• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Tores junak, Nastasić tragičar

Poslije greške srpskog reprezentativca Čelsi stigao do pogotka i velike pobjede protiv Mančester sitija u 9. kolu Premijer lige.

 PREMIJER: Tores junak, Nastasić tragičar Izvor: MONDO

Čelsi slavi Fernanda Toresa, strijelca i asistenta u velikoj pobjedi protiv Mančester sitija - 2:1!

Proključao je Stamford bridž u 90. minutu. Naizgled potpuno bezazlen napad "plavaca" pretvorio se u veliku radost domaćina i tugu gostiju. Najsrećniji je bio strijelac Tores, a najtužniji tragičar Matija Nastasić.

Imao je Srbin čistu situaciju, loptu ispred sebe, Španca na nekoliko metara iza leđa... Za svaki slučaj ka lopti koja je padala krenuo je i Džo Hart, ali to nije vidio Nastasić, umjesto da je ispuca u aut, korner, iza glave, bilo gdje, odigrao je glavom prema svom golmanu. Hart i lopta su se mimoišli što je iskoristio Tores i pored dvojice zbunjenih igrača Sitija uspio da postigne gol vrijedan tri boda i diobe drugog mjesta sa Liverpulom.

Ni Arsenal nije daleko, "tobdžije" imaju dva boda više.

I prvi dio igre obilježio je Fernando Tores. Španac nije postigao gol, ali je bio izuzetno zapažen, prije svega jer je poslije njegovog prodora Andre Širle doveo Čelsi u vođstvo, a nešto kasnije je pogodio prečku nakon lucidnog udarca.

Tores je bio konstantna prijetnja za jedinog Engleza u startnoj postavi Sitija - Džoa Harta.

Na drugoj strani takođe je bilo nekoliko vrlo opasnih napada "građana", ali je Petr Čeh ostao nesavladan.

Konačno, nešto konkretno gosti iz Mančestera uradili su čim je počelo drugo poluvrijeme. Sjajna lopta u prostor Samira Nasrija za Serhija Kuna Aguera i fenomenalan udarac Argentinca iskosa sa lijeve strane u bliži ugao Čehovog gola...

Rezultat je od 49. minuta bio 1:1!

Aguero je to bio deseti gol ove sezone, a čak deveti na posljednjih sedam utakmica!

Do ove utakmice Siti nikada nije izgubio kada je Aguero bio strijelac, imao je skor 29 pobjeda i dva remija. Čelsiju je stigao do 56 prvenstvenih pobjeda protiv "građana" u 138 duelu. Siti je pobijedio 46 puta, a 37 utakmica je završeno bez pobjednika.

Manuel Pelegrini, iako je namjeravao da se iz Londona vrati sa tri boda, šansu za priključak vodećim timovima moraće da potraži u narednim utakmicama.

Branislav Ivanović i Nastasić su odigrali cijeli meč, dok je Aleksandar Kolarov utakmicu odgledao sa klupe za rezervne fudbalere.

Srpska trobojka u Banetovu čast
Na tribini iza jednog gola bila je okačena velika srpska zastava na kojoj je pisalo Sremska Mitrovica, inače mjesto rođenja srpskog reprezentativca i igrača Čelsija Branislava Ivanovića.

(MONDO, Foto: AP Photo/Alastair Grant)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC