• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Upoznavanje" u Užicu, Pazarci hoće "prvenac"

Mnogo zanimljivih utakmica očekuje nas u subotu, u okviru 12. kola Jelen Superlige.

 "Upoznavanje" u Užicu, Pazarci hoće "prvenac" Izvor: MONDO

U sezoni 2009/10, kruševački Napredak ispao je iz Superlige, a užička Sloboda, tada još pod imenom Sevojno, izborila plasman u elitu.

Tri i po godine kasnije vrijeme je da snage u najjačoj konkurenciji odmjere "ere" i "čarapani".

Biće to u okviru 12. kola Jelen Superlige, u subotu u 18 časova, pod reflektorima u Užicu.

I jedni i drugi moraće da jurišaju na pobjedu, jer ne igraju dobro u posljednje vrijeme, a bilježe skromne rezultate. Sloboda je osvojila četiri od mogućih 12 bodova u posljednja četiri kola, a Napredak samo tri boda u istom periodu, sa tri remija 1:1 u nizu i onda neočekivanim porazom od Rada kod kuće (0:1) u prošlom kolu.

I Sloboda je u posljednjoj utakmici na svom stadionu poražena rezultatom 1:0, od Javora, potom je uslijedio poraz i u Jagodini (2:0), pa tim Ljubiše Stamenkovića ne smije sebi da dozvoli i treći neuspjeh u nizu. Tim prije što je Rad počeo da se "diže".

Trener gostiju Nenad Milovanović najvjerovatnije neće moći da računa na svog najboljeg fudbalera i najiskusnijeg igrača u timu, centarfora Nenada Mirosavljevića koji je uz Abiolu Daudu iz Crvene zvezde (6) vodeći strijelac lige.

Javor je pobijedio Vojvodinu 5. decembra 2009. godine, kada je u Novom Sadu bilo 0:1, i od tada Voša ima skor 4-3-0 protiv Ivanjičana.

U subotu od 19 časova na "Karađorđu" sastaće se klubovi koji su pravili promjene u rukovodstvu u prethodnoj nedjelji: Vojvodina je mijenjala predsjednika, a Javor trenera. Bogić Bogićević napustio je klupu Ivanjičana iz drugog pokušaja, a poslije poraza od OFK Beograda (1:3) kod kuće.

Javor, sa samo jednom pobjedom u posljednjih sedam kola i bez trijumfa nad Vojvodinom skoro pune četiri godine, ide u Novi Sad u nadi da će iskoristiti još jedan u nizu loših dana ekipe, koja se nalazi u vrhu, ali koja je mogla da bude suvereni lider na tabeli da je samo malo odgovornije i motivisanije odigrala neke od utakmica u prethodnih 11 kola.

Trener "lala" Marko Nikolić ne krije da je klub, pa samim tim i ekipa, u problemu, tvrdi da zna da ga traže i cijene u Partizanu, ali da će ostati bar do zime u Novom Sadu, gdje želi da završi započeto.

Pobjeda nad Javorom najmanje je što se od njega i igrača očekuje, ali baš takve utakmice bile su najveći problem za Vojvodinu, ne samo ove sezone, nego i prethodnih. Od pobjede kod kuće nad Partizanom (2:1), Vojvodina je izgubila od Slobode (1:2) i odigrala neriješeno sa Radničkim iz Kragujevca (2:0) ispustivši dva gola prednosti.

Javor je na prethodnom gostovanju, u lokalnom derbiju, pobijedio Slobodu (0:1), a sada sa novim trenerom Predragom Ristanovićem pokušaće da prekine pad na tabeli.

U Novom Pazaru igraće dva tima koja su u pozitivnim serijama. Pretpostavka je da će samo jedan moći da nastavi u tom smjeru.

Stiže Spartak koji je u najboljoj formi u ligi, računajući utakmice u oktobru. Od poraza protiv Crvene zvezde u gostima (5:0), zbog čega je smijenjen Petar Kurćubić i postavljen Dragi Kanatlarosvki, Subotičani su osvojili deset od mogućih 12 bodova.

U Novi Pazar stižu sa skorom 3-1-0 protiv domaćina, koji ih još nije pobijedio u Superligi.

A, Pazarci? Oni igraju sjajno kod kuće ove sezone, imaju četiri pobjede i remi, gol su primili samo od Napretka (1:1) i, da su malo bolje igrali na strani i imali malo bolji tretman kod sudija na gostovanjima, možda bi bili i lideri. Ako su nekad bili spremni da pobijede Spartak, to je onda sada. Pobjeda nad Voždovcem u gostima prošlog vikenda samo je pojačala samopouzdanje igrača u timu Milana Milanovića.

PAROVI 12. KOLA

U subotu:

Novi Pazar - Spartak (14.30)
OFK Beograd - Jagodina (14.30)
Radnički 1923 - Čukarički (14.30)
Radnički Niš - Voždovac (14.30)
Partizan - Donji Srem (18.00)
Sloboda - Napredak (18.00)
Vojvodina - Javor (19.00)

U nedjelju:

Rad - Crvena zvezda (14.00)

TABELA:
1. Partizan 21
2. Crvena zvezda 20
3. Vojvodina 20
4. Radnički Niš 18
5. Jagodina 18
6. Čukarički 18
7. Novi Pazar 17
8. Spartak 17
9. Napredak 13
10. Voždovac 13
11. OFK Beograd 13
12. Javor 12
13. Radnički 1923 12
14. Sloboda 10
15. Rad 10
16. Donji Srem 7

(N. Janković - MONDO, foto: FK Sloboda)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC