• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Ima li kraja seriji Rome?

Devet utakmica, devet pobjeda. Deveta u nizu, a osma bez primljenog gola, ostvarena je u Udinama sa desetoricom igrača! Sjajna Roma!

 SERIJA A: Ima li kraja seriji Rome? Izvor: MONDO

Roma ne staje i nema namjeru!

Devet od devet za "vučicu" čime je ove sezone izjednačen rekord Juventusa i Fabija Kapela (2004/05), kada je "Stara dama" osvojila svih 27 bodova na startu šampionata.

U devetoj pobjedi u nizu, Roma osmi put nije primila gola, a na "Friuliju" u Udinama do pobjede je stigla golom Majkla Bredlija u 81. minutu, nakon što je desni bek Rimljana Majkon isključen u 65. minutu - 0:1 (0:0)!

Nevjerovatna serija ekipe koja 13 godina čeka na titulu prvaka.

U pobjedničkom timu Adem Ljajić i Miralem Pjanić igrali su od početka, a Dušan Basta ušao u drugom dijelu igre u redovima crno-bijelih, koji su bolje igrali dok je odnos snaga na terenu bio 11-11.

VIDEO

I, kad su svi očekivali da se Roma zatvori i sačuva bar bod, kao mnogo puta ove sezone, momci Rudija Garsije izveli su divnu akciju, koju je preciznim šutem "iz koljena" sa 18 metara, finiširao Amerikanac Bredli! Tuše!

Bio je to prvi poraz Udinezea kod kuće poslije serije od 22 meča. Do ove pobjede, Roma je stigla bez povrijeđenog kapitena Frančeska Totija, kao i efikasnog Žervinja. "Zebrete" nisu mogle da računaju na Mauricija Domicija, a Antonio Di Natale je ovog puta zakazao, jer se od njega očekivalo da i 14. put u karijeri zatrese mrežu Rome.

Najbolju šansu u prvom poluvremenu imao je Udineze, u 37. minutu, kada je Gabrijel Silva prebacio Morgana De Santisa, ali je požrtvovani Leandro Kastan uspio da izbaci loptu sa gol crte.

Hrvat Ivan Kelava prilično lako je krotio udarce Rimljana, a činilo se da će imati manje posla u posljednjih pola sata meča, kada je Majkon dobio drugi žuti zbog starta nad Emanuelom Baduom. Međutim, ne lezi vraže... Roma se nije branila, igrala je unaprijed i zasluženo stigla do novog rekorda kada je klupska istorija u pitanju. Narednog vikenda igraće za najbolji start u istoriji italijanskog fudbala.

A, Milan?

Nakon što je nekako odolio Barseloni u Ligi šampiona, tim Masimilijana Alegrija nastavio je da posrće u Seriji A. Ovog puta, poraz je posebno bolio...

Sjajni Marko Parolo, bombom iz slobodnog udarca u 94. minutu utakmice riješio je dramatičan susret: Parma - Milan 3:2 (2:0). Parolo je doveo Parmu u vođstvo rano, do poluvremena je bilo 2:0, ali su onda za dva minuta igre u nastavku "rosoneri" uspjeli da izjednače preko Alesandra Matrija i Matijasa Silvestrea, koji je vratio loptu u mrežu nakon što je prečku pogodio Kristijan Zapata.

Kada Rikardo Montolivo nije donio potpuni preokret Milanistima, Parolo je imao "meč loptu" i pogodio je!

VIDEO

Da li će Alegri i ovo preživjeti? Milan ima učinak od 3-2-4, od čega 0-2-3 na gostovanjima! Sa 11 bodova, "rosoneri" zauzimaju 10. mjesto.

Juventus, poput Napolija, prati Romu.

Arturo Vidal umalo je polomio konstrukciju gola udarcem sa 25 metara, koji je završio na prečki, a potom je dobio bolji priliku da postigne novi gol za "bjankonere" Davide Biondini srušio je Kvadva Asamoaha (pitanje da li u ili van šesnaesterca), a Vidal bio siguran sa bijele tačke.

Pobjedu je potvrdio Karlos Tevez majstorskim potezom u 36. minutu za - 2:0 (2:0).

VIDEO

Svima na stadionu tada je bilo jasno da Đenova ni ove godine neće pobijediti u Torinu, što joj je posljednji put pošlo za rukom 1991. godine golom Tomasa Skuhravija. Vjerovali ili ne, osim te jedne pobjede, Đenova nije kao gost pobijedila Juventus od 1937. godine!?

REZULTATI 9. KOLA:

U nedjelju:

Napoli - Torino 2:0 (2:0)
/Iguain pen 14, pen 32/

Bolonja - Livorno 1:0 (1:0)
/Krespo 3/

Katanija - Sasuolo 0:0

Kjevo - Fiorentina 1:2 (1:1)
/Sezar 13 - Kuardado 45, 64/

Juventus - Đenova 2:0 (2:0)
/Vidal pen 23, Tevez 36/

Parma - Milan 3:2 (2:0)
/Parolo 11, 90+4, Kasano 45+1 - Matri 61, Silvestre 63/

Udineze - Roma 0:1 (0:0)
/Bredli 81/

Lacio - Kaljari 2:0 (0:0)
/Klose 52, Kandreva pen 55/

U subotu:

Inter - Verona 4:2 (3:1)
/Džonatan 9', Palasio 12', Kambijaso 38', Rolando 56' - Martinjo 32', Romulo 71'/

Sampdorija - Atalanta 1:0 (0:0)
/Mustafi 57'/

TABELA: Roma 27, Napoli 22, Juventus 22, Inter 18, Fiorentina 18, Verona 16, Lacio 14, Atalanta 12, Parma 12, Milan 11, Torino 10, Udineze 10, Kaljari 10, Sampdorija 9, Livorno 8, Đenova 8, Bolonja 6, Katanija 6, Sasuolo 6, Kjevo 4.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Paolo Bruno)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC