• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Butorović: Najbliži smo jesenjoj tituli

Novi predsjednik Skupštine novosadskog kluba smatra da je realno da Vojvodina ode na pauzu ispred Partizana i Crvene zvezde.

 Butorović: Najbliži smo jesenjoj tituli Izvor: MONDO

Pogled na superligašku tabelu površnog pratioca srpskog prvenstva vodi nekim, doskora, nezamislivim saznanjima.

Iako zauzimaju treće, odnosno četvrto mjesto, Vojvodina i niški Radnički u dosadašnjih 11 kola su doživjeli manje poraza (po jedan) od Partizana (dva) i Crvene zvezde (tri).

Crno-bijeli poslije neuspjeha u derbiju vode sa 21 bodom, Zvezda i Vojvodina slijede sa po 20, a potom Radnički, Jagodina i Čukarički sa po 18.

Dakle, trka za jesenjeg prvaka je otvorenija nego ikad, a Balša Butorović u intervjuu dnevnom listu "Sport" kaže da "lale" itekako razmišljaju o usponu na čelo tabele.

"Vojvodina je i prethodnih godina imala najkvalitetniji tim, pobjeđivala je 'vječite', ali je gubila manje utakmice. Smatram da ovog momenta imamo veće šanse za jesenju titulu od Zvezde i Partizana, a poslije zimskog prelaznog roka ćemo pričati o tituli prvaka i Kupu", rekao je sin pokojnog Ratka Butorovića.

Balša Butorović je poslije četiri mjeseca provedena na čelu kluba ustupio mjesto Milenku Jokiću, a sam se povukao na manje isturenu funkciju, predsjednika Skupštine. Tako će biti barem do maja 2014.

"Moj otac i Milenko Jokić su bili kao braća. Riječ je o čovjeku koji pomaže bez ličnog interesa i ne vidim ko bi vodio klub iskrenije od njega".

Jedna od "gorkih" epizoda u Vojvodini ove sezone, bio je brzi odlazak Mateje Kežmana iz klupskog rukovodstva.

"Vizija koju je predočio bila je revolucionarna u srpskom fudbalu, zasnovana na funkcionisanju sa stalnim izvorima prihoda, ekonomskim pravima, saradnji sa Benfikom... Međutim, to se odužilo, uslijedio je sukob sa navijačima i moja moralna obaveza je bila da se povučem".

KO ĆE DOĆI NA 100. ROĐENDAN?

Sljedeće godine Vojvodina obilježava vijek postojanja, pa se polako postavlja pitanje koji bi veliki evropski klub mogao da gostuje na "Karađorđu" tim povodom.

"U opciji su bili Benfika i PSV, navijači žele Slaviju iz Praga, jer smo od nje preuzeli boju dresova, ili Vest Hem, Milan, Inter... Tu je i Borusija, jer su Dortmund i Novi Sad gradovi pobratimi. Potrebno je realno razmotriti situaciju", rekao je Butorović za "Sport".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC