• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rašović: "Dan D", šta je to?

Trener Partizana kaže da se pred dve važne utakmice u razmaku od tri dana ne opterećuje spekulacijama o otkazu.

 Rašović: "Dan D", šta je to? Izvor: MONDO

Da li je srijeda i kup utakmica protiv Radničkog u Nišu "Dan D" za trenera Partizana?

"Ne. Kada neko preživi ono što sam ja preživio pred prošli 'vječiti derbi', nijedna utakmica ne može više da bude 'Dan D'", rekao je Rašović, povodom pisanja medija da mu je predsjednik Partizana Dragan Đurić zaprijetio otkazom.

"Ne razmišljam o tome da mi je u srijedu 'Dan D'. Radim posao najbolje što mogu, igrači se trude, daju maksimum... Za sve druge stvari, ja nisam pravi sagovornik", slegao je ramenima Rašović i dodao da je razgovarao sa čelnicima kluba u ponedjeljak.

"Bio je to redovan, uobičajen sastanak sa sportskim direktorom i predsjednikom kluba", rekao je trener šampiona Srbije.

Radnički iz Niša je već pokazao ove sezone da je vrlo nezgodan rival po Partizan i Crvenu zvezdu i jasno je da crno-bijelima neće uopšte biti lako na Čairu.

Svjestan je toga Rašović, ali ipak dodaje: "Uz dužno poštovanje Radničkog i kupa, u kojem želimo da prođemo u narednu rundu, nama je vječiti derbi, ipak važniji".

"Radnički igra lijep fudbal, atraktivan, ima odlične, iskusne pojedince. Ima i trenera koji voli da se takmiči. Ne smemo da dozvolimo da primimo gol preko njihovih visokih igrača, kao što se to desilo Crvenoj zvezdi", kaže Rašović.

On planira da odmori grupu igrača u srijedu kako bi ih imao na raspolaganju za "vječiti derbi", ali to ne znači i da će Partizan ustuknuti od svoje igre - a to je napadački stil.

"Imamo složen zadatak, ali mi želimo da prođemo u narednu rundu", dodaje i apeluje na igrače da budu disciplinovani i da ne dozvole da dobijaju kartone, jer se oni prenose i na prvenstvene utakmice. A to znači da bi neko mogao da propusti meč sa Zvezdom.

Rašović još nije odlučio koje će igrače odmoriti, ali je napomenuo da u tu grupu spadaju Saša Ilić, pa i golman Vladimir Stojković, koji brani u sjajnoj formi.

Trener Partizana se potom ponovo osvrnuo na prvenstveni duel protiv Napretka proteklog vikenda, kada su crno-bijeli uzeli samo bod na svom stadionu.

Realizacija je, kaže Rašović, i dalje osnovni problem.

"Igračima ne mogu ništa da zamjerim na htenju, borbenosti... Stvorili smo mnogo šansi, ali nismo dali gol. Da smo ga postigli u početnoj fazi utakmice iz one tri šanse, vjerovatno sada ne bismo ni pričali na tu temu. Iako smo najefikasnija ekipa, na tom segmentu i dalje moramo da radimo", rekao je Rašović, a na ocjene pojedinih članova Sudijske komisije FSS da Partizan jeste oštećen za penal, trener crno-bijelih konstatuje:

"Sudija nam nije kriv što smo promašili toliko šansi".

VJEŽBALI PENALE

Zanimljivo, igrači Partizana su, prema riječima Rašovića, vežbali penale na treningu u ponedjeljak, a isto će uraditi i u utorak, dan pred meč osmine finala Kupa Srbije.

(Predrag Vujić  - MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC