• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Da Partizan ima stalni izvor talenata"

Crno-bijeli u četvrtak ozvaničili saradnju sa 11 omladinskih škola iz Srbije. Slijedi i kamp u Crnoj Gori.

 "Da Partizan ima stalni izvor talenata" Izvor: MONDO

Omladinska škola Partizana godinama popunjava prvi tim talentima i jača konkurenciju među seniorima.

Bez "kopanja" po daljoj, bogatoj prošlosti, na pamet odmah padaju imena Aleksandra Mitrovića i Lazara Markovića koji su, iako mladi, već donijeli Partizanu titulu, pa ostvarili značajne transfere u inostranstvo.

Ove sezone, pogledi su usmjereni ka super talentovanom Andriji Živkoviću (17), već standardnom prvotimcu, a crno-bijeli ulažu napor da i u budućnosti nastave da "štancuju" perspektivne fudbalere.

U skladu sa tim, u četvrtak je u klupskim prostorijama zvanično potpisan ugovor sa 11 škola fudbala, koji će usko sarađivati sa stručnim kadrovima Partizana.

Sporazum sa klubom iz Humske sklopili su: FK 011 (Beograd), Savacium (Šabac), OFK Požega, Vranić (Arilje), Spektar (Sombor), Bambi Zrenjanin, Kiker (Kraljevo), Obrenovac 1905, Sunce (Ruma), Presing (Požarevac) i Klub malog fudbala Zemun.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i direktor Omladinske škole Partizana, Momčilo Vukotić.

"Mislim da je ovo značajan dan i za Omladinsku školu Partizana i za škole klubova sa kojima smo danas sklopili saradnju. Ideja se rodila prije nekoliko mjeseci. Želja nam je da, prije svega, napravimo mrežu škola i klubova saradnika po cijeloj Srbiji, da imamo bazu budućih talenata i budućih prvotimaca Partizana".

"Poznato je da je godinama unazad Partizanova škola najprestižnija na ovim područjima i da je jedna od najboljih u Evropi. Sa tim se ne zadovoljavamo, već gledamo širu sliku. Ovaj dan ne bi trebalo shvatiti kao akciju. Tako smo i razgovarali sa školama, da ova saradnja bude ostvarena na duži period, da imamo stalni izvor talenata", konstatovao je legendarni "Moca".



Prema Vukotićevim riječima, crno-bijeli ne žele "bilateralnu, već multilateralnu" saradnju sa saradnicima.

"Rad u omladinskom pogonu je specifičan. Sada radiš, a rezultate vidiš za pet ili deset godina. Važno je prepoznati talenat, a potom gledati kako ti igrači rastu i postaju asovi. To nam je želja, da okupimo sve škole, organizujemo revijalne utakmice, turnire..."

"Suština je da stvorimo preduslove školama i klubovima za budući rad i da pokušamo da im poboljšamo uslove. Da pokušamo da unaprijedimo stručni rad kroz razne vidove razmjene stručnih kadrova. To je suština, a ovo je samo prva faza", podvukao je on.

Sportski direktor Partizana Albert Nađ prošao je sve omladinske selekcije kluba.

"I klubovi sa kojima smo potpisali saradnju i oni sa kojima još nisu trebalo bi da procijene da je FK Partizan taj koji daje djeci mogućnost da sutra postanu igrači... Dječaci su nam u ovom momentu najbitniji i želimo da u budućnosti vidimo nekoga od njih u crno-bijelom dresu, u hramu fudbala", objasnio je on.

Iz Partizana je poručeno i da 8. januara počinje da radi kamp u Herceg Novom, koji će funkcionisati u dvije smjene od po šest dana, za generacije uzrasta od 1999. do 2006. godišta.

(MONDO, foto: partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC