• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanov apel: Svi zajedno protiv huligana!

Crno-bijeli razočarani saopštenjem Crvene zvezde ističu da svi zajedno treba da se bore protiv huliganizma u sportu.

 Partizanov apel: Svi zajedno protiv huligana! Izvor: MONDO

Fudbalski klub Partizan izdao je u utorak uveče saopštenje u kojem osuđuje incidente prije i tokom utakmice sa Crvenom zvezdom, igrane u subotu.

Crno-bijeli, međutim, ističu da su razočarani pismom koje je "vječiti rival" uputio javnosti dan ranije putem svog zvaničnog sajta, a u kojem je kao jedine krivce za nerede istakao gostujuće navijače.

"Svaljivanje odgovornosti na navijače jednog kluba, zatvaranje očiju pred očiglednim i dubokim problemima ne vodi njihovom rješavanju, može da bude samo kontraproduktivno", navode crno-bijeli.

U saopštenju objavljenom na Partizanovom sajtu dalje se podsjeća na neke ranije nemile scene, ali u režiji pristalica Zvezde.

"Ne želimo da polemišemo i licitiramo čiji su navijači bolji ili gori, ali moramo da podsjetimo na 'vječiti derbi' 08.04.2009. godine kada je na stadionu Partizana spaljeno i uništeno 1.125 stolica na sjevernoj tribini, na 18.05. ove godine kada je spaljeno i uništeno 535 stolica, na utakmicu od 26.11.2011. godine kada su na stadionu Crvene zvezde igrači Partizana gađani pirotehničkim sredstvima i u poluvremenu nisu mogli da dođu do svlačionice. Tada se nije adekvatno reagovalo i lančano nasilje se nastavilo".

Iz Partizana konstatuju da je crna lista incidenata, na žalost, dugačka i ističu da je većina "vječitih derbija" trebalo da bude prekinuta ili da, čak, nije trebalo da počne, da su se pravila strogo primjenjivala.

"Najveće žrtve ovog stanja su sport i fudbalski klubovi. Pokrenimo zajedničku akciju da onaj ko posjeduje moć i sredstva, a to je država i državni organi, likvidira, uz našu pomoć, nasilje na sportskim borilištima. Uvjereni smo da i naši sportski rivali iz FK Crvena zvezda dijele to mišljenje", piše u saopštenju crno-bijelih.

Ističući da "jedino klubovi snose posljedice nasilja na sportskim priredbama", u Partizanu traže da se propisi i njihova primjena u praksi promijene.

Uz to, crno-bijeli kažu da se ne slažu sa "metodom pritiska na disciplinsku komisiju i takmičarske organe", koje pozivaju da incidente sa posljednjeg "vječitog derbija" sankcionišu u skladu sa propisima.

"Svako treba da bude svjestan svoje odgovornosti i da prihvati zakonski izrečenu kaznu", smatraju u Humskoj.

Na kraju saopštenja, Partizan je uputio apel "svima".

"Priključujući se opštoj osudi svih incidenata koji su se dogodili na stadionu Crvene zvezde i van njega, apelujemo na sve, prije svega na državne organe, sportske organizacije i klubove da zajedničkim snagama odstranimo huligane iz sporta".

(MONDO, Foto: Tanjug/Dragan Stanković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC