• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suarez: "Zlatna lopta" Riberiju!

Golgeter Liverpula smatra da bi ofanzivni vezni igrač Bajerna trebalo da dobije veliko priznanje za 2013, prije Mesija ili Ronalda.

 Suarez: "Zlatna lopta" Riberiju! Izvor: MONDO

Svjetska fudbalska federacija prošle nedjelje je saopštila imena 23 kandidata za "Zlatnu loptu", koju dodjeljuje u saradnji sa magazinom "Frans fudbal".

Uži spisak, na kome će se naći samo tri imena, biće poznat narednog mjeseca, a ceremonija proglašenja najboljeg i dodjela nagrada zakazani su za 13. januar 2014. u Cirihu.

"Ove godine nema favorita za osvajanje 'Zlatne lopte', ali mislim da je zaslužuje Frank Riberi, s obzirom na 'triplu krunu' sa Bajernom", rekao je Suarez.

Urugvajac iz ekipe Liverpula divi se i napadaču Pari sen Žermena, Šveđaninu Zlatanu Ibrahimoviću.

"Sjajan je fudbaler i nevjerovatno je šta može da uradi sa loptom, uprkos visini. Spektakularni golovi koje postiže u posljednje vrijeme zaista djeluje inspirativno".

Nosilac "Zlatne lopte" u posljednje četiri godine je Lionel Mesi, s tim da je 2009. ona posljednji put dodijeljena u samostalnoj režiji "Frans fudbala", dok je 2010. nagrada preimenovana u "FIFA Zlatnu loptu".

Kristijano Ronaldo proglašen je najboljim 2008, dok je još bio član Mančester junajteda. Tri puta u posljednje četiri godine (2009, 2011, 2012) zauzeo je drugo mjesto.

Pored Riberija, Mesija i Ronalda, na aktuelni spisak kandidata uvršteni su Bejl, Kavani, Falkao, Azar, Ibrahimović, Inijesta, Lam, Levandovski, Miler, Nojer, Nejmar, Ozil, Pirlo, Roben, Švajnštajger, Suarez, Tijago Silva, Jaja Ture, Van Persi i Ćavi.

(MONDO/Tanjug, foto: Guliver/Getty Images/Julian Finney)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC