• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arsen i Žoze opet rivali

Arena sport 3 u utorak od 20.45 časova prenosi derbi utakmicu osmine finala engleskog Liga kupa: Arsenal - Čelsi.

 Arsen i Žoze opet rivali Izvor: MONDO

Arsen Venger i Žoze Murinjo nisu bili u dobrim odnosima tokom prvog mandata portugalskog trenera u Čelsiju, ali su u međuvremenu izgladili odnose.

Ostaje da se vidi hoće li tako ostati, ili će se vratiti "na staro", poslije meča Liga kupa zakazanog za utorak uveče na stadionu Emirati.

"Pošto sam otišao iz Čelsija, počeli smo da se srećemo na prvenstvima Evrope i svijeta, nekoliko puta smo ručali zajedno..."

"Kada niste u istoj ligi i ne igrate jedan protiv drugog, lakše je upoznati ljude, lakše je razgovarati o fudbalu. Arsen je veoma prijatna osoba, poštujem ga i ne vjerujem da ćemo imati bilo kakav problem", rekao je Žoze Murinjo u jednom intervjuu pred početak aktuelne sezone.

Arsenal u ovaj meč ulazi kao lider Premijer lige sa 22 boda iz devet kola, dok su Čelsi i Liverpul osvojili po 20.

"Plavci" će imati tridesetak sati manje za odmor i pripremu utakmice, pošto su derbi protiv Mančester sitija igrali u nedjelju predveče.

"Oni raspolažu većim brojem kvalitetnih igrača, a mi igramo kod kuće, tako da će biti interesantno i neizvjesno", rekao je Venger.

Naša publika moći će da vidi ovaj meč na Areni sport 3, uz komentar Nenada Milovanovića.

Za Arsenal je Liga kup interesantan jer klub poslije osam godina bez osvojenog trofeja ne može unaprijed da odustane od bilo kog takmičenja - čak i ako Liga kup godinama služi kao poligon za testiranje i promociju mladih talenata.

Na drugoj strani, raspored za "tobdžije" postaje izuzetno težak, jer u naredna dva kola Premijer lige igraju sa Liverpulom i Mančester junajtedom, a između dva derbija gostuju Borusiji iz Dortmunda u okviru četvrtog kola Lige šampiona.

Čelsi u svojim vitrinama ima četiri trofeja Liga kupa, od kojih je jedan osvojio upravo Murinjo 2005. godine. Arsenal je u ovom takmičenju trijumfovao samo dva puta i to prije Vengerovog dolaska u klub, sredinom 90-ih.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Ben Radford)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC