• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Poznat kvartet učesnika osmine finala

Bajern Minhen, Mančester siti, Real Madrid i Pari Sen Žermen dva kola prije kraja grupne faze obezbijedili plasman u osminu finalu Lige šampiona.

  LŠ: Poznat kvartet učesnika osmine finala Izvor: MONDO

Aktuelni šampion Evrope, Bajern Minhen, sa maksimalne četiri pobjede iz isto toliko mečeva u Ligi šampiona ove sezone obezbijedio je plasman u osminu finala. Za Bavarcima idu i Mančester siti, Real Madrid i Pari Sen Žermen.

Bajern je sa "pola gasa" slavio u Češkoj protiv Viktorije Plzenj, golom Marija Mandžukića u 65, samo nekoliko minuta nakon što je zamijenio Tomasa Milera.

Mnogo veću pažnju od ovog duela, privlačila je druga utakmice Grupe D, u kojoj je Mančester siti bio domaćin moskovskom CSKA.

"Građani" su iz trećeg pokušaja konačno uspjeli da se domognu osmine finala elitnog takmičenja. Znali su da bi to moglo da se dogodi ovog utorka uveče, pa su od starta krenuli silovito protiv "armejaca".

Već poslije prvog poluvremena imali su ubjedljivih 3:1, a dominirao je Serhio Aguero, dvostruki strijelac i asistent Alvaru Negredu. Pomogao mu je, doduše, i Zoran Tošić koji je već u 3. minutu oborio Davida Silvu za penal.

VIDEO

U nastavku meča Negredo je brzo dodatno uvećao prednost domaćina i riješio pitanje pobjednika.

Raspoloženi Aguero uspješno je nastavio seriju pogodaka, pošto su mu večerašnji golovi bili šesti i sedmi u posljednjih sedam utakmica Lige šampiona!

U derbiju večeri Real Madrid nije uspio da prekine neuspješnu seriju u Torinu, gdje nije pobijedio već 51 godinu, ali su u "kraljevskom klubu" sigurno presrećni osvojenim bodom (2:2).



Dakle, bilo je "kralj - dama - pat".

Juventus je bio mnogo opasniji rival, posebno u prvom poluvremenu kada je odnos u šutevima bio 8:1 u korist domaćeg tima. Ipak, fantastični Iker Kasiljas savladan je tek udarcem Artura Vidala sa bijele tačke u 42. minutu.

Ubrzo po povratku sa odmora uslijedio je preokret u režiji Kristijana Ronalda (52. minut) i Gereta Bejla (60). Portugalac je tako upisao i deseti pogodak u posljednjih 11 nastupa u Ligi šampiona, dok je Bejl pokazao da mu prija uloga startera u Real Madridu (tri gola i četiri asistencije od kada je u prvoj postavi).

Međutim, bod Juventusu donio je Fernando Ljorente na centaršut Martina Kaseresa u 65. minutu. Kaseres se odlično ubačenom loptom iskupio za grešku kod prvog gola Madriđana, ali ovaj bod ne znači mnogo Torinezima koji su trenutno posljednji na tabeli Grupe B!

Fantastičan uspjeh u 4. kolu ostvarili su fudbaleri Kopenhagena koji su savladali Galatasaraj 1:0 pogotkom Daniela Bratena već u 6. minutu. Ekipa Roberta Manćinija, predvođena Drogbom i Jilmazom, do kraja meča nije uspjela da pronađe put do mreže domaćinovog gola, pa je propustila priliku da se nađe na samo korak od drugog kruga.

Srpska kolonija iz Benfike propustila je sijaset šansi u duelu sa Olimpijakosom, a domaćin je to umio da kazni - 1:0.

Izuzetno raspoložen bio je golman crveno-bijelih Roberto Himenez, koji je po dva puta maestralno onemogućio srpske reprezentativce, Lazara Markovića i Filipa Đuričića da ga savladaju.

Poslije prve propuštene prilike za Markovića, u uvodnim minutima utakmice, Konstantinos Manolas bio je precizan na suprotnoj strani, što je bila i jedina gol-šansa Olimpijakosa u meču.



Benfika sada ima tri boda manje od Olimpijakosa, ali nije izgubila svaku šansu da se nađe u osmini finala, kao što jeste Anderleht.

Klub iz Brisela odigrao je 1:1 u Parizu, što mu je prvi bod ove sezone, pa se barem neće "izblamirati" na kraju takmičenja.

Gosti su poveli u 68. minutu golom Demija De Zeuva, ali je samo dva minuta kasnije izjednačio, ko drugi nego Zlatan Ibrahimović...

Golova nije bilo jedino u mečevima Grupe A, gde je golman Bernd Leno branio "kao lud" protiv Šahtjora u Donjecku, dok Mančester junajtedu ni poklonjeni penal nije bio dovoljan da savladaju posljednjeplasirani Real Sosijedad u Španiji.

Kao po običaju, jedanaesterac je odglumio Ešli Jang u 69. minutu, ali je je Klaudio Bravo uz pomoć stative uspio da zaustavi šut Robina Van Persija.

Utakmica u San Sebastijanu ostaće upisana kao 950. za Rajana Gigsa u dresu Mančester junajteda! Sjajni Velšanin, na njegovu žalost, nije uspio da je obilježi kao što je očekivao...

Od srpskih predstavnika na terenu su od prvog minuta bili Matija Nastasić (Mančester siti), Zoran Tošić (CSKA), Nemanja Vidić (Mančester junajted), Aleksandar Mitrović i Luka Milivojević (Anderleht), Nemanja Matić i Lazar Marković (Benfika). U drugom poluvremenu Filip Đuričić je zamijenio Markovića, a Aleksandar Kolarov (Mančester siti) Davida Silvu. U duelu na Etihadu, reprezentativci BiH Edin Džeko (Mančester siti) i Elvir Rahimić (CSKA) meč su posmatrali sa klupe.

REZULTATI 4. KOLA:

Grupa A:

Šahtjor - Bajer Leverkuzen 0:0

Real Sosijedad - Mančester Junajted 0:0

TABELA: Mančester Junajted 8, Bajer 7, Šahtjor 5, Sosijedad 1.

Grupa B:

Juventus - Real Madrid 2:2 (0:0)
/Vidal 42 pen, Ljorente 65 - Ronaldo 52, Bejl 60/

Kopenhagen - Galatasaraj 1:0 (1:0)
/Braten 6/

TABELA: Real Madrid 10, Galatasaraj 4, Kopenhagen 4. Juventus 3.

Grupa C:

Pari Sen Žermen - Anderleht 1:1 (0:0)
/Ibrahimović 70 - De Zeuv 68/

Olimpijakos - Benfika 1:0 (1:0)
/Manolas 13/

TABELA: PSŽ 10, Olimpijakos 7, Benfika 4, Anderleht 1.

Grupa D:

Mančester Siti - CSKA Moskva 5:2 (3:1)
/Aguero pen 3, 21, Negredo 30, 51, 90+3 - Dumbia 45+1, pen 71/

Viktorija Plzenj - Bajern Minhen 0:1 (0:0)
/Mandžukić 65/

TABELA: Bajern 12, Mančester Siti 9, CSKA 3, Viktorija 0.

(MONDO, Foto: Beta/AP/Jon Super)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC