• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Subotić: Zašto ne BiH? Moji svi su Srbi

As Borusije izjavio engleskim medijima da njegov izbor reprezentacije Srbije predstavlja povratak korijenima, jer su svi u njegovoj porodici Srbi.

 Subotić: Zašto ne BiH? Moji svi su Srbi Izvor: MONDO

Neven Subotić je izabrao Srbiju, iako je mogao da nastupa za selekcije Bosne i Hercegovine i SAD, za čiju je omladinsku selekciju igrao na nekoliko utakmica.

"Znam da je nekom teško da razumije zbog čega nisam nastavio da igram za reprezentaciju SAD. Presudilo je to što su moji roditelji i cijela porodica Srbi, rođaci, ujak, ujna, baba, svi oni su Srbi. Oni žive u BiH, ali navijaju za Srbiju, a sada navijaju za mene kada igram za reprezentaciju. Na neki način to je bio povratak korijenima i jedina relna opcija", rekao je Subotić medijima u Engleskoj.

Subotić je rođen u Banjaluci, ali je zbog rata u bivšoj Jugoslaviji morao da se sa porodicom preseli u Njemačku. Kako bi spriječili deportaciju u BiH, Subotići su 1999. godine otišli u Solt Lejk Siti, a kasnije i na Floridu.

"Mama je prala po kućama i radila u Domu za stare osobe, dok je tata bio na gradilištu. Za sve Srbe i Bosance to je bio jedini posao u Njemačkoj koje su izbjeglice dobijale", rekao je Subotić, prenio je "Tanjug".

Subotić je član Borusije iz Dortmunda od 2008. godine, a prije toga je igrao za Majnc. Za A selekciju Srbije debitovao je u martu 2009. godine na meču kvalifikacija za SP 2010. godine protiv Rumunije u Konstanci i od tada je za nacionalni tim odigrao 36 utakmica i postigao dva gola.

Nedavno je Subotić, poslije meča sa Hrvatskom u septembru u Beogradu (1:1), saopštio da do kraja godine neće igrati za "orlove" jer želi da se posveti obavezama u klubu.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC