• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rašović: Bez publike vrijeme sporo teče

"U karijeri sam igrao nekoliko utakmica pred praznim tribinama i to su uvijek bili najduži mečevi gdje vrijeme veoma sporo teče".

 Rašović: Bez publike vrijeme sporo teče Izvor: MONDO

Redovna i obavezna konferencija za medije uoči utakmice 12. kola Jelen Superlige između Partizana i Donjeg Srema bila je prilika da novinari prvi put od poraza crno-bijelih u "vječitom derbiju" porazgovaraju sa trenerom ekipe Vukom Rašovićem.

On je na stadionu Partizana u petak popodne prvi put izašao u javnost poslije nedjelje u kojoj se raspravljalo o njegovoj smjeni i tokom koje je on odlučio da je najmudrije ćutati.

Dan prije meča pred praznim tribinama u Humskoj, Rašović je rekao da je ekipa svjesna da mora da pobijedi Donji Srem kako bi ostala na prvom mjestu na tabeli Superlige i dodao da će taj zadatak biti još teži, jer će se meč igrati pred praznim trbinama.

"Iza nas je turbulentna nedjelja, ali uvijek je tako kada izgubite vječiti derbi. U subotu nas čeka veoma važna utakmica, jer hoćemo da ostanemo prvi. Raduje me što sam kod igrača primijetio veliku želju za pobjedom i ipak, ne bi trebalo zaboraviti da su utakmice poslije derbija uvijek bile najteže", rekao je Rašović na konferenciji za novinare na stadionu u Humskoj.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) suspendovala je stadiona Patizana zbog nesportskog ponašanja njegovih navijača na 145. "vječitom derbiju", koji je odigran prošlog vikenda na "Marakani" i u kom je Crvena zvezda pobijedila 1:0, autogolom defanzivca crno-bijelih Milana Obradovića.

"Naravno da nije dobro to što se dogodilo, fudbal se igra za navijače, u karijeri sam igrao nekoliko utakmica pred praznim tribinama i to su uvijek bili najduži mečevi gdje vrijeme veoma sporo teče. Moramo da radimo na edukaciji navijača, želimo da na stadion dolaze žene, djeca i cijele porodice", poručio je Rašović.

Iako Donji Srem dijeli posljednje mjesto na tabeli sa ekipom Rada, trener crno-bijelih sutra očekuje tešku utakmicu.

"Donji Srem je pri dnu tabele, sigurno je da će doći rasterećeni u Humsku. Za takve timove ovo su najslađe utakmice, jer nemaju šta da izgube i sigurno će željeti da se dokažu", rekao je Rašović.

Upitan da prokomentariše izjave pojedinih funkcionera kluba poslije "vječitog derbija" da Partizan, uprkos porazu, ima najbolji igrački kadar u Srbiji, Rašović je izjavio:

"Imamo mladu ekipu, a dosta tih igrača je nastupilo u derbiju, vjerujem da će oni u budućnost donositi radost navijačima Partizana. Ipak, potrebno je vrijeme da se stvari slože, u ostalom sada i nije trenutak za analizu igračkog kadra, to može da sačeka zimsku pauzu".

Rašović nije želio da komentariše žrijeb za četvrtfinale Kupa Srbije, koji je na programu u ponedjeljak, a gdje bi Partizan mogao da izvuče Crvenu zvedu, kao ni izjavu predjsednika Dragana Djurića da trener ima punu podršku uprave jer u ovom trenutku ne postoji bolje rješenje.

Utakmica 12. kola Superlige Srbije između Partizana i Donjeg Srema biće odigrana u subotu od 17 časova pred praznim tribinama stadiona u Humskoj.

(MONDO/Tanjug, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC