• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Klopka za Klopa!

Arsenala nije bilo nigdje, a onda - Aron Ramzi! Pogledajte gol, ali i sporne situacije iz Katalonije, gdje je Barsa pobijedila Milan 3:1.

 LŠ: Klopka za Klopa! Izvor: MONDO

Revanš!

Za 1:2 u Londonu, 0:1 u Dortmundu.

Dva fantastična tima i dva sjajna stratega namjerila su se jedni na druge, a ishod je ponovo bila pobjeda gostiju. Arsen Venger je sačekao da se puška Jirgena Klopa isprazni, a onda opalio jedan hitac, prvi na meču, i pogodio.

Iz prvog udarca ka Romanu Vajdenfeleru na meču, a igrao se 62. minut, Aron Ramzi postigao je gol, koji je Arsenal vratio na "pol poziciju" za plasman u osminu finala.

A, tamo su uveliko Barselona i Atletiko Madrid.

Sijevalo je na sve strane večeras širom Evrope, a sijevaće varnice iz očiju fudbalera, trenera i čelnika Milana zbog svega što se dogodilo u Barseloni:

Barsa - Milan 3:1 (2:1), zahvaljujući golu Lionela Mesija iz nepostojećeg penala nad Nejmarom i potom pogotka Serđa Busketsa iz ofsajda.

Taj meč sudio je srpski arbitar Milorad Mažić, koji nije primetio Nejmarovu glumu kod duela sa Ignasiom Abateom, a nedugo zatim pogriješio je njegov pomoćnik jer je Buskets bio u ofsajd poziciji kod izvođenja prekida iz kog je Barsa povela 2:0.

Pogledajte...



Najljepši pogodak ove večeri postigao je Gokan Inler za 1:1 u meču Napoli - Marsej, poslije čega je domaći tim napravio potpuni preokret zahvaljujući Gonzalu Iguainu, strijelcu dva pogotka u pobjedi 3:2.

VIDEO

Čelsi je ubjedljivo pobijedio Šalke, rezultatom 3:0, a poveo je na krajnje komičan način kada se obrukao Timo Hildebrand. Žozeu Murinju samo je to trebalo, vođstvo, a poslije su "sijevale" kontre na "Bridžu" iz kojih je Samuel Eto postigao drugi gol na susretu, a do pogotka stigao i Demba Ba.

VIDEO

Arsenal nije šutnuo na gol Borusije u prvom poluvremenu, nije ni u 12 minuta nastavka, dok su sjajne prilike za Dortmund promašili Neven Subotić, a potom i Henrik Mhitarjan, Marko Rojs, Robert Levandovski...

A, onda... Ramzi iz prvog udarca ka golu vara Vajdenfelera, glavom sa pet metara i Arsenal slavi.

VIDEO

Katalonci slave, "roso-neri" gledaju Mažića

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić dijelio je u sredu uveče pravdu fudbalerima Barselone i Milana, na Nou Kampu.

Domaći su ostvarili pobjedu i sabrali još tri poena, pogocima Mesija (dva) i Busketsa. Poraz gostiju ublažio je Đerar Pike, autogolom u finišu prvog poluvremena.

Pobjednik je, praktično, odlučen u prvih 45 minuta, kada su domaći postigli dva gola. Oba poslije odluka arbitra koje bi mogle biti dovedene u pitanje.

Lionel Mesi doveo je šampiona Španije u vođstvo poslije pola sata igre, udarcem sa bijele tačke. Penalu je prethodio start rukom Abatea na (rame) Nejmara u kaznenom prostoru, koje je Mažić okarakterisao kao jedanasterac.

Sudijski šesterac iz Srbije bio je na testu i prije drugog gola Katalonaca, kada je, utisak je, Serđo Buskets bio u ofsajdu prije nego što je zatresao Abijatijevu mrežu.

Nakon toga, u 45. minutu, Kaka je primorao Đerara Pikea da savlada Viktora Valdesa. Iskusni Brazilac imao je priliku da, sredinom drugog dijela, izjednači rezultat, ali poslije akcije Marija Balotelija nije uspio da se otrgne Daniju Alvešu. Rezultat je ostao isti, do 83. minuta.

Tada je ponovo na scenu stupio Lionel Mesi, iskoristivši asistenciju Seska Fabregasa da prebaci loptu preko Kristijana Abijatija - 2:1. Argentinac je postigao šest golova na tri utakmice Lige šampiona ove sezone.

Sa deset bodova osvojenih u prva četiri kola, Barselona se plasirala u drugu fazu. Zanimljivo, Barsa i Milan odigrali su 20. međusobni duel u najjačem takmičenju. Samo su Bajern i Real igrali isto toliko puta jedan protiv drugog.

U drugom meču Grupe H, Ajaks je pobijedio Seltik golom poslije izvanredne akcije. Strijelac je bio Lase Šone.

VIDEO

REZULTATI 4. KOLA:

GRUPA E

Bazel - Steaua 1:1
/Sio 90+1 - Pjovakari 17/

Čelsi - Šalke 3:0
/Eto 31, 51, Ba 83/

TABELA: Čelsi 9, Šalke 6, Bazel 5, Steaua 2.

GRUPA F

Borusija - Arsenal 0:1
/Ramzi 62/

Napoli - Marsej 3:2
/Inler 22, Iguan 24, 75 - A. Ajev 10, Tovan 64/

TABELA: Arsenal 9, Napoli 9, Borusija 6, Marsej 0.

GRUPA G

Zenit - Porto 1:1 (1:1)
/Hulk 28 - Gonzales 23/

Atletiko Madrid - Austrija 4:0
/Miranda 11, Garsija 25, Luis 45, Kosta 82/

TABELA: Atletiko 12, Zenit , Porto 4, Austrija 1.

GRUPA H

Ajaks - Seltik 1:0
/Šene 51/

Barselona - Milan 3:1
/Mesi pen 30, Buskets 38, Mesi 83 - Pike ag 45/

TABELA: Barselona 10, Milan 5, Ajaks 4, Seltik 3.

(MONDO, foto:Guliver/Getty Images/Lars Baron)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC