• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vošina borba sa finansijama i starim navikama

Novo rukovodstvo "lala" ne odustaje od napada na trofeje, uprkos problemu sa novcem. I igrači svjesni da tradicionalno posrću pod pritiskom.

 Vošina borba sa finansijama i starim navikama Izvor: MONDO

Uoči početka sezone, čitaoci MONDA su, pod utiskom prvih utakmica, promovisali Vojvodinu u prvog favorita za osvajanje titule.

Čak 41 odsto od 6.623 glasača u našoj anketi ocijenilo je da je vrijeme da se titula preseli u Novi Sad. "Lale" su oduševljavale sve u zemlji uspjesima u međunarodnim utakmicama, ali su, kao što obično sa njima biva, brzo počele i da pokazuju stare, loše navike.

Liga Evrope im je izmakla za gol protiv Šerifa, a u domaćem prvenstvu poslije 11 kola zauzimaju treću poziciju sa istim brojem bodova kao i Crvena zvezda (20), iza Partizana, lidera (21).

U posljednjih nekoliko nedelja propustili su dve velike prilike da se primaknu vrhu ili ga zauzmu. Poslije pobjede nad Partizanom, u Novom Sadu su izgubili od Slobode Point (1:2) i odigrali neriješeno sa Radničkim 1923 (2:2).

U nedjelju izabrani predsjednik Upravnog odbora, Milenko Jokić, otkrio je novinarima da bi za dve sedmice račun kluba mogao da bude odblokiran. Tako bi se, prema njegovim riječima, stvorili uslovi da igrači zadovoljniji rade i da Vojvodina aktivno učestvuje u trci za trofeje.

"Mi moramo da stremimo ka najboljem. Da osvojimo možda i dva trofeja. Nadam se da ćemo to i uspjeti", rekao je Jokić u Sportskom centru Vujadin Boškov.

Naravno, da bi se to dogodilo i fudbaleri bi morali da nauče da se nose sa pritiskom, što novosadski crveno-bijeli nekoliko decenija ne znaju.

"Konstantno nam se događa da ne 'zakuvamo' kada možemo. Uvijek smo na pola koraka od vrha, ali i brzo padnemo. Protiv Slobode smo držali sve u svojim rukama, ali smo pali i znali smo da će nas surovo kazniti. Poslije toga smo igrali kvalitetno, ali nas nije htio gol. Mnogo šansi smo propustili. U ove godine izjednačenoj ligi to se kažnjava", izjavio je za MONDO kapiten Vojvodine Miroslav Vulićević.

Zašto vas velika očekivanja i uloga favorita već godinama sputavaju u duelima sa "manjim" timovima?

"Ma koliko mi sada pričali da to nije slučaj, kada se pogledaju rezultati logičan je zaključak da nas pritisak opterećuje. Kada god mora da napravi nešto veliko i krupno, Vojvodina uvijek ukoči. Kada svi dignu ruke od nas napravimo bum, kako u Evropi, tako i u Kupu i sada u prvenstvu...".

Uprkos starim problemima, Vulićević ističe da niko u timu ne odustaje od velikih ambicija.

"Tu smo, na korak od vrha tabele i ne odustajemo od borbe. Četiri ekipe su na bod udaljenosti u vrhu. To u ovom dijelu sezone nikada nije bio slučaj i to je dobro za srpski fudbal, a mi ćemo se truditi da budemo što bolje plasirani i da konačno zauzmemo i to prvo mjesto", podvukao je Vulićević.

Vojvodina će u sljedećem kolu ponovo igrati kod kuće, protiv Javora. Poslije pauze zbog utakmica reprezentacija, otputovaće na gostovanje Jagodini (23. novembra).

(Mladen Šolak - MONDO, Foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC