• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Remi za Zenit!

Porto ni četvrti put u posljednje tri sezone nije uspio da pobijedi Zenit u Ligi šampiona, pa su Rusi ostali u prednosti za osminu finala - 1:1.

 LŠ: Remi za Zenit! Izvor: MONDO

Ni u četvrtom pokušaju u posljednje tri sezone Porto nije uspio da pobijedi Zenit.

Poslije portugalskih 0:1, u Rusiji je u meču 4. kola prve faze takmičenja bilo 1:1 (1:1), što više odgovara timu iz Sankt Peterburga.

Pred posljednja dva kola u Grupi G, gdje je izvjesno samo da Atletiko Madrid ide dalje, ekipa Lućana Spaletija zadržala je bod prednosti u odnosu na Porto, koji je poveo na "Petrovskom", ali bio kažnjen za grešku odbrane nedugo potom.

Rusi će i naredni meč, 26. novembra, igrati kod kuće protiv Atletiko Madrida i, ukoliko iskoriste očekivan "minus" u temperaturi i "plus" Španaca na tabeli (čitaj: nezainteresovanost), biće jako blizu da kao i 2011. godine završe grupnu fazu ispred Porta.

DA LI STE ZNALI?

Hulk je, prije transfera u Zenit vrijednog 40 miliona evra, postigao 54 pogotka za Porto na 99 utakmica, osovjio je tri prvenstva u nizu i Ligu Evrope u sezoni 2010/11.

Za očekivati je da Porto u narednom kolu na "Dragau" pobijedi Austriju iz Beča, pa su stoga utakmice sa Atletikom presudne za svijetlo plave i plavo-bjele. U posljednjem kolu grupe, Porto gostuje Atletiku, a Zenit ide u Beč.

Ove srijede Zenit je mogao i da dobije meč, ali je strijelac izjednačujućeg gola Hulk, potom promašio udarac sa bijele tačke u drugom poluvremenu, tačnije Elton mu je odbranio mlak udarac.

Na kraju, Tom Harald Hagen iz Norveške propustio je start Mangale nad Hulkom u finišu utakmice da kazni drugim penalom za domaći tim, zbog čega se publika glasno bunila, a gotovo u istom minutu na drugoj strani Juri Lodigin paradom je uspio da prebaci šut Džeksona Martineza preko prečke i tako spriječi pun revanš Portugalaca za poraz od prije dvije nedjelje u Portu (0:1). Ta utakmica ostaće upamćena po najbržem isključenju u istoriji Lige šampiona, u kreaciji Ektora Erere, i kasnom golu Aleksandra Keržakova na pas Hulka.

ZENIT: Lodigin - Ansaldi, Krišito, Lombarts, Hubočan - Širokov (od 67. Aršavin), Šatov, Fajzulin, Vitsel (od 81. Zirjanov) - Dani (od 28. Keržakov) - Hulk.

PORTO: Elton - Danilo, Mangala, Aleks Sandro, Otamendi - Lućo Gonzales (od 87. Gilas), Žosue (od 76. Lika), Fernando, Defur - Džekson Martinez, Varela.

Porto je poveo golom Luća Gonzalesa glavom u 23. minutu, a samo pet minuta kasnije Hulk je takođe postigao drugi pogodak u Ligi šampiona ove sezone kažnjavajući grešku Eltona i Mangale.

Gonzales je postigao 18. pogodak u Ligi šampiona i on je najbolji strijelac u istoriji ovog takmičenja koji nikada nije uspio da postigne gol u nokaut fazi. Samo pet minuta kasnije revanširao mu se Hulk, 11. golom u posljednjih 14 utakmica za Zenit u svim takmičenjima.

Spaletijev tim je i u 11. nastupu ove sezone na "Petrovskom" ostao neporažen, a ostaće zapisano da je Zenit izgubio kod kuće samo jednom u posljednjih 25 utakmica (2:3 protiv Milana prošle sezone).

VIDEO

VIDEO

VIDEO

GRUPA G:

Zenit Sankt Peterburg - Porto 1:1 (1:1)
/Hulk 28 - Gonzales 23/

Atletiko Madrid - Austrija Beč 20.45

TABELA: Atletiko 9, Zenit (+1) 5, Porto (+1) 4, Austrija 1.

Parovi 5. kola (26. novembar): Zenit - Atletiko (18.00), Porto - Austrija (20.45).

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Denis Doyle)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC