• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlići", sad ili nikad!

Ova sjajna generacija mladih fudbalera Srbije imaće jednu zajedničku šansu: Evropsko prvenstvu u Češkoj 2015. godine.

 "Orlići", sad ili nikad! Izvor: MONDO

U četiri dana - Belgija, pa Italija!

Dva velika derbija očekuju mladu srpsku fudbalsku reprezentaciju u Gornjem Milanovcu, prvo meč sa Belgijancima narednog petka, pa onda duel sa Italijom četiri dana kasnije.

Poslije tih 180 i "kusur" minuta u velikoj mjeri znaće se hoće li "orlići", poslije dva propuštena evropska prvenstva u Danskoj 2011. i Izraelu 2013. godine, zaigrati na smotri budućih zvijezda evropskog fudbala u Češkoj 2015. godine.

Za ovaj nimalo lak poduhvat, selektor Radovan Ćurčić pozvao je najjaču moguću ekipu, sa Matijom Nastasićem, Lazarom Markovićem i Aleksandrom Mitrovićem, a u nadi da će mu selektor "A" tima Siniša Mihajlović ovog puta ostaviti pun sastav na okupu.

Prošli put nije bilo tako, a izostao je i rezultat: u burnoj utakmici sa četiri crvena kartona, po dva na obje strane, Srbija je poražena na Kipru 2:1, što je u velikoj mjeri udaljilo ekipu od krajnjeg cilja: prva pozicija ili "uskakanje" među četiri najbolje drugoplasirane ekipe u 10 kvalifikacionih grupa.

To je rezultat koji vodi u baraž u kojem će se naći 14 ekipa, a sedam pobjednika pridružiće se domaćinima Česima.

"Orlići" se okupljaju u nedjelju, 10. novembra, u 18 časova u Hotelu "M" odakle će produžiti za Čačak. Tu će biti baza ekipe pred dva derbija Grupe 9.

GOLMANI: Nikola Perić (Voždovac), Marko Dmitrović (Ujpešt Doža), Đorđe Lazović (Javor).

ODBRANA: Marko Petković (Crvena zvezda), Petar Golubović (OFK Beograd), Filip Stojković (Čukarički), Matija Nastasić (Mančester siti), Uroš Vitas (Rad), Lazar Ćirković (Rad), Uroš Spajić (Tuluz), Nemanja Petrović (Partizan).

SREDINA: Srđan Mijailović (Kajserispor), Goran Čaušić (Eskišehirspor), Ivan Petrović (Radnički Kragujevac), Nemanja Radoja (Vojvodina), Darko Brašanac (Partizan), Miloš Jojić (Partizan), Filip Kostić (Groningen), Luka Milunović (Crvena zvezda).

NAPAD: Uroš Đurđević (Rad), Lazar Marković (Benfika), Aleksandar Mitrović (Anderleht), Aleksandar Pešić (Jagodina), Nikola Stojiljković (Čukarički).

"Za nas su naredni dueli sa Belgijom i Italijom, kao 'baraž utakmice' i one će umnogome odrediti našu dalju putanju u kvalifikacijama. Imamo veliku priliku da se pred domaćom publikom iskupimo za nešto lošiji start i poraz na Kipru, ali nas očekuje jako težak posao. Obje selekcije su vrhunske, igraju u odličnoj formi, naročito Italija u posljednje vrijeme podiže formu, što je pokazala u oktobru. Radi se o našim direktnim konkurentima i ovo su utakmice koje mogu mnogo da odluče", naglasio je Ćurčić.

Za razliku od prethodna dva duela u Srbiji, ovog puta će srpska selekcija imati i veoma značajnu podršku publike, jer je istekla kazna UEFA od dvije utakmice bez gledalaca.

"Sigurno je da očekujemo pun stadion u Gornjem Milanovcu, jer cijeli taj region Zapadne Srbije praktično živi za ova dva spektakla. Biće to ogromna motivacija za naše momke, a zahvaljući dogovoru sa kolegom Sinišom Mihajlovićem, sa nama će biti i Mitrović, Marković i Nastasić, kao i Jojić. Novo ime je jedino Ivan Petrović iz Radničkog (Kragujevca) koji je pozvan umjesto povrijeđenog Kovačevića iz Crvene zvezde", istakao je Ćurčić.

GRUPA 9

Italija - Severna Irska (14. novembar), Srbija - Belgija (15. novembar, Gornji Milanovac, 17.00), Srbija - Italija (19. novembar, Gornji Milanovac, 17.00), Severna Irska - Kipar (19. novembar).

Belgija 4 - 0 - 1 (7:2) 12
Srbija 2 - 0 - 1 (6:4) 6
Italija 2 - 0 - 1 (4:3) 6
Kipar 2 - 0 - 3 (6:7) 6
S. Irska 0 - 0 - 4 (1:8) 0

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC