• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Čelični korak ka tituli

U subotu od 17 časova (BHT1, Arenasport 1) na Gradskom stadionu u Banjaluci gostuje Čelik, koji punih sedam godina ne zna za trijumf protiv Borca.

 BORAC: Čelični korak ka tituli Izvor: MONDO

Borac u drugi dio prvenstva kreće sa "pol pozicije". Banjalučani su tokom prvog dijela sezone bili najuspješniji tim u Premijer ligi BiH, sakupili 33 boda i sa četiri koraka ispred Sarajeva dočekuju, uslovno rečeno, start proljećnog dijela sezone.

Meč sa Čelikom iz Zenice, rivalom još iz jugoslovenskih dana, od izuzetne je važnosti za izabranike Dragana Jovića. Ukoliko crveno-plavi dođu do trijumfa, biće to ogroman korak na osvajanju titule, obzirom da se u ovom kolu sastaju direktni rivali za šampionsku titulu, Zrinjski i Sarajevo, pa će Banjalučani osluškivati i dešavanja na stadionu "Pod Bijelim brijegom".

Trener Banjalučana prvo se osvrnuo na gostujuću ekipu, naglasivši da je tim iz Zenice veoma nezgodan rival.

"Ekipa Čelika nije ispunila ambicije u ovom dijelu prvenstva. Međutim, Zeničani imaju svega tri poraza, uz devet remija i zbog toga moramo da budemo veoma oprezni. Na treninzima vlada odlična atmosfera, forma nam je na visokom nivou i siguran sam da ćemo je potvrditi na sutrašnjoj utakmici i stići do nova tri boda", optimista je Jović.



"Kako se bliži kraj, naša želja je sve jača da zimsku pauzu dočekamo na prvoj poziciji", dodao je on.

Pored dobre atmosfere, Banjalučane može da raduje i zdravstveni bilten, obzirom da nema povrijeđenih igrača. Derbi meč sa Čelikom jedino će propustiti Siniša Dujaković, koji odrađuje jedan meč kazne zbog tri žuta kartona.

"Nemamo problema sa sastavom. Osim Siniše Dujakovića, svi igrači su na raspolaganju, što je još jedan razlog za naš optimizam. Pozvao bih navijače da nam sutra pomognu. Atmosfera koju oni naprave dodatni je motiv svima nama, kako bi odigrali meč na visokom nivou i upisali novu pobjedu", poručio je Jović.

Prvi ovosezonski meč ove dvije ekipe završen je 1:1. Alen Dedić doveo je Zeničane u vođstvo, a konačan rezultat golom sa "bijele tačke" postavio je najbolji strijelac Borca Joco Stokić.



Jedan od igrača na kojem će biti najveća odgovornost je Srđan Grahovac.

"Pozivam naše navijače da dođu na utakmicu sa Čelikom, kako bi svi zajedno proslavili našu jesenju titulu. Ovi momci su to zaslužili. Atmosfera je na visokom nivou, prate nas pozitivni rezultati, a mi napredujemo iz kola u kolo. Zeničani imaju kvalitetnu ekipu, ali mi se najviše pitamo. Ako mi budemo na nivou kao do sada, tri boda neće doći u pitanje", poručio je igrač sredine terena i mladi reprezentativac BiH.

Susret na Gradskom stadionu počinje u 17 časova uz direktan prenos na televizijama BHT 1 i Arenasport 1. Pravdu na ovom meču dijeliće Admir Šehović iz Sarajeva.

TRADICIJA
Borac je u posljednjih 12 međusobnih susreta neporažen. Čelik je u ovom periodu uspio da osvoji svega tri boda, i to na prethodna tri meča koji su odigrani na "Bilinom polju". Preostalih devet susreta Banjalučani su riješili u svoju korist, od čega šest na Gradskom stadionu. Posljednji put fudbaleri iz Zenice radovali su se prije skoro tačno sedam godina, 22. novembra 2006. u revanš utakmici četvrtfinala Kupa BiH.

"Tradiciju treba uvažavati, ali nekada igra velikih brojeva može da bude opasna. Moramo biti veoma oprezni. Sigurno da su igrači Čelika i umorni, obzirom da smo mi odmorili neke igrače tokom utakmica Kupa BiH, dok je Zeničanima kup takmičenje jedina prilika da izađu u Evropu. Ipak, smatram da smo mi u boljoj poziciji. Igramo na domaćem terenu, bodovni saldo govori o trenutnoj formi, tako da sve ide u prilog činjenici da smo mi favoriti u sutrašnjem duelu", zaključio je iskusni stručnjak na klupi Borca.

Parovi 16. kola Premijer lige BiH:



Osim susreta u Banjaluci i Mostaru, zanimljivo bi trebalo biti i na "Grbavici", gdje Željezničar dočekuje Zvijezdu Gradačac.

Leotar će pokušati da "uhvati" posljednji voz za opstanak, ali neće to biti nimalo lako, obzirom da na "Police" stiže sarajevski Olimpik, koji ove sezone još ne zna za poraz u gostima!

Široki Brijeg favorit je u duelu protiv Mladosti, dok će komšijski derbi u Zenici igrati Vitez i Travnik. Radnik će ugostiti Rudar Prijedor, dok Slavija dočekuje Velež.

u subotu:
Leotar - Olimpik (13.30)
Radnik - Rudar Prijedor (13.30)
Vitez - Travnik (13.30)
Borac - Čelik (17.00)

u nedjelju:
Slavija - Velež (13.30)
Željezničar - Zvijezda Gradačac (13.30)
Široki Brijeg - Mladost (13.30)
Zrinjski - Sarajevo (15.00)

Tabela: Borac 33, Sarajevo 29, Zrinjski 26, Željezničar 26, Olimpik 25, Široki Brijeg 24, Velež 22, Zvijezda Gradačac 20, Slavija 19, Čelik 18, Radnik 17, Vitez 13, Rudar Prijedor 13, Travnik 13, Mladost 12, Leotar 9.

(Tekst i foto: Bojan Jakovljević - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC