• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik Bajerna na optuženičkoj klupi

Prvi čovjek minhenskog kluba Uli Henes pojaviće se u martu naredne godine na početku suđenja zbog izbjegavanje plaćanja poreza.

 Predsjednik Bajerna na optuženičkoj klupi Izvor: MONDO

U saopštenju suda u Minhenu navodi se da su sudije prošle nedjelje primile optužnicu protiv Ulija Henesa i da će postupak početi 10. marta.

Tužioci su protiv predsjednika Bajerna podnijeli tužbu u julu, nekoliko mjeseci pošto je priznao da nije prijavio račun u jednoj švajcarskoj banci.

U saopštenju se ističe da sud ne može da objavi detalje optužnice prije nego što bude pročitana na suđenju, zbog poreskih zakona o tajnosti. Sud nije naveo finansijske detalje.

Uprava aktuelnog šampiona Evrope saopštila je da podržava prvog čovjeka kluba i da bi on, uprkos suđenju, trebalo da ostane na mjestu predsjednika. Bavarci su posebno apostrfirali na Henesovih 30 godina "izuzetne službe" u klubu.

Henes je legendarni fudbaler Bajerna, sa kojim je tri puta uzastopno bio prvak Evrope, dok je sa reprezentacijom Zapadne Njemačke osvojio Evropsko prvenstvo 1972. godine, a dvije godine kasnije i titulu na Mundijalu. Karijeru je završio 1979. godine zbog hroničnih problema s koljenom.

Pod njegovim vođstvom Bajern je uspio da napravi finansijske rezerve, što je rijetkost u prezaduženom evropskom klupskom fudbalu.

(Beta, Foto: Guliver/Getty images/Alexander Hassenstein, Bongarts)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC