• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tajac u Humskoj, nigdje nikoga...

Partizan je i dalje lider Superlige, ali poslije "vječitog derbija" mnogo toga se mijenja kod crno-bijelih, možda i trener.

 Tajac u Humskoj, nigdje nikoga... Izvor: MONDO

Svi ćute, dva dana poslije 145. "vječitog derbija" atmosfera na stadionu Partizana je kao u vrijeme kolektivnih godišnjih odmora. Malo ljudi, mir i tišina... Ali, već na prvi pogled jasno je da to nije prirodan ambijent usred novembra.

Definitivno, nešto se kuva!

I poslije svega, ma koliko teško bilo suočiti se s istinom, imamo neočekivanu (ne)reakciju čelnika i članova stručnog štaba crno-bijelih na poraz od najvećeg rivala, od nikada lošije Crvene zvezde u rijetko nedopadljivoj utakmici, jer nije tako davno bio maj mjesec kada je Miloš Jojić protiv crveno-bijelih odlučio šampiona, a gore navedeni se utrkivali ko će da izađe pred novinare i pohvali se uspjehom.

Sada su se svi sakrili, vjerovatno svjesni da su igrači Partizana, zajedno sa navijačima bili, ipak, najlošiji akteri svetkovine srpskog fudbala.

U onakvom rasulu biti najlošiji!? E, to je već strašno.

Da li je moguće da niko nema šta da kaže? Zašto je trening u ponedjeljak popodne zatvoren, a na raspolaganje novinarima stavljeni samo Jojić i Nikola Ninković kada su dvojica prvotimaca svoje viđenje utakmice rekli odmah poslije meča.

Traže se odgovorni, a među njima nije tragičar s terena Milan Obradović. Za razliku od najodgovornijih, iskusni defanzivac je imao snage da svu krivicu preuzme na sebe i da izjavi da je "jedini i isključivi krivac za poraz".

Ali, naravno, da on to nije. Gol je "pao" u 19. minutu, a Partizan ni prije, ni poslije nije pokazao ništa, ama baš ništa.

Pa, nije Obradović prodao pola šampionskog tima prošlog ljeta. Nije Obradović bez novca riješio da pojačava tim. Nije Obradović doveo "velika pojačanja" koja će sjediti na klupi. Nije Obradović ostavio ekipu da cijelu polusezonu igra sa dva napadača. Nije Obradović nagovorio Danila Pantića da ne potpiše ugovor sa prvim timom. Nije Obradović sastavio tim za derbi koji protiv ove Zvezde nijednom(!) nije ušao u priliku iz kategorije stopostotnih i uz Spartak je jedini u Superligi ostao sa "nulom" u duelu sa crveno-bijelima.

Ma koliko pokušavali da se sakriju, što sa usjpehom čine svih ovih godina i nemi ostaju na mnogobrojna pitanja u teškim i kriznim trenucima, jasno je da primarna odgovornost kreće od samog vrha, od predsjednika Dragana Đurića i njegovih najbližih saradnika. Poslije njih dolaze direktor Albert Nađ, pa trener Vuk Rašović i tek onda igrači.

Doduše, Đurić je pristao da priča odmah poslije utakmice za MONDO, kao i Rašović, kome je to bila dužnost na konferenciji za novinare, ali ih hladne glave još nismo čuli.

U Partizanu je ponedjeljak naizgled djelovao kao miran dan, uobičajen. Uostalom, više puta smo od čelnika kluba čuli da Partizan nije klub koji "lomi preko noći". Od derbija su prošle već dve noći, do najavljenog sastanka Sekretarijata (prema saznanjima MONDA u utorak) proći će još jedna. Dakle, sasvim dovoljno vremena za temeljnu analizu i racionalne odluke, koje su u Humskoj bile prava rijetkost u posljednjih nekoliko sezona.

Spekuliše se po medijima da je Vuk Rašović već bivši trener, a sa novim imenima poput Ljubinka Drulovića i Marka Nikolića uveliko se licitira.

Kažu, gdje ima dima ima i vatre...

Niko ne sumnja da će se, kao i svaki prethodni put, koplja opet slomiti na treneru (ako bude finansijskih sredstava za otkaz ili ako se sporazumno dogovore, što je u principu najjeftinija varijanta za upravu), a možda i na direktoru. Tačno je, obojica snose veliku odgovornost za loše rezultate cijele fudbalske jeseni, od Evrope do prvenstva, ali ništa veću od predsjednika crno-bijelih i svite oko njega.

Uprkos insistiranju pojedinih članova Uprave da Dragan Đurić zakaže što prije Skupštinu, na kojoj bi se raspravljalo o njegovom povjerenju, teško da će se tako nešto dogoditi. Međutim, biće još turbulencija u Humskoj ove jeseni i zime. Tek je počelo...

Za sada, u Humsku je stigla sjajna vijest od Zajednice superligaša - Partizan će do kraja jeseni na svom terenu igrati bez prisustva publike. Kakvo olakšanje za sve, barem ih kod kuće niko neće tjerati...

(Vladimir Sukdolak - MONDO, Foto: FoNet/Aleksandar Koković )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC