• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda poslednja posle 24 godine!

Posle 12 odigranih kola u sezoni 1984/85, Zvezda je porazom od Partizana u "večitom derbiju" pala na dno tabele sa skorom 3-2-7.

 Zvezda poslednja posle 24 godine! Izvor: MONDO

Dok fudbalska javnost čeka da sazna šta će se u utorak uveče dogoditi na sednici Upravnog odbora Crvene zvezde, "Sportski žurnal" je navijačima najtrofejnijeg srpskog kluba servirao podsećanje na prethodni put kada su crveno-beli zauzimali poslednje mesto na ligaškoj tabeli.

Bilo je to pre čak 24 godine, u sezoni 1984/85, kada je na klupi sedeo pokojni Gojko Zec. Zvezda je u dvanaestom kolu doživela poraz od Partizana u "večitom derbiju" (1:2), pa je sa skorom 3-2-7 i svega osam bodova (tada su se za pobedu dodeljivala dva) preuzela prvoligaški "fenjer".

"Žurnal" podseća da su crveno-beli već u sledećem kolu pobedili Budućnost rezultatom 6:0 i počeli uspon ka vrhu. Sezonu su završili kao petoplasirani, a uspeli su da osvoje Kup Jugoslavije.

Naravno, današnja Super liga Srbije nikako se po kvalitetu i jačini konkurencije ne može porediti sa prvenstvom bivše Jugoslavije, što aktuelne muke Koromana, Milijaša i ostalih čini daleko neprijatnijim od muka generacije u kojoj su igrali Šestić, Mrkela, Milko i Boško Đurovski...

Zvezda je novu sezonu počela porazima od Vojvodine i Javora i remijem sa Banatom, tako da ima jedan bod uz gol-razliku 0:4.

U sezoni 2002/03, pod vođstvom Zorana Filipovića, ekipa je u prva tri kola takođe zabeležila remi i dva poraza, ali je makar bilo golova (3:5). U tom trenutku su joj gledali u leđa Rudar iz Pljevalja i Rad.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC