• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Naši navijači su plišane mede za Srbe"

Mediji na Ostrvu u reportažama sa duela Zvezde i Partizana onstatuju da je u subotu odigran vjerovatno najopasniji derbi na svijetu.

 "Naši navijači su plišane mede za Srbe" Izvor: MONDO

Englezi, kod kojih je nastao huliganizam na fudbalskim mečevima i zbog kojih su širom Evrope ustanovljene liste sa imenima zloglasnih navijača kojima je zabranjen pristup duelima na Starom kontinentu, ali i domaćim utakmicama, ocijenili su da su navijači Crvene zvezde i Partizana gori i od njih.

Mediji na Ostrvu priznali su da su incidenti koje naprave engleski huligani "kao kada plišani medvjedići odu na piknik" u odnosu na ono što su priredili srpski navijači na 145. "vječitom derbiju".

"Meč između Zvezde i Partizana bio je jedan od najnasilnijih vječitih derbija ikada. Zvezda je vodila 1:0 kada je sve počelo, kada su ubačene baklje na teren sa dijela gdje su bili navijači Partizana. To im nije zadovoljilo želju za uništavanjem, pa su na svojoj tribini upalili veliku vatru, a zatim na nju dodavali razne stvari zbog čega je postala ogromna. Igra je zaustavljena, a dvoja vatrogasnih kola morala su da učestvuju u gašenje lomače. Na opšte iznenađenje, meč je ipak nastavljen", stoji u izvještaju Indipendenta.

U opširnom izvještaju sa meča "Dejli mejl" postavio je pitanje da li je u Beogradu odigran najluđi derbi na svijetu?

"Igrači su izbjegavali baklje, navijači su prskani vodenim topovima, meč je prekinut zbog logorske vatre na trbinama... Da li je to bio najluđi derbi na svijetu?"

Engleski list je reportažu iz Beograda oslikao brojnim fotografijama huligana, vatrom koja je zapaljena na trbini, ali i snimkom na kojem se vidi i sudija koji u trenutku prekida zbog incidenata huligana čeka u dimu na terenu da vatrogasci ugase požar uz potpis "Najopasniji derbi na svijetu? Vatreni bijes na beogradskim tribinama".

Zbog incidenata viđenih na stadionu u Ljutice Bogdana suspendovani su stadioni Crvene zvezde i Partizana, a nadležni u Srbiji dobili su možda posljednju poruku da je krajnje vrijeme da se primeni baš engleski recept za suzbijanje huliganizma na stadionima.

Engleski državni organi dugo godina su vodili rat sa huliganima, ali su im krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog vijeka konačno stali na put.

Osim uvođenja zabrane prisustva pojedinaca utakmicama, oni su u okviru Nacionalne kriminalističke obavještajne službe formirali "fudbalsko odjeljenje" gdje su dolazili svi podaci sa terena, odnosno od policijaca koji su bili određeni da prate dešavanja u klubovima i oko njih, ali i pripadnika službe koji su bili infiltrirani među navijače, a zatim su uveli i stroge zatvorske kazne za upad huligana na teren.

Zahvaljujući tome, već dugi niz godina na njihovim terenima nema incidenata.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC