• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Krivi su navijači Partizana!

"Vrijeme kolektivne odgovornosti je davno prošlo i FK Crvena zvezda insistira da svako ponese svoj teret odgovornosti shodno učinjenim djelima".

 ZVEZDA: Krivi su navijači Partizana! Izvor: MONDO

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštenjem je najoštrije osudio nerede tokom subotnjeg duela sa Partizanom, a kao krivce apostrofirao je navijače crno-bijelih.

"Najoštrije osuđujemo pojedince i određene interesne grupe koje u danima poslije derbija pokušavaju da podijele i prebace krivicu, zanemarujući činjenicu da su u neredima tokom utakmice učestvovali isključivo i samo navijači gostujućeg tima, navijači Partizana", navodi se na sajtu crveno-bijelih.

Iz Zvezde su potom hronološki podsjetili da su pristalice Partizana dva sata uoči utakmice napale padobrance Crvene zvezde koji su promovisali osnivanje svog kluba, zatim su se sukobili između sebe, a potom i izazvali požar na južnoj tribini.

"Najteži incident dogodio se u drugom poluvremenu kad su navijači sa južne tribine uzrokovali požar (onemogućavajući vatrogasce da ga ugase) koji je izazvao veliki prekid meča, a mogao je i konačno da prekine utakmicu".

U saopštenju se, međutim, ne pominje da su navijači i jednog i drugog kluba uspjeli opet da unesu ogroman broj pirotehnike na trbine, niti se navodi da je, zbog finansijskog problema, broj redara koji su obezbjeđivali (tačnije trebalo je da obezbjeđuju) utakmicu bio skoro duplo manji nego što je planirano.

Ističe se, između ostalog, da navijači Crvene zvezde tokom meča nisu imali nijedan incident sličan onima sa suprotne strane stadiona.

"Ipak, to ne sprečava raznorazne analitičare, komesare, 'rukovodioce', nažalost i pojedine medije da u svojim analizama, izvještajima i izjavama dijele i prebacuju krivicu koristeći množinu. Takav odnos prema problemu neće dovesti do rješenja stanja koje je svakako alarmantno. Vrijeme kolektivne odgovornosti je davno prošlo i FK Crvena zvezda insistira da svako ponese svoj teret odgovornosti shodno učinjenim djelima", ističe se u saopštenju.

Gotovo istovremeno kada se pojavilo saopštenje crveno-bijelih, objavljeno je i jedno na sajtu Zajednice superligaša u kojem piše da su stadioni "vječitih rivala" suspendovani do daljnjeg.

Iz Zvezde poručuju da se neće složiti sa takvom odlukom.

"FK Crvena zvezda neće dozvoliti da takav stav dijela javnosti i nadležnih funkcionera dovede do eventualnog kažnjavanja našeg kluba suspenzijom stadiona ili igranjem bez publike, što bi mogao da bude konačan cilj ovakvog scenarija".

"Očekujemo od nadležnih fudbalskih i državnih organa da ne podlegnu takvom načinu razmišljanja i pritiska već da odluke donose na osnovu činjenica koje je čitava Srbija, sa zgražavanjem, gledala tokom utakmice", dodaje se.

Na kraju, crveno-bijeli napominju da su neposredni akteri derbija, fudbaleri oba tima i sudije zaslužili sve pohvale za ponašanje i činjenicu da ničime nisu doprinijeli pomenutim incidentima.

"Fudbalski klub Crvena zvezda, kao najveći klub u Srbiji, je svjestan svoje odgovornosti i zato nam je veoma bitno da sve svoje utakmice organizujemo na najbolji način, iako to često nije lako", zaključuje se.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC