• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PIJACA: Saha u Evertonu, Milito izabrao Đenovu

Saha potpisao je za Everton. Vedran Ćorluka u Totenhemu. Dijego Milito izabrao Đenovu. Espozito na pozajmici u Kjevu, a Voronjin u Herti.

 PIJACA: Saha u Evertonu, Milito izabrao Đenovu Izvor: MONDO

Luj Saha potpisao je ugovor sa Evertonom. Dosadašnji napadač Mančester junajteda obavezao se na dvogodišnju vernost "karamelama", uz opciju produženja saradnje na još godinu dana.

Everton je u svoje redove želelo da dovede i nigerijskog reprezentativca Viktora Obinu, ali su britanske vlasti odbile njegov zahtev za radnu dozvolu. Milanski Inter je Obinu prošlog meseca kupio od Kijeva, ali želi da ga prosledi Evertonu na pozajmicu.

"Predsednik Evertona Bil Kenrajt, trener Dejvid Mojes i sekretar kluba Dejvid Harison prisustvovali su saslušanju u Londonu, i uprkos njihovim objašnjenjima i zahtevima Obinin zahtev za radnu dozvolu je odbijen", rekao je portparol Evertona Ijan Ros.

Ros je dodao da je zahtev odbijen jer nigerijski reprezentativac nije ispunio zadate kriterijume - nije odigrao 75 odsto takmičarskih utakmica nacionalnog tima za poslednje dve godine.

Mančester Siti dobio je nove vlasnike, konzorcijum biznismena iz Ujedininjenih Arapskih Emirata, a izgubio je Vedrana Ćorluku. Hrvatski internacionalac prešao je u Totenhem. Vrednost transfera se ne navodi.

Dres Totenhema u letnjem prelaznom roku obukao je još jedan hrvatski fudbaler - Luka Modrić, koji je u stigao iz Dinama.

Ćorluka je u Premijer ligu došao 2007. godine, takodje iz Dinama. Od tada je za "gradjane" odigrao 41 utakmicu.

"Oduševljen sam što dolazim u veliki klub sa velikim igračima i velikim ambicijama. Vrlo sam srećan i što ću ponovo igrati u klubu sa mojom najboljim prijateljom Lukom Modrićem", rekao je Ćorluka za sajt Totenhema.

Njukasl je angažovao dosadašnjeg igrača španskog Deportiva iz La Korunje, 21-godišnjeg Ćiska.

Procenjuje se da su čelnici "svraka" za transfer Ćiska, koji je obavljen poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka, Deportivu platili obeštećenje u iznosu od 5,7 miliona funti.

Pored "svraka", za dovodjenje mladog reprezentativca Španije bila je zainteresovana i Aston Vila, ali je očigledno da je finansijska ponuda Njukasla bila daleko bolja.

Ćisko je prošle sezone u dresu Deportiva postigao 12 pogodaka na 44 utakmice.

Uz Ćiska, sa Iberijskog poluostrva medju "svrake" je stigao i Urugvajac Ignasio "Naćo" Gonzales.


Gonzales je ove sezone iz urugvajskog Danubija prešao u Valensiju, ali je odmah na pozajmicu prosledjen na "Sent Džejms Park".

Urugvajski reprezentativac je za Danubio odigrao 170 utakmica i postigao 45 golova. Za reprezentaciju je odigrao 21 utakmicu i postigao jedan gol.

Liverpul je potpisao mladog napadača brazilskog Botafoga, Vitora Floru, koji je prešao u redove "crvenih" kao slobodan igrač. Novo pojačanje Liverpula ima italijansko državljanstvo, pa celnici kluba neće imati problema sa izdavanjem radne dozvole.

Očekuje se da će Flora debitovati za drugi tim Liverpula u utorak. On je treći Brazilac u redovima tog kluba, za koji igraju njegovi sunarodnici Lukaš Leiva i Fabio Aurelio.

Floro je stigao u Liverpul, a Andrej Voronjin je otišao iz njega. Ukrajinac će narednih godinu dana provesti na pozajmici u Herti iz Berlina.

Voronjin je prošle godine iz Leverkuzena prešao u Liverpul, ali nije uspeo da se ustali u prvom timu. Za "crvene" je odigrao 27 utakmica i postigao je pet golova, dok je za reprezentaciju Ukrajine nastupio na 54 meča uz šest postignutih golova.

Argentinac Dijego Milito naredne tri sezone nosiće dres Djenove. Transfer iz Saragose vredan je oko osam miliona evra. Milito, koji je u sezoni 2004/2005 već branio boje Djenovljana, za tri sezone u španskoj Primeri odigrao je 108 utakmica i postigao 51 gol.


Borusija iz Menhengladbaha potpisala je četvorogodišnji ugovor sa Amerikancem Majklom Bredlijem. Dosadašnji fudbaler Herenvena, sin selektora SAD Boba Bredlija, prošle sezone je u holandskoj ligi odigrao 33 utakmica i postigao 15 golova.

Bivši italijanski reprezentativac Mauro Espozito prešao je iz Rome u Kjevo na jednogodišnju pozajmicu, saopštio je klub iz Verone.

Espozito je izmedju 2004. i 2006. godine odigrao šest utakmica za reprezentaciju Italije.

Najbolju sezonu odigrao je za Kaljari 2004-2005, kada je postigao 16 golova. Sledeće dve sezone potpuno je pao u formi, a prošle sezone je za Romu odigrao osam utakmica bez postignutog gola.

Kjevo je u ponedeljak, takodje, saopštio da je u svoje redove doveo i Santjaga Moreru iz argentinskog kluba Atletiko Tigre, dok su Pabla Loura Grenoća pozajmili Triestini.

(MONDO/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC