• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Englezi pozvali Rodrigeza, ne i Januzaja

Džej Rodrigez, Englez španskih korijena, pozvan je da debituje u nacionalnom timu, ali ne i Belgijanac albanskih korijena, Adnan Januzaj.

 Englezi pozvali Rodrigeza, ne i Januzaja Izvor: MONDO

Mnogo frke diglo se oko Adnana Januzaja zbog dva gola koja je postigao na šest utakmica za Mančester junajted.

Bilo je onih koji su zagovarali ideju da aktuelni selektor Engleske Roj Hodžson pozove mladog Belgijanca albanskog porijekla u reprezentaciju. To se nije dogodilo, Januzaj će i dalje biti "otvoren" i Albancima i Belgijancima. Dogodilo se nešto drugo, Hodžson je pozvao mladog centarfora Sautemptona Džeja Rodrigeza, koji je hipotetički mogao da izabere da igra za Španiju.

Iako je rođen u Engleskoj i nastupao za mladu reprezentaciju, Rodrigezovi roditelji su Španci, pa je on imao mogućnost da se u posljednji čas odluči za Španiju.

Sada, ako bude zaigrao ili protiv Čilea ili protiv Njemačke, to pravo više neće imati.

Slično je bilo i u slučaju Bojana Krkića, Španca srpskog porijekla, koji je bio standardan u mladoj reprezentaciji Španije, a kada je Fudbalski savez Srbije stavio do znanja fudbaleru da bi ga rado vidio u svojoj seniorskoj selekciji, dogodio se brz poziv tadašnjeg selektora Luisa Aragonesa: Krkić je odigrao jednu utakmicu za "furiju", izgubio pravo da potom zaigra za "orlove", a onda pao u zaborav što se tiče španske federacije.

"Dani Velbek je povrijeđen. Vidim Rodrigeza kao nekoga ko može da odigra Velbekovu ulogu".

Pored Rodrigeza (24), pozvan je i njegov saigrač, "svetac" Adam Lalana (25), kao i ranije regrutovani Riki Lambert.

Hodžson je u nacionalni tim vratio i mladog fudbalera Liverpula Džordana Hendersona (23), a poručio je i da će u Sitiju osporavani i sklonjeni Džo Hart braniti bar jednu od naredne dvije utakmice, "jer je Hart prvi golman reprezentacije i kada nije prvi golam Sitija".

Engleska igra protiv Čilea 15. novembra, dok je veliki derbi sa Njemačkom četiri dana kasnije. Sva tri tima obezbijedila su plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. godine. Posljednji put kada su se Englezi i Nijemci sastajali, bilo je to u osmini finala Mundijala u Južnoj Africi 2010. godine, kada je Franku Lampardu poništen čist gol, a Njemačka na kraju pobijedila ubjedljivo, 4:1.

Biće to 29. okršaj dvije fudbalske sile, a trenutni skor je 12-5-11 u korist Engleza, mada su Nijemci bolji na zvaničnim takmičenjima.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Clive Mason)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC