• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Ko će prvi kroz cilj?

Nekoliko timova ima priliku da pobjedama u utorak obezbijedi plasman u Ligu šampiona. Juventus protiv Reala juri prvu "trojku".

 LŠ: Ko će prvi kroz cilj? Izvor: MONDO

Poslije kraće pauze vraćamo se mečevima Lige šampiona, koje možete gledati na kanalima Arene Sport.

Real Madrid, Pari Sen Žermen i Bajern Minhen pokušaće da u utorak savladaju svoje rivale u 4. kolu grupne faze Lige šampiona i time obezbijede plasman u osminu finala dva kola prije kraja.

Najteži posao imaće Madriđani, koji u Torinu igraju protiv Juventusa. Crno-bijeli nemaju pobjedu u prethodne tri utakmice i sa dva osvojena boda nalaze se iza Galatasaraja (četiri) i Reala (devet), a ispred Kopenhagena (jedan).

Torinezima je zato pobjeda neophodna kako bi ostali u trci za drugi krugi.

Prije dvije nedjelje u Madridu Real je, uz dosta muke i sa igračem više, došao do pobjede 2:1.



"Real ima mnogo dobrih igrača, ali oni ponekad manje pomažu u odbrani. Zato moramo da pritisnemo njihovu zadnju liniju. To nam je uspjelo u Španiji bez problema. U Torinu ćemo imati i podršku navijača, vjerujem da će dovesti atmosferu do tačke ključanja. Nismo imali mnogo vremena za odmor, ali ovakvi mečevi su veliki motiv za svakog fudbalera", izjavio je prvotimac italijanskog šampiona Klaudio Markizio.

Juventus je u subotu u prvenstvenom meču savladao Parmu, dok je Real u gostima pobijedio Rajo Valjekano.

"Ne plašimo se Juventusa, iako se radi o velikom klubu, koji izuzetno poštujemo. Imaju sjajnu ekipu i očekujem odličan duel u Torinu", istakao je vezista Reala Luka Modrić.

U drugoj utakmici B grupe Galatasaraj će na gostovanju ekipi Kopenhagena pokušati da dođe do novog trijumfa, koji bi mu širom otvorio vrata osmine finala.

Aktuelni evropski prvak Bajern iz Minhena igra u Plzenju protiv Viktorije, koju je u prošlom kolu savladao 5:0.

Bajern je prvi na tabeli sa maksimalnih devet bodova, dok je Viktorija posljednja bez ijednog boda. Drugi je Mančester siti sa šest, a CSKA iz Moskve ima tri.

"U Plzenju nas zanima samo osvajanje tri boda", jasno je poručio kapiten Bajerna Filip Lam.

Bajern u utakmicu ulazi poslije pobjede protiv Hofenhajma (2:1), a trener Pep Gvardiola najavio je da će isti tim izvesti i u utorak.

Meč će propustiti Arjen Roben, koji je ostao u Minhenu i oporavlja se od povrede prepone, a u ekipi zbog povreda neće biti ni Holgera Badštubera, Klaudija Pizara i Tijaga Alkantre.

Viktorija, koja drugi put igra u grupnoj fazi Lige šampiona, mora da pobijedi kako bi zadržala šanse za osvajanje trećeg mjesta, odnosno za plasman u Ligu Evropa.

U drugoj utakmici ove grupe igraće se "mali srpski derbi" u Mančesteru, između domaćeg Sitija i moskovskog CSKA.

Prije dvije nedjelje u Moskvi, ekipa Sitija slavila je 2:1 u meču koji su obilježila dva gola Serhija Aguera, pogodak Zorana Tošića, ali i navijači CSKA koji su na rasnoj osnovi vrijeđali Jaju Turea.

Za očekivati je da u startnoj postavi engleske ekipe budu srpski internacionalci Matija Nastasić i Aleksandar Kolarov.

U posljednjem prvenstvenom meču Siti je kod kuće "demolirao" Norič 7:0, dok je CSKA, uz još jedan pogodak Tošića, slavio protiv Volge 2:1.

"Imamo šansu da se plasiramo u osminu finala, pogotovo poslije pobjede u Moskvi. Na početku sezone cilj je bio da se plasiramo u drugu fazu, pošto prošle sezone to nismo uspjeli", rekao je fudbaler Sitija David Silva.

"Još nisam osvojio Ligu šampiona, nadam se da ću imati priliku to da uradim prije nego što se povučem", dodao je on.

Zanimljivo bi trebalo da bude i u Donjecku, gdje će Šahtjor protiv njemačkog Bajera tražiti pobjedu za povratak u trku za prvo mjesto. Takođe, ukrajinski "rudari" žele i revanš za poraz u Leverkuzenu od 4:0 prije dvije nedjelje, jedan od najtežih u klupskoj istoriji.

"Iako smo u prvom meču bili veoma ubjedljivi, ne smijemo na osnovu toga da napravimo veliku grešku i potcijenimo. Hoćemo da se u Leverkuzen vratimo sa nova tri boda koja bi nam bila veoma važna", rekao je fudbaler Bajera Omer Toprak.

U drugoj utakmici A grupe Mančester Junajted gostuje u San Sebastijanu španskom Real Sosijedadu. "Crveni đavoli" ne bi trebalo da imaju komplikovan posao, pošto Sosijedad do sada nije osvojio nijedan bod.

Ekipu šampiona Engleske ponovo bi sa kapitenskom trakom trebalo da predvodi Nemanja Vidić.

Fudbaleri Pari Sen Žermena, predvođeni sjajnim napadačkim tandemom Zlatan Ibrahimović - Edinson Kavani, dočekaće belgijski Anderleht, koji još nije osvojio nijedan bod.

U prvom duelu ova dva rivala u Briselu "sveci" su ubjedljivo slavili sa 5:0, a Ibrahimović je postigao četiri gola. Trener PSŽ-a Loran Blan, doduše, ima problema sa udarnim iglama u napadu, jer i Ibrahimović i Kavani muku muče sa povredama.

U timu Anderlehta trebalo bi da se nađe srpski napadač Aleksandar Mitrović, koji je u prošlom prvenstvenom kolu postigao dva pogotka protiv Levena. Drugi srpski internacionalac u belgijskom šampionu Luka Milivojević takođe bi mogao da istrči na teren.



"Srpski" predstavnik u Ligi šampiona, lisabonska Benfika u ovom kolu gostuje grčkom Olimpijakosu. U konkurenciji za tim koji Žorž Žezus vodi u Pirej od srpskih internacionalaca biće Nemanja Matić, Lazar Marković i Filip Đuričić.

PAROVI 4. KOLA LIGE ŠAMPIONA (20.45):

Grupa A:

Šahtjor - Bajer Leverkuzen (TV Arena Sport 2, multiprenos)
Real Sosijedad - Mančester Junajted

TABELA: Mančester Junajted 7, Bajer 6, Šahtjor 4, Sosijedad 0.

Grupa B:

Juventus - Real Madrid (TV Arena Sport 3)
Kopenhagen - Galatasaraj

TABELA: Real Madrid 9, Galatasaraj 4, Juventus 2, Kopenhagen 1.

Grupa C:

Pari Sen Žermen - Anderleht
Olimpijakos - Benfika (TV Arena Sport 1)

TABELA: PSŽ 9, Olimpijakos 4, Benfika 4, Anderleht 0.

Grupa D:

Mančester Siti - CSKA Moskva (TV Arena Sport 4)
Viktorija Plzenj - Bajern

TABELA: Bajern 9, Mančester Siti 6, CSKA 3, Viktorija 0.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Denis Doyle/Gonzalo Arroyo Moreno/EuroFootball)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC