• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Stvar je u Kloseu

Poluvrijeme bez Klosea na terenu: Lacio - Kaljari 0:0. Poluvrijeme sa Kloseom na terenu: gol, penal nad njim i promašaj mjeseca: Lacio - Kaljari 2:0.

 SERIJA A: Stvar je u Kloseu Izvor: MONDO

S njim i bez njega nije isto.

Miroslav Klose nije bio dovoljno oporavljen od povrede da bi odigrao svih 90 minuta utakmice sa Kaljarijem u nedjelju uveče, pa ga je osporavani trener Vladimir Petković ostavio na klupi. Na poluvremenu, morao je da ga ubaci i to mu je, kako sada stvari stoje, sačuvalo posao u Rimu.

Sa Kloseom na terenu: Lacio - Kaljari 2:0 (0:0), u posljednjoj utakmici 9. kola Serija A, koje je počelo ubjedljivom pobjedom Intera nad Veronom (4:0) u subotu uveče, nastavljeno "ružnim" trijumfom Napolija nad Torinom u nedjelju prije podneva (2:0), a upotpunjeno devetim trijumfom u isto toliko mečeva Rome nad Udinezeom (0:1) u standardnom popodnevnom terminu na koji su Italijani navikli.

Treba pomenuti i da je Milan izgubio u Parmi 3:2 golom u 94. minutu, kao i da je Juventus rutinski odradio utakmicu sa Đenovom kod kuće (2:0).

A, na Olimpiku?

Lacijali su jurili prvu pobjedu u oktobru, poslije dva remija i poraza. Zbog toga, već se u Rimu priča o Petkovićevom nasljedniku, a on nije bio u zavidnoj situaciji pred dolazak tvrdog Kaljarija. Nije mogao da računa na povrijeđene Đuzepea Bjavu, Abdulaja Konka i Senada Lulića, kao i suspendovanog Stefana Maurija. Nedovoljno oporavljeni bili su i ključni napadač Klose i ključni vezista Kristijan Ledezma.

Bez njih, Lacio je djelovao neubjedljivo u prvom poluvremenu, štaviše Kaljari je bio bliži golu, pa je Petković morao da pošalje veterana na teren. Vratilo mu se već poslije sedam minuta igre u nastavku - Klose je postigao tek drugi gol u sezoni, ali jedan od važnijih za ekipu koja je u krizi.

VIDEO

Drugu pobjedu u posljednjih šest kola Lacio je praktično osigurao već u 55. minutu, kada je Klose srušen u šesnaestercu, a Antonio Kanderva sa bijele tačke postigao četvrti pogodak u sezoni. Njemu je prošle sezone bilo potrebno 33 utakmica za taj skor, ove samo devet.

Na kraju, da "šou" bude kompletan, Klose je promašio nevjerovatnu priliku za drugi gol, a treći na meču.

(MONDO, foto: Paolo Bruno)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC