• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vrijeme je da država nokautira huligane"

Državni sekretar u ministarstvu sporta smatra da je potreban snažan odgovor države povodom nereda u 145. "vječitom derbiju".

 "Vrijeme je da država nokautira huligane" Izvor: MONDO

Državni sekretar u ministarstvu sporta Nenad Borovčanin izjavio je da su neredi na utakmici Crvena zvezda - Partizan narušili integritet sporta i predstavljaju poziv državi da pruži "snažan" odgovor, jer taj problem mora da se "nokautira".

"Odgovor države mora biti snažan, baš onakav kakav je u Britaniji, kada su skinuli zaštitne ograde, uveli dežurne sudije i tužioce i na licu mjesta svako ko napravi prekršaj dobio je izuzetno visoku kaznu", rekao je Borovčan gostujući u jutaranjem dnevniku RTS.

Po njegovim riječima, ako država bude dosljedna u tome, neće biti šanse da se ovakvi neredi kakve smo vidjeli ponavljaju, a ako se to i desi znaće se kakva kazna čeka počinioce.

Borovčanin je rekao da država mora preuzeti svoju ulogu i biti jača od svakog pojedinca, huligana i najavio da će Kolegijum Ministarstva sporta u utorak imati kao jednu od glavnih tačaka upavo ova dešavanja.

Borovčanin kaže i da je važno da u državi postoji politička volja za rješavanje ovog problema i da ona mora biti "snažna i snažnija".

Borovčanin napominje da uticaj političara u sportskim savezima i klubovima i njihova uloga mora biti "iskrena" i moraju uticati da do ovakvih pojava ne dolazi, navodeći i da vođe navijača ne smiju da ostanu ohrabreni poslije razgovora sa njima da prave incidente.

Takođe je rekao i da političari u klubovima moraju uticati da rukovodstva klubova ne smiju da prave "dilove" sa huliganima već da se takvi razdvoje od armija navijača.

(Tanjug, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC