenković), Ćulum (36. Pejčić), Hadžibulić.

ZVEZDA: Bajković, Mijailović, Arauho, Krneta, Vešović, Kovačević, Milijaš, Pečnik (63. Kasalica), Ninković (70. Gogić), Mrđa (83. Onjilo), Dauda.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC