• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžić i Vokri sa Blaterom o Kosovu

Predsjednici FS Srbije i Kosova na sastanku sa predsjednikom FIFA dogovorili da nastave razgovore o načinima kako da se promoviše fudbal na Kosovu.

 Karadžić i Vokri sa Blaterom o Kosovu Izvor: MONDO

U saopštenju FIFA navodi se da su delegacije, predvođene predsjednicima saveza, Tomislavom Karadžićem i Fadiljom Vokrijem, vodile "plodonosne" razgovore i da je dogovoreno da se opet sastanu do kraja novembra, uoči sastanka Izvršnog odobra FIFA (4. i 5. decembra).

"Fudbalski savez Srbije i Fudbalska federacija Kosova dogovorili su se na sastanku da dalje razgovaraju o potencijalnim načinima za promovisanje fudbala na Kosovu s krajnjim ciljem da se pronađe uzajamno korisno rješenje", navodi se u saopštenju.

Predsjednik FS Srbije Tomislav Karadžić rekao je da je sastanak u Cirihu bio uobičajen i da zahtjevi Kosova da igraju utakmice sa nacionalnim simbolima nisu prihvaćeni.

"To je bio jedan uobičajeni sastanak. Oni i dalje traže da igraju zvanične utakmice, kvalifikacije, koje će sadržati sve, himnu i nacionalna obilježja, što apsolutno nije prihvaćeno i neće biti dok Ujedinjene nacije ne prime Kosovo. To im je stavljeno do znanja, jednostavno nemaju pravni osnov",
rekao je Karadžić agenciji Beta.

FIFA je ranije u Japanu donijela odluku da Kosovo može da igra prijateljske utakmice bez nacionalnih obilježja, a Karadžić je najavio da će se razgovori u tom pravcu nastaviti.

"Ostavili smo to za kraj novembra iz prostog razloga jer imamo okvir za te razgovore predložen od naše Vlade i mi smo u stalnom kontaktu sa državnim organima", kazao je Karadžić.

Prvi čovjek FSS je naveo i da se sa čelnicima FIFA razgovaralo o nastavku saradnje u oblasti infrastrukture.

"Prvo smo sa čelncima FIFA razgovarali oko nastavka saradnje i podrške u oblasti infrastrukture. To sve ide po planu i poštuju se raniji dogovori", rekao je Karadžić.

U delegaciji Fudbalskog saveza Srbije pored predsjednika Tomislava Karadžića bili su potpredsjednik Ivan Ćurković i generalni sekretar Zoran Laković, dok su kosovski savez predstavljali predsjednik Fadilj Vokri, generalni sekretar Erol Salihu i član izvršnog odbora Flamur Bunjaku.

Tokom posjete Srbiji Blater je u junu rekao da bi do kraja oktobra trebalo da se nađe rješenje da "mladi igrači s Kosova" igraju međunarodne utakmice.

FIFA je u decembru prošle godine odlučila da Kosovo može da igra međunarodne prijateljske utakmice iako nije član te organizacije, a Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije je potom saopštio da će Kosovo neke utakmice koje se budu igrale u inostranstvu, u kategorijama mlađih uzrasta, žena i klubova, morati da proteknu bez isticanja bilo kakvih nacionalnih obilježja.

(Beta, foto: MN Press arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC