• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ružna" pobjeda Napolija, Torinezi bijesni

Pogledajte pa procijenite sami, da li je Napoli zaslužio dva penala u meču sa Torinom (2:0).

 "Ružna" pobjeda Napolija, Torinezi bijesni Izvor: MONDO

Dva penala za pola sata, oba na neki način sporna i kraj priče.

Napoli je "ružno" pobijedio Torino na San Paolo u matine terminu 9. kola Serije A, golovima Gonzala Iguaina sa bijele tačke u 14. i 32. minutu - 2:0 (2:0).

Prvi penal, sudija Andrea De Marko dosudio je poslije kontakta Nikole Beloma i Driesa Mertensa u šesnaestercu gostiju. Kontakta je bilo, ali sa strane gledano djelovalo je kao da je Holanđanin insistirao na tome, kao da je čekao da mu se noge sudare sa rivalom.

Pao je kao pokošen, De Marko pokazao na bijelu tačku, a Iguain odatle sigurnim udarcem savladao Danijele Padelija.

Njih dvojica pogledala su se oči u oči 18 minuta kasnije poslije situacije koja je kontroverznija od prve. U pomalo haotičnoj situaciji pred Padelijem, bilo je i povlačenja i padanja i guranja, a onda je Federiko Fernandez uhvatio jedan "drop kik" i pogodio u lakat kapitena Torina Kamila Glika.

Isprva, igra je nastavljena, krenula je kontra Torina, ali je De Marko na zaprepašćenje gostiju prihvatio opasku pomoćnog sudije iza gola i dosudio drugu najstrožu kaznu u korist domaćeg tima. Bjesnili su Torinezi, naročito trener Đampjero Ventura koji je rukama signalizirao "kraj utakmice", ali je De Marko bio neumoljiv.

POGLEDAJTE

Kao i Iguain - 2:0!

Napoli je do kraja utakmice odigrao rutinski, mogao da postigne i treći gol, a očajan dan na poslu arbitar De Marko upotpunio je u 86. minutu kada je Albancu Migjenu Baši pokazao direktan crveni karton za remplovanje Gorana Pandeva. Bilo bi to opravdano isključenje da je Baša bio posljednji igrač odbrane Torina, ali daleko od toga da je tako bilo i na terenu...

Napolitanci su pobijedili poslije neprijatnog poraza u meču za vrh tabele, od Rome, u Rimu (2:0) i sada imaju 22 boda. Sasuolo do daljeg će biti jedini tim koji je izbjegao poraz i postigao gol na San Paolu (1:1). Bolonja, Atalanta, Livorno i Torino to nisu uspjeli...

Tim Rafaela Beniteza je u seriji od 15 utakmica bez poraza na svom stadionu, od čega su 12 bile pobjede. To im se nije dogodilo od oktobra 1991. godine.

Torino je u sredini tabele, sa deset osvojenih bodova, od čega četiri na gostovanjima.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Giuseppe Bellini)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC