• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Sarajevski vječiti derbi, 102. priča

Zajedničkom konferencijom za štampu Sarajeva i Željezničara najavljen u petak 102. po redu sarajevski "vječiti" derbi.

 PL BiH: Sarajevski vječiti derbi, 102. priča Izvor: MONDO

Trener bordo tim Husref Musemić istakao je da je podrška navijača od velikog značaja.

"Šta reći? Ni trenutna forma, ni kvalitet, ništa nije presudno u derbiju. Igrači vole reći da je to utakmica kao i svaka druga, ali nije. Postoji, naravno, psihološki pritisak. Publika bi nam mogla puno pomoći. Što se tiče igračkog kadra, svi su spremni osim Bišanovića i Džakmića", rekao je Musemić, dodavši:

"Imamo mladu ekipu, sedam igrača do 21 godine. Ti momci sigurno da imaju određeni pritisak, ali ovo im može biti i jedan dodatni motiv i odskočna daska. Nećemo previše mijenjati, zna se kakvu ekipu imamo i s kime sve raspolažemo. Pitate me da li bi radije pobjedu na derbiju ili titulu. Kada bih morao birati između to dvoje, izabrao bih oboje!",
dodao je Musemić.

Kapiten Sarajeva Vule Trivunović ističe da bi u slučaju pobjede Sarajevo bilo mnogo bliže osvajanju titule jesenjeg prvaka, kojoj je bliži banjalučki Borac. Crveno-plavi u subotu poslije dva vezana poraza dočekuju fenjeraša Leotar.

"Domaći teren bi mogao biti i opterećenje. Imamo puno mladih igrača i bojim se toga, najvažnije je da dobro odigramo prvih 10-15 minuta. U derbiju se sve zaboravlja. Nama je derbi možda i važniji, jer smo se sada primakli Borcu i sigurno da bi sutrašnjom i pobjedom u Bijeljini možda bili i jesenji prvaci",
rekao je Trivunović dodavši:

"Želimo puno Koševo. Očekujem, naravno, našu pobjedu."

Trener Želje Hajrudin Đurbuzović je istakao da će prednost u derbiju dati iskusnijim igračima.

''Želim tim koji ima iskustva s ovakvim utakmicama. Sarajevo ima dobru odbranu, a mi u gostima igramo bolje. No, ne znam kako će sutra biti jer će naši navijači na Koševo stići u velikom broju. Rade nam pritisak zbog kojih slabo igramo kući, ali ne mora to ništa značiti. Svjesni smo loše tradicije u ligaškim utakmicama na Koševu, ali tu smo da negativne serije srušimo. Domaćim fudbalom dominiramo posljednje četiri sezone i ne znamo igrati na remi. Željo će i sutra ići na pobjedu'',
najavio je Đurbuzović.

Najubjedljivije poslijeratne pobjede



Od samostalnosti Bosne i Hercegovine, Sarajevo je najubjedljiviju prvenstvenu pobjedu ostvarilo u sezoni 1995/1996, kada je na Koševu bilo 5:0 (VIDEO), što je i najubjedljivija pobjeda nekog od ova dva tima u periodu nakon rata.

Takođe, bordo tim je u sezoni 1999/00. deklasirao Željezničar sa 4:1 (VIDEO) na stadionu Asim Ferhatović Hase što je druga najveća pobjeda poslije rata u duelima dva tima, a najubjedljivija prvenstvena pobjeda Željezničara desila se u sezoni 2000/01. kada je Željo na Koševu slavio sa 0:3 (VIDEO).

PAROVI 14. KOLA



Srijeda (13.30 h)

Zvijezda - Travnik
Rudar - Vitez
Velež - Radnik
Olimpik - Slavija
Mladost - Zrinjski
Borac - Leotar (16.30 h)
Čelik - Široki Brijeg (17 h)
Sarajevo - Željezničar (19.45 h)

TABELA: Borac 27, Sarajevo 25, Zrinjski 22, Željezničar 22, Olimpic21, Široki 20, Velež 18, Radnik 17, Zvijezda 17, Travnik 16, Slavija 16, Čelik 15,Mladost 12, Vitez 10, Rudar 10, Leotar 9.

(MONDO, foto: Klix.ba, Sportsport.ba, FS BiH)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC