• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBiH: Goleade na Otoci i Vrapčićima

Olimpic deklasirao Slaviju 6:0 na Otoci, Velež u Vrapčićima ubjedljiv protiv Radnika 5:2. Zrinjski opravdao ulogu favorita protiv Mladosti.

 PLBiH: Goleade na Otoci i Vrapčićima Izvor: MONDO

Kakvo kolo u Premijer ligi BiH! Čak 19 golova postignuto je na prvih pet utakmica 14. kola Premijer lige BiH u kojem praktično nije bilo iznenađenja.

Najubjedljiviji je bio Olimpik koji je na Otoci sa čak šet golova u mreži ispratio Slaviju, koja bez nekoliko standardnih prvotimaca jednostavna nije mogla protiv tradicije.

“Sokolovi” nikada nisu pobijedili Olimpik, ni kod kuće ni na stranim, a danas je ta crna serija nastavljena i to najubjedljivijim trijumfom Olimpika u ovih devet mečeva – 6:0.

Već poslije prvih 45 minuta bilo je jasno da će gosti pognute glave kući jer rezultat je glasio 3:0 za domaće, a u nastavku su fudbaleri Olimpika do vrha napunili mrežu Slavije i trijumfom 6:0 izbili na treće mjesto na tabeli, bar dok se ne završi derbi između Sarajeva i Željezničara.
Na drugom mjestu na tabeli, sa istom vremenskom odrednicom, je Zrinjski koji je opravdao ulogu favorita i u srijedu upisao tri boda pobjedom 2:0 nad Mladosti iz Velike Obarske.

Čak sedam golova viđeno je u duelu Veleža i Radnika, koji su “rođeni” dobili 5:2, ali su do trijumfa došli malo teže nego što to govori konačni rezultat. Fudbaler Radnika Lučić isključen je već u 8. minutu što su domaći iskoristili i poveli sa 3:0 poslije pola sata igre, ali onda su dozvolili da brojčano slabiji protivnik postigne dva gola i smanji na 3:2 do odlaska na odmor.

Trener Nedim Jusufbegović sigurno je imao šta da kaže u svlačionici svojim igračima, koji su poslije povratka sa odmora postigli još dva pogotka i završili posao.

U derbiju začelja Rudar Prijedor je savladao Vitez 2:1 iako je većinu meča igrao sa desetoricom. Poveli su “rudari” već u drugom minutu preko Mikića, ali su u 16. minutu ostali bez Kotarana. Samo minut kasnije Mašić je izjednačio, ali je Rudar sa desetoricom već u 19.minutu ponovo stigao do prednosti koju je sačuvao do kraja susreta.

Parovi 14. kola:

Zvijezda – Travnik 2:0
Rudar – Vitez 2:1
Velež – Radnik 5:2
Olimpic – Slavija 6:0
Mladost – Zrinjski 0:2

Borac – Leotar (16.30)

Čelik – Široki (17.00)

Sarajevo – Željezničar (19.45)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC